• Comunicat de presă

     20.11.2018

  CONTRACTE DE PESTE O SUTĂ DE MILIOANE DE LEI PENTRU MODERNIZAREA DRUMURILOR JUDEȚENE!

  Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a semnat astăzi patru contracte pentru

  finanțarea cu fonduri europene pe Programul Operațional Regional, a unor lucrări pe drumuri județene care, fie s-au modernizat în ultimii patru ani cu fonduri de la bugetul județului, fie au fost prinse pentru modernizare cu fonduri proprii sau guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

  La eveniment au participat secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Virgil-Alin Chirilă, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, alături de directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, vicepreședinții Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru și Renatta Nanciu, precum și primarii comunelor care sunt tranzitate de tronsoanele de drumuri județene prinse în cererile de finanțare.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

      12.11.2018

LUCRĂRI DE ASFALTARE ÎN BREZNIȚA DE OCOL

 

În Breznița de Ocol și Magheru se lucrează în această perioadă la asfaltarea drumurilor sătești, proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II având o valoare de peste 12 milioane lei.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și primarul comunei Breznița de Ocol, Cătălin Drăghici, au mers luni, 12 noiembrie, în teren pentru a vedea cum decurg lucrările.

Proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II are o valoare de peste 12 milioane lei și vizează turnarea de covor asfaltic, realizarea de rigole și podețe pe o distanță de 15 kilometri de ulițe. Vremea permite continuarea lucrărilor, astfel că în cursul acestei săptămâni, constructorul va finaliza de asfaltat satul Magheru.

“ Îl felicit pe domnul primar Cătălin Drăghici pentru proiectele pe care le-a implementat în comună, într-un timp foarte scurt, din anul 2014, când a fost ales la scrutinul parțial și până în prezent! Sigur că a beneficiat de susținere din partea Guvernului PSD - ALDE și a Consiliului Județean, întrucât prioritățile mele la preluarea mandatului de președinte al CJ Mehedinți au fost extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile din mediul rural și asfaltarea drumurilor. În continuare, căutăm soluții pentru finanțarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor din localitățile Jidoștița și Șușița.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În momentul de față locuitorii din Breznița de Ocol se bucură de condiții de trai asemănătoare locuitorilor din mediul urban, întrucât asfaltarea vine după ce s-au încheiat lucrările de alimentare cu apă și canalizarea.

 

 

 

 

 •  
 • Comunicat de presă

         10.11.2018 

MINISTRUL ROVANA PLUMB A VIZITAT STAȚIA DE SORTARE A DEȘEURILOR DE LA MALOVĂȚ

 

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a efectuat sâmbătă o vizită la stația de sortare și mecano-biologică din localitatea mehedințeană Malovăț, la invitația președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în contextul în care domnia sa, în calitate de ministru al Mediului, a semnat în anul 2013, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru implementarea sistemului integrat de management al deșeurilor în județul Mehedinți.

În cadrul vizitei, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și reprezentanții echipei de implementare a proiectului i-au arătat ministrului Rovana Plumb mecanismele după care funcționează stația, demnitarul felicitându-i pentru finalizarea acestei investiții deosebit de importante pentru protecția mediului.

“Felicit Consiliul Județean Mehedinți și echipa de implementare a proiectului! Mă bucur că investiția pe care am semnat-o în 2013 s-a concretizat. Este o investiție prin care dorim ca tot ceea ce înseamnă aer curat și protecția mediului să poată fi respectate printr-un sistem de management integrat al deșeurilor.”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

În prezent, proiectul se află în stadiul de achiziție a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor de la stațiile din județ, la stația din Malovăț.

“Legislația este anevoioasă și întârzie punerea în funcțiune a întregului sistem. Am speranța că în primăvara viitoare, acest sistem de management integrat al deșeurilor va deveni complet funcțional, după ce se vor încheia procedurile de atribuire a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor de la stațiile de transfer din județ și municipiul Drobeta Turnu Severin, la stația din Malovăț.”, a declarat președintele

Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

.

 

 •  

 •  

 

 • Comunicat de presă

        06.11.2018

CERERI DE FINANȚARE ÎN VALOARE DE PESTE 14,5 MILIOANE LEI PENTRU REABILITAREA PAVILIOANELOR DERMATO-VENERICE ȘI A FOSTULUI CĂMIN STUDENȚESC

Consiliul Județean Mehedinți a depus la începutul acestei săptămâni, două cereri de finanțare, pe Programul Operațional Regional pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Secției de boli dermato-venerice din strada Dimitrie Grecescu și a fostului cămin studențesc din strada I.C. Brătianu din Drobeta Turnu Severin.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a avut în vedere, la elaborarea acestor proiecte, pe de o parte, Strategia de eficiență energetică a județului Mehedinți pentru perioada 2016 – 2020, conform căreia își propune să scadă semnificativ consumul de energie și să reducă emisiile de dioxid de carbon în clădirile aflate în administrarea Consiliului Județean Mehedinți, iar pe de altă parte, modernizarea celor două unități. Secția de Boli dermato-venerice face parte din sistemul integrat gândit pentru modernizarea întregii infrastructuri de sănătate aflată în subordinea Consiliului Județean. 
În urma lucrărilor, în valoare de 2,5 milioane lei, care se vor realiza, pacienții Secției de boli dermato-venerice vor beneficia de condiții mai bune pe perioada internării.
În ceea ce privește Pavilionul Administrativ, după ce clădirea va fi reabilitată complet, conducerea CJ Mehedinți își propune să o dea spre folosință mai multor direcții aflate în subordinea CJ Mehedinți: Centrul Cultural ”Nichita Stănescu”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția Publică Comunitară de Evidență a Populației, Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți.

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

       02.11.2018

APEL LA CALM! ÎN MEHEDINȚI NU ESTE PESTĂ PORCINĂ

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu le recomandă mehedințenilor să nu se panicheze din cauza pestei porcine africane întrucât în județul Mehedinți nu a fost confirmată existența virusului, iar măsurile luate până în prezent au fost de prevenire. În același timp, șeful CJ Mehedinți arată că informațiile transmise pe diverse căi trebuie gestionate astfel încât să nu îi sperie pe oameni.

“Îi rog pe mehedințeni să nu se panicheze și nici să nu sacrifice porcii din gospodării!

Totodată, cu toții trebuie să gestionăm cu maximă răspundere informațiile legate de acest subiect, pentru a nu se crea isterie.

În același timp, este necesar să anunțe autoritățile în cazul în care apar semne de boală la animale. De la nivelul Consiliului Județean sprijinim cu tot ce este nevoie pentru a se limita cât se poate ca pesta porcină africană să ajungă pe teritoriul nostru.”, transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Autoritățile din Dolj au anunțat astăzi că în județul vecin nu mai există niciun focar de pestă porcină africană, singurul existent și anume, cel din comuna Secu, fiind eradicat.

 • Comunicat de presă

      23.10.2018

  Urmare a acțiunii consilierilor liberali de a convoca o ședință a Consiliului Județean Mehedinți, astăzi, 23 octombrie 2018, facem următoarele precizări:

  Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a luat act de solicitarea consilierilor liberali, transmisă către CJ Mehedinți și face precizarea că acțiunea de convocare a unei ședințe de îndată, în care sunt menționate data și ora eventualei ședințe, nu îndeplinește condițiile legale de formă și fond, potrivit Legii 215/2001, Legea Administrației Publice Locale.
  Mai exact, potrivit articolului 94 din Legea 2015/.2001, consilierii îi pot solicita printr-o cerere președintelui CJ Mehedinți să întrunească o ședință de îndată, nu o pot, însă și convoca. Că acțiunea liberalilor nu îndeplinește condițiile legii este confirmat și de faptul că la sediul CJ Mehedinți, astăzi, nu a fost convocat niciun alt consilier județean, ci au fost prezenți doar consilierii liberali.
  În cursul dimineții de marți, 23 octombrie 2018, președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu a emis, potrivit Legii, o dispoziție de convocare a consilierilor județeni într-o ședință de îndată, pentru ziua de 24 octombrie 2018, ora 14.00, pe ordinea de zi fiind spre aprobare, proiecte de hotărâre absolut necesare pentru continuarea investițiilor derulate de CJ Mehedinți, cu fonduri europene, în vederea modernizării infrastructurii rutiere județene, a unităților medicale și a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Constantin Pufan”. 
  Alimentarea cu energie termică a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost și este în continuare, o prioritate a președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Acest lucru reiese și din faptul că în cursul iernii 2017-2018, domnia sa a inițiat proiecte de hotărâre pentru alocarea unor sume de bani importante Primăriei Drobeta Turnu Severin în vederea asigurării combustibilului pentru termoficare, ori de câte ori a fost nevoie. 
  În vederea asigurării confortului termic pentru iarna 2018-2019, în Drobeta Turnu Severin, președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu a întocmit împreună cu prefectul județului Mehedinți, domnul Nicolae Drăghiea și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, domnul Marius Screciu, un proiect de Hotărâre de Guvern care a fost transmis Ministerului Dezvotării Regionale și Administrației Publice, necesar pentru ca Executivul României să aloce Primăriei Drobeta Turnu Severin, suma de 27.350.000 lei, din fondul de rezervă, pentru asigurarea combustibilului pentru încălzirea orașului.

