• Comunicat de presa 02.03.2022


Astăzi, 02.03.2022, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți s-a stabilit cadrul organizatoric de întrajutorare a persoanelor afectate în urma conflictului armat din UCRAINA.

I. Pentru primirea donațiilor la nivel județean, în municipiul Drobeta Turnu Severin, vor funcționa următoarele puncte de colectare:
- strada Constructorului nr.1 (lângă centrul comercial CORA)- începând cu 02.03.2022, telefon 0743 057 335
- strada I.C. Brătianu, nr.2 (sediul nr.2 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți)- începând cu 03.03.2022
- B-dul Mihai Viteazu, nr.78 (lângă centrul comercial Carrefour)- începând cu 03.03.2022

În orașele și comunele județului, punctele de colectare vor fi amenajate și
organizate prin grija și responsabilitatea primăriilor, care vor afișa datele de contact necesare.
Donațiile bănești se vor realiza direct către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în conturile deschise la BRD București:
- În lei RO76BRDE410SV07590484100
- În euro RO12BRDE410SV31714694100
- În USD RO88BRDE410SV36413794100

Acțiunea de colectare se va realiza sub coordonarea unitară a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), structură operațională a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu următoarele date de contact:
- nr. de telefon: 0749 012 573,
- e-mail: [email protected]

Cetățenii, instituțiile publice și operatorii economici pot dona următoarele:

  •  produse alimentare, ambalate sau conservate, neperisabile și/sau cu termen de valabilitate de minim 3 luni;
  •  articole de îmbrăcăminte pentru adulți și copii, noi sau igienizate și ambalate pe categorii și mărimi;
  •  produse sanitare și de îngrijire personală (săpun, detergenți, etc.);
  •  paturi pliante, saltele, lenjerii, pături, perne, saci de dormit, prosoape, etc., noi.

II. Instituțiile publice, operatorii economici (inclusiv domeniul hotelier) și persoanele fizice care pot pune la dispoziție cu titlu gratuit, pe o perioadă determinată, spații de cazare și masă, se vor adresa CJCCI la datele de contact mai sus menționate.
III. Persoanele care se oferă să participe ca voluntari la operațiuni care se referă la colectarea, sortarea, ambalarea, încărcarea și transportul produselor, se vor adresa CJCCI, la datele de contact mai sus menționate, sau Filialei Mehedinți a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

 

  • Comunicat ianuarie 2022

► Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID - 19 la nivelul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin 

 

  • Comunicat de presa 29.03.2021

🔵 AL DOILEA STRAT DE ASFALT PE DJ 562A, LA ROGOVA

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și administratorul public, Codruța Rogoveanu, au mers astăzi pe DJ 562A, acolo unde a început turnarea celui de-al doilea strat de asfalt în localitatea Rogova, în cadrul proiectului de reabilitare/modernizare a 112 km drumuri județene, derulat de Consiliul Județean Mehedinți, cu fonduri europene.

”Din discuțiile purtate astăzi, la fața locului, cu reprezentanții constructorului, în cursul zilelor de luni și marți se va turna stratul de uzură pe o distanță de 1,6 kilometri, de la intersecția DJ 562A cu DN 56A, până în apropierea localității Vânjuleț. De-a lungul drumului s-au realizat trotuare și rigole de acostament din beton care armonizează lucrarea, în ansamblu, și mă bucur că oamenii sunt mulțumiți de investiția pe care o facem. În paralel, pe același drum se lucrează la rigolele de acostament în localitatea Cioroboreni.

Vremea s-a îmbunătățit și vom continua lucrările pe toate șantierele deschise pentru reabilitarea/modernizarea drumurilor județene din Mehedinți. Ne propunem ca în perioada următoare să demareze lucrările în același ritm și în cadrul proiectelor pe care le avem pentru infrastructura de sănătate.

Sănătate multă tuturor!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

 

 

 

 

🔴 MOMAr - Modele de management pentru patrimoniul rural unic

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Mehedinți, în parteneriat cu Guvernul Provinciei Zaragoza (Spania) – partener lider, Agenția de Dezvoltare Regională a Boemiei de Sud (Cehia), Provincia Groningen (Olanda), Ministerul Dezvoltării Regionale și Transporturilor din Saxonia (Germania) și Autoritatea Regională din Corsica (Franța) implementează proiectul “MOMAr - Models of Management for Singular Rural Heritage“, finanţat în cadrul Programului Interreg Europe.

Tema celui de-al treilea seminar ce se va desfasura în perioada 24-25 Martie 2021, a carui gazdă virtuală este Consiliul Judetean Mehedinti, este "De la teorie la practică – Modele experimentale de management implementat", iar prezentările partenerilor și actorilor implicați abordează următoarele subiecte:

1. Managementul clădirilor de patrimoniu (bune și rele practici);

2. Digitalizarea;

3. Modele de management: inițiative private.

Proiectul evidențiază existența unor teritorii cu probleme - depopulare, îmbătrânirea populaţiei, neutilizarea resurselor - a căror identitate este totuși marcată de un patrimoniu bogat, excepțional, în unele cazuri - patrimoniu UNESCO - și ale căror entități de management fie nu au finalizat definirea modelelor de acțiune din punct de vedere cultural și al resurselor naturale, fie modelele împrumutate nu corespund realității teritoriale.

MOMAr este menit să îmbunătățească politicile și programele care vizează patrimoniul din teritoriile rurale, ținând cont de particularitățile și identitățile culturale ale locurilor unde ruralitatea determină un mod de acțiune. Locuitorii –cei care mențin teritoriile vii - vor fi o parte centrală a strategiilor și a noilor proiecte propuse.

Prin intermediul acestui proiect, reprezentanții Unității Administrativ Teritoriale Județul Mehedinți au oportunitatea de a cunoaşte strategii de management eficient pentru valorificarea patrimoniului natural și cultural într-un mod integrat, care pot fi modelate şi aplicate patrimoniului local din zona Mehedințiului, având în vedere că instrumentul de politici căruia i se adresează prezentul proiect este Strategia de Dezvoltare a Județului Mehedinți pentru perioada 2021-2027.

MOMAr reprezintă, pe scurt, nevoia teritoriilor rurale de a avea un management specific al patrimoniului cultural şi natural, cu impact asupra cetăţenilor, îmbunătăţindu-le astfel calitatea vieţii.

Website: https://www.interregeurope.eu/momar/

MOMAr