 • Comunicat de presă

      12.10.2018

  Refacerea sistemului de irigații este o componentă esențială a Programului de guvernare PSD - ALDE, iar astăzi, ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea a inaugurat Stația de pompare din localitatea Salcia, județul Mehedinți. Investiția s-a realizat pe programul de investiții și reparații în sistemul principal de irigații al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, cu o valoare de 600 000 lei. Banii au fost folosiți pentru reabilitarea navei, a punctului trafo și bazinului de decolmatare. Stația de la Salcia a fost realizată în urmă cu 43 de ani, iar din anul 2003 este nefuncțională. În urma investițiilor făcute, stația va deservi 570 hectare de teren agricol pe un tronson de 2,2 km. Important de știut este că pentru extinderea suprafeței irigabile, Organizația de Udători constituită în zonă trebuie să depună proiect pe măsura 4.3 pentru atragerea de fonduri europene în valoare de un milion de euro pentru achiziționarea de echipamente de irigații. După implementarea proiectului respectiv, Stația va deservi alte 5100 hectare teren agricol.

  Directorul general al ANIF, domnul Ionuț Florin Barbu, prezent astăzi la Salcia, a dat asigurări că atât Stația de Pompare de la Pristol, cât și cea de la Țigănași vor fi reabilitate în 2019 și respectiv 2020, acestea fiind cuprinse în programul de investiții al Agenției

.

 • Comunicat de presă

      02.10.2018

  Vizita doamnei ministru al Sănătății, Sorina Pintea, la Strehaia, a fost un prilej bun pentru a pune în discuție măsurile întreprinse până în prezent, pentru ca la Strehaia, să se reia actul medical, după ce, în anul 2011, Spitalul a fost închis de Guvernul PDL. Sunt demersuri greoaie, dar care sunt susținute atât de domnul primar Ioan Giura, cât și de mine, la nivel politic și la nivel administrativ. Mă bucur că avem sprijinul Ministerului Sănătății pentru acest obiectiv, așa cum doamna ministru a reiterat astăzi și sunt convins că la capătul tuturor etapelor care trebuie parcurse, cei aproximativ 40 000 de locuitori din Strehaia și localitățile din împrejurimi vor putea beneficia de asistență medicală fără să fie nevoiți să meargă la spitale aflate la distanțe mari.

 • Comunicat de presă

           27.09.2018

PROIECT PENTRU ILUMINATUL ARTIZANAL AL CHIPULUI LUI DECEBAL DE PE CLISURA DUNĂRII

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și vicepreședintele Ionică Negru au purtat joi, 27 septembrie, mai multe discuții în vederea concretizării proiectului care vizează iluminatul artizanal al Chipului lui Decebal sculptat în stâncă pe Clisura Dunării, dar și al Podului din zona Mraconia. În acest sens, la fața locului au mers, alături de conducerea Consiliului Județean, directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic, proiectanți care se vor ocupa de efectuarea proiectului tehnic, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, senatorul Liviu Mazilu și primarul comunei Eșelnița, Ioan Ciuru.

Astfel, s-a convenit ca DRDP Timișoara să asigure finanțarea pentru iluminatul podului, iar Consiliul Județean, să contribuie cu fondurile necesare iluminatului Chipului lui Decebal.

 • Comunicat de presă

          24.09.2018

LUCRĂRI DE REABILITARE PE DN 57

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru au mers astăzi pe DN 57, în localitatea Eșelnița, acolo unde au demarat lucrările de reabilitare a DN 57, pe tronsonul cuprins între centrul localității Eșelnița și limita cu intravilanul municipiului Orșova. Este vorba de aproximativ cinci kilometri de drum național extrem de important pentru turismul din Clisura Dunării. În luna iunie, directorul general al CNAIR, domnul Narcis Neaga, prezent într-o vizită de lucru în Mehedinți, a promis realizarea unor lucrări ample de reabilitare în această zonă, iar astăzi a început asfaltarea. Lucrările sunt programate să se încheie în cel mult două săptămâni.

 


CJ MEHEDINȚI, PARTENER ÎNTR-UN PROIECT DE PROMOVARE A TEHNOLOGIILOR INTELIGENTE ȘI A POLITICILOR CONEXE ÎN DOMENIUL GESTIONĂRII DEȘEURILOR: WINPOL

Consiliul Județean Mehedinți este partener, împreună cu instituții din alte cinci state, într-un proiect care promovează tehnologii inteligente și politici conexe în domeniul gestionării deședurilor, o delegație din cadrul CJ Mehedinți participând la Gijón, în Spania, la evenimentul de lansare al proiectului WINPOL.

În ultimii ani, tehnologia și inovarea au ajuns în domeniul deșeurilor. Acestea oferă o oportunitate excelentă de a îmbunătăți politicile care vizează minimizarea generării de deșeuri și obținerea eficienței resurselor. Cu toate acestea, gradul de introducere a echipamentelor și practicilor inovatoare variază semnificativ de la un teritoriu la altul. Acesta este motivul pentru care WINPOL, un nou proiect Interreg Europe, tocmai a fost lansat. Proiectul reunește orașe și regiuni europene angajate să integreze utilizarea echipamentelor inteligente și a politicilor conexe de gestionare a deșeurilor pe teritoriile lor și dincolo de acestea.

Întâlnirea de lansare a proiectului WINPOL - Sisteme și politici inteligente de gestionare a deșeurilor - a avut loc la Gijón, în Spania, în perioada 5-6 septembrie 2018, fiind găzduită de EMULSA, compania municipală de servicii urbane din Gijón și partenerul principal al WINPOL. Din acest proiect fac parte: Consiliul Județean Mehedinți și Primăria Drobeta Turnu Severin (România), SNAGA - compania pentru gestionarea deșeurilor și alte servicii comunale din Maribor (Slovenia), Municipiul Heraklion și Regiunea Creta (Grecia), ERA - Autoritatea pentru resursele de mediu din Malta, orașul Anvers (Belgia), precum și ACR + - Asociația orașelor și regiunilor pentru gestionarea durabilă a resurselor, ca partener consultativ.

Acești 9 parteneri își vor uni forțele pe parcursul a 54 de luni pentru a îmbunătăți politicile regionale și locale de gestionare a deșeurilor prin promovarea unui echipament inteligent și a unei planificări inovatoare derivate din acesta. Ei vor face acest lucru în două faze diferite. În timpul fazei de învățare interregională vor identifica bune practici, vor face schimb de experiențe și vor elabora planuri de acțiune privind transferul de bune practici și experiențe pe teritoriul lor. Toate bunele practici identificate vor fi compilate într-un manual, disponibil tuturor. Mai multe vizite de studiu sunt prevăzute în această primă etapă pentru a înțelege situația de pe teritoriile partenere și pentru a descoperi bunele practici din alte orașe, și anume Bergen (Norvegia) și Ghent (Belgia). A doua etapă, "Monitorizarea punerii în aplicare a planului de acțiune", se va concentra pe punerea în aplicare a planurilor de acțiune elaborate în scopul îmbunătățirii instrumentelor de politică ale partenerilor.

Vizitele de studiu au început deja în timpul întâlnirii inițiale la Gijón, în timp ce partenerii de proiect au descoperit programul și echipamentele utilizate de EMULSA pentru a sprijini gestionarea deșeurilor în oraș. Printre altele, partenerii au văzut modul în care se planifică itinerariile pentru vehiculele de colectare și modul în care sistemul de deschidere și colectare a containerelor pentru deșeuri organice este operat prin intermediul unui card individual pentru cetățeni. O altă vizită de studiu a fost organizată de COGERSA, compania pentru gestionarea deșeurilor solide din provincia Asturias. După o vizită a centrului educațional intens interactiv și vizual, partenerii s-au familiarizat cu instalațiile depozitului central de depozitare pentru Asturias, învățând despre evoluția sa și despre proiectele prevăzute, concentrându-se în special asupra instalației de digestie anaerobă.

În lunile următoare partenerii vor organiza Zile de Informare pe teritoriul lor pentru a informa publicul local cu privire la începerea proiectului. Aceste evenimente vor avea loc în județele Mehedinți (România), Maribor (Slovenia), Regiunea Creta (Grecia), Malta, Anvers (Belgia) și Gijón (Spania). Următoarea întâlnire a partenerilor de proiect este prevăzută în februarie 2019 la Bruxelles (Belgia). Până atunci, proiectul poate fi urmărit pe site-ul său web și pe Twitter.

 

 • Comunicat de presă

   11.09.2018

  DJ 671E VA FI MODERNIZAT CU FONDURI GUVERNAMENTALE

  Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi, 11 septembrie 2018, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a DJ 671E, cuprins între localitatea Dâlbocița și intersecția cu DJ 670, pe o distanță de 18,466 kilometri, investiția fiind finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în baza Programului Național de Dezvoltare Locală II.
  Lucrarea are o valoare de 37 317 201,98 lei.
  Tronsonul care va fi modernizat traversează localitățile Dâlbocița (comuna Ilovăț), Firizu (comuna Ilovăț) și Cerna Vîrf (comuna Isverna) și face legătura între tronsonul deja modernizat, până în Dâlbocița și DJ 670, reabilitat cu fonduri europene. Durata de implementare a contractului semnat de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și directorul general al constructorului care a câștigat licitația, Sorin Constantin Surdu, este de 25 de luni.
  Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a arătat că investiția este deosebit de importantă atât pentru locuitorii județului cât și din punct de vedere turistic, DJ 671E traversând una dintre cele mai frumoase zone ale județului.
  ”Din punctul meu de vedere, acest tronson de drum județean este cel mai frumos din județul nostru, ținând cont că este de-a lungul râului Coșuștea, o zonă foarte plăcută care, în condițiile în care se va asfalta, va deveni mult mai accesibilă locuitorilor din zona de nord, dar în același timp și turiștilor dornici să vadă frumusețile din județul nostru.”, a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, adăugând totodată că la achiziția lucrărilor s-a făcut o economie de aproape cinci milioane lei față de contractul inițial semnat de Consiliul Județean Mehedinți cu Ministerul Dezvoltării, banii urmând să fie folosiți pentru alte investiții în comunele din județ.
  La rândul său, reprezentantul constructorului a arătat că la momentul actual, modernizarea DJ 671E este cea mai importantă din județul Mehedinți.
  ”Este o mare provocare și pentru noi, va fi foarte mult de lucru, este cea mai mare investiție din județ, la ora actuală, pe partea de drumuri județene. Proiectarea se va executa în două luni, două luni sunt pentru obținerea avizelor și autorizațiilor, iar 21 de luni sunt pentru execuția lucrărilor. Asta înseamnă că timp de doi ani vom traversa toate anotimpurile și va trebui să gestionăm foarte bine execuția lucrărilor pentru a ne încadra în timp.”, a declarat Sorin Surdu. 
  Consiliul Județean Mehedinți a contractat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în baza Programului Național de Dezvoltare Locală II, trei drumuri județene și un pod, valoarea totală a investițiilor fiind de 81 740 623 lei.

 • Comunicat de presă     

             08.09.2018

LA GODEANU SE VA EXTINDE REȚEAUA DE ALIMENTARE CU APĂ

Astăzi s-a încheiat etapa de semnare a contractelor finanțate în Mehedinți, în baza Programului Național de Dezvoltare Locală II (PNDLII).În prezența președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și a secretarului de stat în cadrul MADR, Alin Chirilă, primarul comunei Godeanu, Adrian Nicolăescu, a semnat contractul de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții “Extindere rețea de alimentare cu apă și branșamente în comuna Godeanu, județul Mehedinți”.Valoarea totală a investiției este de 2.316.865,97 lei. Inițial, în județul Mehedinți, pentru etapa a doua a PNDL, au fost aprobate pentru finanțare 174 contracte pentru diverse obiective de interes local. Ulterior, reprezentanții a trei comune au renunțat la contracte, astfel că avem un total de 171 obiective pentru care s-au semnat contracte.

Suma investită în Mehedinți, în baza PNDLII, este de aproximativ 186 milioane euro. În multe comunelucrările au început deja, iar altele vor începe în perioada următoare.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

  06.09.2018

  CNI VA FINANȚA REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA STADIONULUI “DR. ANGELESCU”

  Conducerea Consiliului Județean Mehedinți a fost informată astăzi, oficial, că proiectul ”Reabilitarea și modernizarea Stadionului Dr. Angelescu” este pe lista de priorități a Companiei Naționale de Investiții. Astfel, în urma solicitării făcute de către președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, conducerea Companiei Naționale de Investiții arată că obiectivul deosebit de important pentru județul Mehedinți , nu doar pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului ”Complexuri sportive”, aprobată la sfârșitul lunii august.

  Oficialii Ministerului Dezvoltării dau asigurări că alocațiile bugetare disponibile la acest moment permit finanțarea obiectivului atât de necesar din punct de vedere social pentru județul Mehedinți.

 • Comunicat de presă

  27.08.2018

  DJ 607C VA FI MODERNIZAT CU FONDURI EUROPENE

  Proiectul “Reabilitare/Modernizare DJ607C, DN6- Podeni-Malarişca-Balta (DJ670), L=37,157 km”, depus de Consiliul Județean Mehedinți, a fost admis pentru finanțare cu fonduri europene în valoare de 66 milioane lei prin Programul Operațional Regional, componenta SUERD! Investiția vizează reabilitarea și modernizarea DJ607C, pe o lungime de 37,157 kilometri, cuprins între DN6- Ilovita- Podeni-Malarişca-Balta.

  Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, va semna contractual de finanțare în perioada imediat următoare.

  ”Am gândit modernizarea si reabilitarea tronsonului DJ 607C ca o necesitate pentru cei aproape 4000 locuitori ai comunelor Ilovița, Cireșu, Podeni și Balta, deoarece acest tronson nu a fost niciodată asfaltat, iar condiţiile de trafic sunt îngreunate mai ales în perioadele de ploi şi zăpezi. În urma implementării proiectului va creşte operabilitatea serviciilor de sănătate şi accesul elevilor la educaţie.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

  Traseul propus spre reabilitare traversează localitățile Iloviţa-Bahna-Cireşu-Podeni-Malarişca-Balta, aflate pe teritoriul administrativ al comunelor Ilovița, Cireșu, Podeni, Balta.                                                                                     

                                                    

 

 •  
 •  
 •  

 

 • Comunicat de presă

           26.08.2018

Proiectul “Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”, depus de Consiliul Județean Mehedinți a primit undă verde pentru finanțare, din partea Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

În perioada imediat următoare, președintele Consiliului Județean Mehedinți va semna contractul de finanțare și vor începe procedurile de implementare proiectului prin care 9,6 milioane lei vor fi investiți în reabilitarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin. Investiția cuprinde:
- Construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI. Se va extinde suprafața UPU cu 1550 mp, de la 540 mp, cât are în prezent.
- Amenajarea suprafețelor adiacente;
- Construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.
După semnarea contractului de finanțare, la nivelul Consiliului Județean vor demara procedurile pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție

.

 

 • · Comunicat de presă

       24.08.2018

  Proiectul “Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăţ (DN 67) - Marga L=21,350 km” depus de Consiliul Judetean Mehedinti in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 – componenta SUERD, a fost admis pentru finanțare, urmând să se facă demersurile pentru semnarea contractului.
  Proiectul are o valoare totală de 47,380,504.15 lei și vizează modernizarea şi reabilitarea a 21.35 km de drum judeţean, respectiv tronsonul km 0+000 – km 21+350 al DJ670, aflat în intravilanul și extravilanul comunelor Malovăț, Bâlvănești și Godeanu. 
  Drumul judetean 670 asigură conectivitatea dintre DN67 si DN67D, DN 67 asigurând totodată legătura dintre municipiile Drobeta Turnu Severin și Târgu Jiu – conectivitate indirectă rețeaua TEN-T.
  Tronsonul de 21,35 km al DJ 670 propus spre reabilitare/modernizare, deservește un numar de 4144 locuitori din localitățile Malovăț, Bâlvănești și Godeanu, va avea 7 stații de transport public și alveole construite/modernizate și va dispune de elemente suplimentare destinate siguranței circulației: limitatoare de viteză, parapet, semnalistică cu avertizare luminoasă pentru treceri de pietoni.

   

 •  Comunicat de presa

        24.08.2018

  CJ MEHEDINȚI DEPUNE PROIECT PENTRU MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA AMBULATORIULUI SPITALULUI JUDEȚEAN

  Comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mehedinți au aprobat vineri, 24 august, indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate în cazul proiectului „Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, ce urmează a fi depus în vederea atragerii de fonduri europene pe Programul Operaționa Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.
  Valoarea totală a investiției este de 12 055 298,60 lei.
  Astfel, în urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu.
  Dotarea Ambulatoriului presupune achiziția de aparatură și echipamente moderne necesare actului medical de calitate precum RMN, Videodermatoscop, Ecograf dermatologic de înaltă rezoluție, Videocolposcop, două aparate Ecograf 4D.
  Ținta obiectivului este de a adapta Ambulatoriului de specialitate al celei mai mari unități spitalicești din județul Mehedinți la normele medicale superiore în conformitate cu soluțiile moderne și standardele de performanță la nivel internațional.
  Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, 12 din ele fiind pentru executarea efectivă a lucrărilor

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

               16.08.2018

 

     LUCRĂRI DE TOALETARE PE MAI MULTE DRUMURI JUDEȚENE

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a dispus efectuarea de lucrări de toaletare pe mai multe drumuri județene care să asigure o vizibilitate bună pentru conducătorii auto, să sporească siguranța participanților la trafic și implicit, să combată răspândirea ambroziei, plantă cu efect alergenic răspândit.

Astfel, conducerea Direcției Tehnice, Investiții și Dezvoltare Teritorială, din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, a semnat ordine de începere a lucrărilor pe DJ 606, pe tronsonul Vânju Mare - limita cu județul Dolj, pe 607B, între Breznița Ocol și Cireșu, pe DJ 562A, pe tronsonul Rogova - Vânjuleț - Pătulele - Gruia, dar și pe DJ 564, pe tronsonul Nicolae Bălcescu - Pătulele - Jiana.

În cadrul lucrărilor de toaletare se cosește vegetația ierboasă și arbuștii din zona drumurilor județene. Totodată, se iau măsuri de eliminare a buruienii ambrozia, în conformitate cu Legea nr. 62/2018, privind combaterea plantei cu efect alergenic răspândit.

 •  Comunicat de presă

                 11.08.2018  

 

       VIZITĂ DE PRECONTRACTARE PENTRU UPU

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia au efectuat vineri, la Consiliul Județean Mehedinți, vizita de precontractare în cazul proiectului “Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”. S-au verificat documente și s-a făcut o vizită și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin. 
În urma acestei vizite, conducerea CJ Mehedinți are convingerea că în aproximativ o lună se va semna contractul de finanțare, în valoare de 9,6 milioane lei.
Noi suntem pregătiți deja cu documentele tehnico - financiare în vederea demarării cât mai curând a procedurilor de achizitie a serviciilor de proiectare și execuție.
Proiectul depus pe Programul Operațional Regional cuprinde:
- Construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI. Se va extinde suprafața UPU cu 1550 mp, de la 540 mp, cât are în prezent.
- Amenajarea suprafețelor adiacente;
- Construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.

 

 
 • Comunicat de presă

              24.07.2018  

 

DJ 606B, MODERNIZAT DE CJ MEHEDINȚI

În această perioadă se efectuează lucrări de modernizare pe o porțiune de 3,180 km a drumului județean 606B, între localitatea mehedințeană Corzu, comuna Bâcleș și intersecția cu DJ 561A, fondurile provenind din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgeacu a mers astăzi la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor, constatând că în această perioadă se toarnă primul strat de asfalt. 
“Pentru mine, fiecare comunitate este importantă și merită să beneficieze de condiții optime de trafic și trai, iar DJ 606B este o arteră care în ultimii 15-20 de ani nu a fost reabilitată. Mai exact, în anul 2004, asfaltul a fost tocat, iar pe platforma drumului s-a circulat în condiții de drum pietruit, fapt ce a creat disconfort atât participanților la trafic cât și locuitorilor din Corzu. Pentru a rezolva o problemă, în prima fază, cu fonduri de la Consiliul Județean, am reușit să modernizăm 1,800 km, în localitatea Corzu. Lucrarea a fost recepționată în anul 2017 și a costat aproximativ 1,8 milioane lei. Anul acesta am alocat fonduri din bugetul Consiliului Județean în valoare de 2,1 milioane lei pentru continuarea modernizării drumului până la intersecția cu DJ561A, drum care de asemenea va fi modernizat cu fonduri europene.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lucrările pe tronsonul de 3,180 km au demarat la începutul lunii iulie, în această perioadă se toarnă primul strat de asfalt urmând ca în săptămânile următoare, în funcție de condițiile meteorologice, să se

toarne stratul de uzură și să se realizeze semnalizarea rutiera.

 

 

 • Comunicat de presă

                16.07.2018

CJ MEHEDINȚI A PRIMIT 1,6 MILIOANE LEI DE LA GUVERN PENTRU REFACEREA UNOR DRUMURI AFECTATE DE CALAMITĂȚI

Guvernul României a alocat în ședința de Guvern din data de 12 iulie 2018, suma de 1 600 000 lei Consiliului Județean Mehedinți, bani care vor fi folosiți pentru refacerea unor drumuri afectate de calamități, în prima parte a anului 2018.
Astfel, în urma evaluărilor efectuate de comisia de specialitate întrunită prin Ordinul Prefectului Județului, s-a constatat că pe DJ 606B, în satele Corzu, Bîcleș și Podu Grosului, din comuna Bîcleș și pe DJ 607B, în satul Breznița Ocol, comuna Breznița Ocol, fenomenele hidrometeorologice au dus la producerea unor alunecări de teren care au afectat carosabilul.
În urma proiectului de hotărâre semnat de președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu și prefectul Nicolae Drăghiea, Consiliului Județean Mehedinți i-a fost alocată suma de 1 600 000 lei, banii provenind din Fondul de Intervenție al Guvernului.
Președintele CJ Mehedinți a dispus ca în perioada următoare să înceapă procedurile pentru refacerea celor trei porțiuni de drumuri județene afectate, astfel încât, locuitorii și participanții la trafic să nu aibă de suferit.

 

 

 

 

  ENERGIE, CULOARE ȘI MIȘCARE, LA SKIRT BIKE DROBETA

Fete, flori și biciclete au făcut spectacol în această seară pe străzile din Drobeta Turnu Severin în cadrul unei noi ediții “Skirt Bike Drobeta”, susținută financiar de Consiliul Județean Mehedinți, în calitate de partener al evenimentului.
Câteva sute de doamne și domnișoare și-au decorat bicicletele și au mers la punctul de întâlnire stabilit de organizatori, esplanada Palatului Culturii “Teodor Costescu”, unde au primit flori, tricouri dar și pălării, accesoriul tematic al ediției 2018. Au pornit apoi, pedalând, într-o cursă de câțiva kilometri, pe străzile din Drobeta Turnu Severin, până la Pădurea Crihala. Participantele au fost și premiate în cadrul unei tombole, la finalul cursei.
Voia bună, spectacolul de culoare și energia au caracterizat ediția 2018 a evenimentului devenit deja tradiție care este dedicat cu precădere femeilor și care promovează mișcarea.
Felicitări organizatorilor, Asociația Cyclomaniacs!

#sustinemmiscarea
#SkirtbikeDrobeta2018


 •  Comunicat de presă

                10.07.2018

PROCEDURI DESCHISE PENTRU INVESTIȚII PE DOUĂ DRUMURI JUDEȚENE

Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți au predat astăzi proiectanților, amplasamentul pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Investiții (DALI), în cazul a două tronsoane de drumuri județene ce urmează a fi modernizate și reabilitate, obiectivele fiind prinse pe lista de investiții a anului 2018.
Astfel, se va moderniza DJ 606A, între localitățile Dumbrava și Albulești, pe o distanță de 4,6 km, asfaltul continuându-se până la ieșirea din Albulești.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, a cuprins obiectivul pe lista de investiții, având în vedere discuțiile avute cu locuitorii din zonă care s-au arătat nemulțumiți de praful generat de starea proastă a drumului și disconfortul creat de gropi.
Un alt tronson care necesita reabilitare este porțiunea de 3,1 km a DJ 606D, cuprinsă între localitățile Greci și Colareț. Aici nu s-au făcut lucrări de ani de zile, astfel că drumul devenise impracticabil. Conducerea Consiliului Județean Mehedinți a decis reabilitarea tronsonului cu atât mai mult cu cât acesta leagă două porțiuni pe care traficul rutier se desfășoară în condiții bune.
În urma vizitei din teren de marți, 10 iulie 2018, proiectanții vor realiza DALI pentru ambele obiective în termen de 30 de zile, urmând ca apoi, la nivelul Consiliului Județean să demareze procedurile pentru realizarea proiectului tehnic și atribuirea lucrărilor.

 

 

 •  

 

 

 •  Comunicat de presă

                07.07.2018

COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII ÎN JUDEȚUL MEHEDINȚI

Județul Mehedinți și alte 17 județe din țară se află sub avertizare cod portocaliu de inundații începând din această după amiază, de la ora 16.00 și până marți, la ora 21.00, meteorologii prognozând ploi abundente de 40-50 de litri pe metrul pătrat, pe arii restrânse așteptându-se 70 de litri/mp.
Totodată, hidrologii au emis atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Mehedinţi şi Dolj, avertizarea fiind valabilă duminică, de la ora 13.10 până la ora 18.00.
Specialiștii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au arătat că în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Desnăţui – bazin superior, din judeţele Mehedinţi şi Dolj.
Ca urmare a avertizărilor, la Palatul Administrativ din Drobeta Turnu Severin s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, dar și alți reprezentanți ai instituției, membri ai CJSU. Împreună cu prefectul județului, Nicolae Draghiea, s-au stabilit măsurile necesare pentru limitarea efectelor precipitațiilor abundente.
În cadrul videoconferinței care a avut loc duminică, Ministrul Carmen Dan a declarat că peste 21.000 de angajaţi ai MAI sunt mobilizaţi pentru a interveni în zonele cu risc de inundaţii.

 

 

 

   

 • Comunicat de presă

                07.07.2018

LUCRĂRI DE ÎNTREȚINERE PE DRUMURILE JUDEȚENE

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a dispus efectuarea de reparații
asfaltice pe drumul județean 671 E, pe sectoarele Poiana - Căzănești - DN 67A, respectiv Ciovârnășani- Șișești - Ilovăț. Lucrările au fost necesare întrucât partea carosabilă era degradată, suprafața fiind afectată de gropi, fisuri si crăpături multiple, iar circulația se desfasura anevoios. De asemenea, în perioada următoare se vor monta indicatoare rutiere, se vor marca treceri de pietoni și se va cosi vegetația.

Totodată, în urma sesizărilor primite din partea locuitorilor din zona de est a județului, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a dispus măsuri de reprofilare a platformei drumului județean 607, pe tronsonul Strehaia - Grozești - limita cu județul Gorj. Aici, drumul devenise impracticabil întrucât în urma precipitațiilor se formaseră ravene, astfel că a fost nevoie de încărcare cu material și compactare, pentru ca șoferii să poată circula în condiții decente până la începerea lucrărilor ample de modernizare.
Drumul respectiv este parte a proiectului finanțat cu fonduri europene în valoare de peste 213 milioane lei, derulat de Consiliul Județean Mehedinți, prin care se vor moderniza și reabilita peste 112 kilometri de drumuri județene. În această perioadă se finalizează proiectul tehnic urmând ca apoi să fie demarate procedurile de achiziție pentru execuția lucrărilor.

 

 • Comunicat de presă

          22.03.2018

    DRUMUL JUDEȚEAN 606A, ÎNCHIS TEMPORAR DIN CAUZA VISCOLULUI
    Autoritățile județene au luat decizia de a închide temporar circulația rutieră pe Drumul Județean 606A, pe tronsonul Plopi(DJ 561) – Izvorălu – Balota(DN6), din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, care face imposibilă intervenția utilajelor de deszăpezire.
     Decizia a fost luată joi seara, după ce la fața locului s-au deplasat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea.
Imediat ce viscolul se va domoli, utilajele vor interveni pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, astfel ca în cel mai scurt timp, circulația rutieră să fie reluată.
    La această oră, utilajele operatorului de deszăpezire intervin pe drumurile județene pentru a îndepărta zăpada.
    Județul Mehedinți intră sub cod portocaliu de ninsori abundente, joi seara, la ora 23.00, avertizarea fiind valabilă până vineri, la ora 15.00.
   

 •      Comunicat de presă 

             21.03.2018 

   Judetul Mehedinti a fost reprezentat la evenimentele organizate la Craiova, de Ziua Olteniei, prin intermediul unor expozitii organizate de Centrul Cultural “Nichita Stanescu” si Muzeul Regiunii Portile de Fier.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, a participat in aceasta dupa-amiaza, la evenimentele organizate la Craiova, de Ziua Olteniei.

În Foaierul Teatrului Național, impreuna cu vicepremierul Paul Stanescu, președintii Consiliilor Județene Dolj, Olt, Gorj și Vâlcea, dar și ceilalți oaspeți ai Primăriei Craiova, a descoperit frumoasa lume a Olteniei, cu obiceiuri, meșteșuguri și tradiții, printr-o expoziție unicat de meșteșuguri, costume folclorice, uniforme militare, o expoziție de artă fotografică și postere reprezentative din Primul Război Mondial. La expoziție, Centrul Cultural “Nichita Stanescu” a prezentat portul popular mehedintean, iar Muzeul Regiunii Portile de Fier a prezentat o expozitie de pictura a semnata de Dumitru Ghiata. Punctul culminant al zilei a fost spectacolul „N-auzirăți de-un oltean?“, organizat de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“.

 

 Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu - CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI.

    CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI anunță publicul interesat asupara depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Reabilitare, extindere și dotare U.P.U.- Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”, propus a fi amplasat în județul Mehedinți, municipiul Drobeta-Turnu Severin, b-dul Mihai Viteazu, nr.6D. Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Mehedinți, cu sediul în municipiul Drobeta-Turnu Severin, str. Băile Romane, nr.3, precum și la sediul CONSILIULUI JUDEȚEAN MEHEDINȚI, din Drobeta-Turnu Severin, str.Traian, nr. 89, de luni până joi, între orele 8,00 -14,00. Observațiile publicului se primesc zilnic, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Mehedinți.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

              19.03.2018

 Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant pe drumurile județene.
        Intervenția pentru curățarea drumurilor de zăpadă a început în noaptea de duminică spre luni, în județul Mehedinți.

 Astfel, s-a intervenit cu utilaje dotate cu lamă, pentru îndepărtarea zăpezii strânse pe drumurile județene, cât și cu material antiderapant. Strat de zăpadă, relativ subțire s-a format în zonele înalte din județul Mehedinți, pe DJ 670, dar urmare a intervenției prompte din partea operatorului de deszăpezire, nu s-au înregistrat incidente sau blocaje.
      La nivelul Consiliului Județean Mehedinți, situația drumurilor este monitorizată în permanență, astfel încât să nu existe probleme pe tronsoanele județene.

 

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

                12.03.2018

         Consiliul Județean Mehedinți va aloca bani pentru a se prelungi perioada de alimentare cu energie termică a municipiului Drobeta-Turnu Severin.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, a convocat o ședință de îndată a Consiliului Județean, ce urmează să aibă loc luni,12 martie 2018, ora 13.00, la Sala de ședințe a Palatului Administrativ, pe ordinea de zi fiind un singur proiect de hotărâre. 
        Astfel, proiectul supus consilierilor vizează rectificarea bugetului propriu al județului, pe anul 2018. 
În urma votului consilierilor, se va aloca din bugetul județului suma de un milion de lei, către primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin, pentru ca apoi, banii să fie direcționați către Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică. Suma va fi folosită pentru prelungirea perioadei în care orașul Drobeta-Turnu Severin va fi alimentat cu energie termică.
     

 

 • COMUNICAT DE PRESA

               07.03.2018

     Consiliul Județean Mehedinți se implică în problema încălzirii municipiului Drobeta Turnu Severin.

     Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a participat miercuri, la o discuție alături de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, cu reprezentanții societății Mehedinți Gaz, în vederea găsirii unei soluții pentru încălzirea orașului, începând de iarna viitoare.
     Președintele Consiliului Județean Mehedinți, în calitate de avocat, a propus soluția legală și care se poate aplica în momentul de față pentru ca în timp util, să se poată construi o nouă centrală, având în vedere că procesul municipalității cu firma care nu a reușit să finalizeze investiția, nu s-a încheiat. 
    ”Consiliul Județean s-a implicat în permanență în rezolvarea problemelor pe care le are municipiul. Am susținut întotdeauna demersurile lui Marius Screciu, atât cât a fost legal și atât cât am putut. Astăzi, am fost invitat de primarul municipiului la această discuție foarte importantă cu acționarul majoritar de la Gaz Mehedinți, ținând cont că și Consiliul Județean este acționar minoritar, ca de altfel, și Primăria, la această societate. Pe noi ne preocupă modul în care se va produce și se va furniza agentul termic în Drobeta Turnu Severin. Este principala problemă a municipiului în momentul de față. Trebuie să gândim puțin în perspectivă. În urmă cu o lună am avut o întâlnire și le-am sugerat să câștige puțin timp. În paralel cu desfășurarea procesului cu firma care nu a executat lucrarea contractată, să facă toate demersurile către Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice, să vadă dacă se poate să demareze o procedură de achiziție pentru realizarea unei noi centrale. Contractul să fie încheiat cu firma care va câștiga sub condiție suspensivă, astfel că, la momentul în care hotărârea va fi definitivă, să aibă și constructorul contractat și să se poată începe lucrarea și cu puțin noroc, în iarna acestui an, să avem și centrala terminată. Am profitat de vizita acționarului de la Mehedinți Gaz aici, pentru a discuta posibilitatea ca inclusiv această firmă să analizeze perspectiva realizării centralei pe acel amplasament stabilit în urmă cu trei ani, să fie pregătiți să participe la licitație sau să analizeze varianta unui parteneriat public privat.”, a arătat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în cadrul întâlnirii.
În cadrul întâlnirii, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat că agreează propunerea președintelui Consiliului Județean Mehedinți.
    ”Domnul președinte Aladin Georgescu ne-a dat o sugestie, ca și avocat, pe care am preluat-o. Am făcut o cerere către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, să vedem măsura în care putem demara procedurile pentru o nouă investiție concomitent cu procesul, pentru ca în momentul în care s-a terminat procesul, noi să fim pregătiți să facem o altă centrală.”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.
    Propunerile pentru încălzirea orașului Drobeta Turnu Severin, începând cu iarna următoare sunt mai multe. Autoritățile analizează împreună cu acționarul majoritar al Mehedinți Gaz, varianta ca societatea, împreună cu alți investitori să facă o centrală pe gaze, având în vedere că au un preț mic la gaze pe municipiu, iar Primăria să cumpere toată producția pentru populație. A doua variantă ar fi ca Mehedinți Gaz să încerce să racordeze la gaze întreg municipiul și să se renunțe la sistemul centralizat

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

              07.03.2018

   Consiliul Județean Mehedinți și Municipiul Drobeta Turnu Severin, gazde ale reuniunii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Consiliul Județean Mehedinți a contractat cel mai important proiect din Regiune, pe Programul Operațional Regional.

      Consiliul pentru Dezvoltare Regională din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia s-a întrunit miercuri, la Drobeta Turnu Severin, pe ordinea de zi fiind puncte importante care au vizat organizarea organismului, dar și prezentarea stadiului Programului Operațional Regional, în exercițiul bugetar 2014-2020.
      La evenimentul care s-a desfășurat la Palatul Culturii ”Teodor Costescu” au participat directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu ceilalți patru președinți ai Consiliilor Județene din Oltenia, primarii celor cinci municipii reședință de județ, dar și primarii orașelor mici și ai comunelor care au proiecte în derulare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.
În cadrul ședinței s-a prezentat raportul de activitate al Agenției pentru anul 2017, s-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli și s-a prezentat stadiul Programului Operațional Regional și s-a ales structura de conducere a Consiliului pentru Dezvoltare Regională. Astfel, președinte al Consiliului a fost ales președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. Conform protocolului, președinții Consiliilor Județene dețin conducerea organismului prin rotație, pentru un mandat de un an. Consiliul Județean Mehedinți a deținut președinția anterior. 
      Până în momentul de față, Regiunea Sud Vest Oltenia a reușit să contracteze 33% din sumele alocate acestei regiuni, prin Programul Operațional Regional, iar Consiliul Județean Mehedinți a contractat cel mai important proiect cu o valoare semnificativă la nivel național. Proiectul vizează reabilitarea și modernizarea a 112,525 kilometri de drumuri județene, are o valoare de 48 de milioane de euro și traversează teritoriul administrativ al 13 UAT-uri din judeţul Mehedinţi:
– DJ 562A – Gruia (int. DN 56C)- Rogova (int. DN 56A);
– DJ 563 – int. DN 56A – Oprişor (int. DJ 561 A);
– DJ 561A – Oprişor (int.DJ 563) – Balacita (int.DJ 606) – Gvardinita – Bicles – int. DJ 606A (Plopi);
– DJ 606A – int. DJ 561A – Plopi – Izvoralu (int. DJ 561A);
– DJ 561A – int. DJ 606A – Timna – int DN6;
– DJ 607 – int. DN 67A (Strehaia) – Grozeşti – Pasarani – lim. jud.Gorj).
Drumurile judeţene vor fi modernizate, vor fi conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), de acest proiect beneficiind aproximativ 22.000 de persoane. 
”Prioritatea zero pentru Regiunea Oltenia, pentru toți primarii municipiilor reședință de județ, de orașe și președinții de Consilii Județene din regiunea noastră este aceea de a accesa fonduri europene într-un cuantum cât mai mare. Deja, în ceea ce privește axa prioritară care finanțează drumurile strategice s-a ajuns la o supracontractare de peste 200%, ceea ce este un lucru de bun augur. În ceea ce ne privește pe noi, ca instituție, Programul Operațional Regional este cel mai important program de finanțare cu fonduri europene. S-a dovedit acest lucru atât pe exercițiul bugetar 2007-2013, se dovedește și acum, pe exercițiul 2014-2020. Noi i-am acordat mare atenție și deja am semnat contractul de finanțare în valoare de 48 milioane de euro pentru drumul strategic, pentru cei 112 kilometri de drumuri județene. Am depus de asemenea, cereri de finanțare pentru Spitalul Județean, am depus cereri de finanțare pentru alte trei drumuri județene, astfel că, din punctul meu de vedere, fiecare ședință la acest nivel, a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala este foarte importantă.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
În cadrul întâlnirii, directorul Agenției pentru Dezvoltare Sud-Vest Oltenia a punctat că proiectul drumului strategic are o valoare importantă în raport cu cele contractate la nivel național pe Programul Operațional Regional.
”A fost primul contract de finanțare care s-a semnat anul trecut, la nivel național este de o valoare semnificativă. Pe această axă 6.1 avem o depășire de 222%, am reușit o performanță extraordinară și s-au contractat un număr semnificativ de proiecte la nivel de regiune. A fost o axă foarte bine gândită pentru că s-a făcut o muncă de doi ani, înainte de lansarea hidului, de a selecta acele trasee care se conectează cu acele trasee de drumuri europene și credem noi că impactul va fi unul foarte mare.”, a precizat Marilena Bogheanu.
      Întrunirea Consiliului pentru Dezvoltare Regională a avut loc la Palatul Culturii ”Teodor Costescu”, obiectiv reabilitat, de asemenea, cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional pe exercițiul bugetar 2007-20013.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

             25.02.2018

      În intervalul 26 februarie 2018, ora 3.00 – 1 martie 2018, ora 10.00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare de cod portocaliu de vreme rea, fenomenele vizate fiind temperaturi foarte scăzute atât noaptea, cât și ziua. De asemenea, în intervalul 26 februarie 2018, ora 10 – 27 februarie 2018, ora 14.00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare de cod portocaliu, fenomenele vizate fiind ninsori abundente, temporar viscolite, cu depunere de strat consistent de zăpadă.

    Având în vedere aceste aspecte, astăzi, la ora 11.00, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, domnul Nicolae Drăghiea, a convocat membrii comitetului în scopul analizei acestei situații și diminuarea riscurilor potențiale, prin măsuri de protecție a populației și atenuare a efectelor negative produse de fenomenele meteo prognozate.

   La această ședință a participat și președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, în calitate de vicepreședinte, precum și toți directorii serviciilor descentralizate și deconcentrate cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență. 

    Președintele Consiliului Județean Mehedinți a informat faptul că, până în acest moment, toți operatorii delegați cu deszăpezirea drumurilor județene își îndeplinesc corect sarcinile, pe drumurile din județ circulându-se în condiții de iarnă. De asemenea, domnul Aladin Georgescu a oferit asigurări că deszăpezirea drumurilor județene se va face și în zilele următoare cu aceeași implicare, pe această cale mulțumind operatorilor economici pentru efortul depus.

    Populația este rugată să aibă în vedere condițiile meteorologice din această perioadă, să se deplaseze în alte localități numai dacă este absolut obligatoriu, având autoturismele echipate corespunzător.
Consiliul Județean Mehedinți va monitoriza toate efectele negative produse din cauza condițiilor meteo nefavorabile, asigurând populația că va gestiona corespunzător situațiile create.
 
 • COMUNICAT DE PRESA

             19.02.2018 

   Bugetul Consiliului Judeţean Mehedinţi, aprobat în unanimitate de consilierii judeţeni, va viza investiţii în diferite sectoare de activitate a căror îmbunătăţire va genera creşterea calităţii vieţii mehedinţenilor.
  Vă prezentam, succint, cateva obiective de investiţii, bugetul integral al Consiliului Judeţean Mehedinţi putând fi consultat accesând următorul link: www.cjmehedinti.ro

    #infrastructură
1. Reabilitarea şi modernizarea DJ 670, Malovăţ-Marga, cu o lungime totală de 21,350 km
2. Reabilitarea şimodernizarea DJ607C, DN6 , Iloviţa-Podeni-Malarişca-Balta, cu o lungime de 37,157 km
3. Reabilitare/Modernizare DJ 606 A pe tronsonul cuprins între DJ 561A (Plopi) şi DN6 (Balota), judeţul Mehedinţi
4. Reabilitarea şi modernizarea a 112 km de drumuri judeţene - DJ562A [Gruia (int.DN56C) – Rogova (int.DN56A)]; DJ563 [int.DN56A – Oprişor (int.DJ561A)]; DJ561A [Oprişor (int.DJ563) – Bălăciţa (int. DJ606) – Gvardiniţa – Bîcleş – int. DJ606A (Plopi)]; DJ606A [ int.DJ561A – Plopi – Izvorălu (int. DJ561A)] ; DJ561A [ int. DJ606A – Tîmna – int. DN6]; DJ607 [int. DN67A (Strehaia) – Grozeşti – Păsărani – lim. jud. Gorj]
5. Reabilitare şi modernizarea DJ 607A, pe o lungime de 27,819 km, pornind din E70 Drobeta-Turnu Severin-Cerneti -Valea Copcii-Husnicioara- Peri-Prunisor – DN6 (E70)

    #cultură
1. Consolidarea, reabilitarea și restaurarea Muzeului de Artă din Drobeta-Turnu Severin
2. Finanţarea proiectelor dedicate Centenarului Marii Uniri
3. Amenajarea peisagistică a parcului arheologic din incinta Muzeului Regiunii Porţilor de Fier
4. Consolidarea ruinelor piciorului podului, existent în incinta Muzeului Regiunii Porţilor de Fier.

    #sănătate
1. Reabilitarea şi modernizarea, pentru creşterea eficienţei energetice, a Pavilionului de Psihiatrie I şi II
2. Reabilitarea şi modernizarea, pentru creșterea eficienţei energetice, a Pavilionului Dermato-Venerice
3. Reabilitarea şi modernizarea, în vederea creșterii eficienței energetice, a Spitalului Județean de Urgență, Drobeta Turnu Severin
4. Reabilitarea şi modernizarea, pentru creșterea eficientei energetice, a Pavilionului Boli Infecțioase
5. Reabilitare, extindere și dotare U.P.U, Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin
6. Dotarea Spitalului Judeţean cu echipamente medicale 
7. Lucrări de invesţii în cadrul Centrului Medico-Social Cujmir
8. Lucrări de investiţii la Centrul de Asistenţă şi Îngrijire Pătulele

   #educaţie
Extinderea infrastructurii educaţionale a Centrului Şcolar de Educatie Incluzivă „Constantin Pufan „

   #antreprenoriat
Reabilitarea Centrului Regional de Afaceri Dunărene din Gura Văii

   #turism 
Amenajări pentru introducerea în circuitul turistic a peşterii Topolniţa, din comuna Cireşu, şi a Peşterii de la Pod, din comuna Ponoarele

   #protecţia mediului
1. Sistem de managemnet integrat al deşeurilor solide din judeţul Mehedinţi
2. Realizarea unor Planuri de Amenajare a teritoriului zonal în vederea prezervării patrimoniului natural şi cultural al judeţului Mehedinţi.

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

              31.01.2018 

        Astăzi, 31 01 2018, la sala mare a Palatului Administrativ al Consiliului Județean Mehedinți, a avut loc o întâlnire de lucru organizată de Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, având ca scop informarea și promovarea celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte, în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare România-Serbia.
Astfel, Secretariatul Comun împreună cu Autoritatea de Management, alături de Autoritat...ea Națională din Serbia urmăresc sa faciliteze accesul la informații și instruirea celor care doresc sa acceseze fonduri europene prin intermediul Programului INTERREG IPA de Cooperare România-Serbia.
     La întâlnire au participat domnul Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, alături de doamna Anca Lolescu, directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, doamna Oana Cristea, reprezentantul Autorității de Management, precum și potențiali beneficiari ai acestui proiect .

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

            29.01.2018

       Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, cu sprijinul aparatului de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, au susținut la sala mare a Palatului Administrativ o întâlnire informală privind gestionarea Programului Operațional Regional 2014-2020.
      La această întâlnire au participat președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, doamna Marina Alecu, director Politici Regionale și Comunicare din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regional...a Sud-Vest Oltenia, precum și reprezentanții unităţilor administrativ- teritoriale judeţene, direct interesați în aplicarea programului.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți a subliniat importanța oportunităților de finanțare pentru județul Mehedinți a acestui program, având ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale.
     Reprezentanta ADR Sud-Vest Oltenia, instituție care acordă asistență tehnică specifică pentru accesarea fondurilor, a precizat că, pe lângă proiectele propuse spre finanțare în perioada următoare, vor continua să fie finanțate și investiții aferente perioadei 2007-2013. 

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

             23.01.2018

    Județul Mehedinți a fost inclus în programul de dotare cu aparatură medicală, derulat de Ministerul Sănății, iar în scurt timp, Spitalul Județean de Urgență, din Drobeta-Turnu Severin, va primi un aparat R.M.N.

    Astăzi, președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgenţă pentru a se asigura dacă s-a identificat un spațiu adecvat, unde va funcționa cabinetul de imagistică și, de asemenea, pentru a afla dacă unitatea medicală are specialiști care să efectueze și să intrepreteze acest tip de analize medicale.
    Astfel, a constat faptul că, spațiul identificat este în curs de amenajare, în câteva săptămâni urmând a fi gata și, de asemenea, există o echipă de specialiști capabili să efectueze și să interpreteze analizele furnizate de aparatura R. M.N. .

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

            18.01.2018

       Președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, împreună cu domnul prefect Nicolae Drăghiea, au efectuat o verificare a stării stratului asfaltic al DN 6, în speță, zona viaductelor dintre Drobeta-Turnu Severin și Orșova, despre care aveam sesizări că circulația se efectuează cu dificultate, din cauza gropilor apărute. 
    Atât administratorul drumului, cât și polițiștii de la Brigada Rutieră care se ocupă cu siguranța circulației, au dat asigurări că se vor efectua cât mai rapid plombări cu caracter temporar, urmând a se identifica o soluție pe termen lung pentru ca aceste inconveniente să nu mai survină iar circulația rutieră să se desfășoare în cele mai bune condiții .

 

 
 • COMUNICATE DE PRESA 

             18.01.2018 

    Astăzi, Președintele Consiliului Județean Mehedinți a avut o întâlnire cu Președintele Federatiei Romane de Fotbal, d-l Răzvan Burleanu, care a fost însoțit de domnii Geolgău și Cămătaru în vederea încheierii unui parteneriat pt reabilitarea stadionului ,,Dr. Angelescu" (fostul 1 Mai). In urma discutiilor si a vizitei la stadion, FRF va veni în sprijinul CJ Mehedinți cu suma de aprox. 100 000 - 150 000 euro pentru reamenajarea suprafeței de joc cu un gazon sintetic, urmând ca celelalte cheltuieli de aprox. 1 000 000 euro sa fie suportate de Consiliul Judetean. Aceasta întâlnire a avut loc, în urma discutiilor începute de Președintele CJ MH cu dl. Geolgau cu aproximativ 3 luni inainte, în vederea reabilitarii Stadionului ,,Dr. Angelescu", venind în sprijinul tuturor tinerilor iubitori de sport din județul Mehedinti!

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           18.01.2018

     La sala mare a Palatului Administrativ al Consiliului Județean Mehedinți a avut loc o videoconferința convocată si coordonată de Ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, privind problematica județelor afectate de fenomenele meteorologice recente.
    Alaturi de responsabilii județeni implicati în gestionarea situațiilor de urgență a participat și domnul Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți - instituție care gestionează intretinerea pe timp de iarnă a drumurilor județene.
     Din acest punct de vedere, la nivelul județului Mehedinți nu s-au inregistrat evenimente deosebite, situația fiind gestionată corespunzător

 

 • COMUNICAT DE PRESA

            09.01.2018 

      În scurt timp, RMN la Spitalul Judeţean de Urgenţa Drobeta-Turnu Severin.

   Spitalul Județean de Urgență din Drobeta-Turnu Severin a fost inclus în programul Ministerului Sănătății care vizează dotarea cu aparatură medicală și va primi un aparat de tip RMN. Se pune astfel punct unei situații neplăcute pentru pacienții care aveau nevoie de acest tip de investigații. Și asta, deoarece până în prezent, dacă voiau să facă un RMN pacienții erau nevoiți să aștepte patru-cinci luni pentru investigația decontată de casa de sănătate sau putea face acesată investigație chiar a doua zi, dacă plăteau câteva sute de lei bune.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           19.12.2017

     Consiliul Județean Mehedinți a avut in programul de achiziții, în anul 2017, mai multe obiective de investiţii în domeniul infrastructurii rutiere.
Printre aceste investiții, se află și obiectivul: ,,REFACERE DJ 671 E ILOVĂŢ - SAT FIRIZU = 4,95 km”, lucrare ce a fost începută și si finalizată în cursul anului 2017.
     Lucrarea a avut ca scop refacerea drumului DJ 671E, pe o lungime de 4,95 km, drum degradat în urma calamităților din anul 2016....
Recepția la terminarea lucrărilor a avut loc în data de 19.12.2017, iar valoarea cu care a fost finalizată această lucrare este de 354.632,35 lei.
    Drumul județean DJ 671E are o lungime totală de 64,140 km, din care, tronsonul cu o lungime de 18,466 km, ce face legătura între localitatea Dîlbocița și intersecția cu DJ 670, se va moderniza prin așternerea unui covor asfaltic.
Investiția beneficiază de finanțare prin programul PNDL II și străbate teritoriul administrativ al comunelor Ilovăț, Izverna și Balta.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

            11.12.2017

     Astăzi, 11 decembrie 2017, la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi, domnul preşedinte Aladin Georgescu, în prezența doamnei Nicoleta Mincu, director executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi și a viceprimarului orașului Dolna Mitropolia(Regiunea Pleven ), Tsetso Andreyski, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Fluidizarea traficului rutier din zona transfrontalieră a Dunării". Finanţat prin Programul INTERREG V-A Romania-Bulgaria, ...Axa prioritară 1 drumul județean DJ607A, asigură conexiunea centurii Drobeta-Turnu Severin cu localitatile Cerneți - Valea Copcii - Husnicioara - Peri - Prunisor, în final realizându-se legatura cu E70 (DN6). În cadrul acestui proiect se va reabilita/ moderniza noul traseu al DJ607A, cu o lungime de 27.819 Km, cunoscut fiind faptul că vechiul traseu a fost închis în urma unei alunecari de teren, produsă în mai 2016, devenind impracticabil. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 5.058.051,76 euro din care 85% -ERDF 4.299.343,99 euro, 13% bugetul de stat 657.496.16 euro, 2% contribuția proprie 101.211.61 euro, la care se adaugă cheltuieli neeligibile de 1.584.917 euro.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           08.12.2017

      Astăzi, 08.12.2017, la sediul Consiliului Județean Mehedinți, a fost semnat contractul având ca obiect „Servicii de întreținere curentă de iarnă a drumurilor județene 2017-2018”, lot 3, zona de sud. Aceste servicii acoperă sudul județului Mehedinți, vizând drumuri județene importante, care însumează o lungime de circa 221 de km, după cum urmează :
- DJ 561A - Tronson lim. Dolj - Oprişor -DJ606 (Bălăcița);
- DJ 562 - lim. jud.Dolj - Dîrvari - Obârşia de Câmp - DN 56A, DN 56B... - Devesel -Scăpău - DN 56A;
- DJ 562A - Tronson DN56C (Gruia) -Pătulele - Vînjuleț - DN 56A(Rogova);
- DJ 562B - Vrata(DN 56C) - Cujmir(DN 56A);
- DJ 563 - DN 56A-Punghina-Oprişor-DJ 561A;
- DJ 563A- Tronson Vlădaia (int. DC 94) -DJ606;
- DJ 564 - DN 56A (Nicolae Bălcescu) -Pătulele - Jiana - Scăpău (DJ 562);
- DJ 565 - Jiana Mare (DJ 606) - int. DN 56C - Burila Mare - Crivina-Vrancea-Batoți - Tismana - Dunărea Mică;
- DJ 606 - Lim. jud. Dolj - Bălăcița - Dobra - Corlățel - Vânju Mare - Hotărani -Vînjuleț - Jiana - Jiana Mare - Gogoşu - DN 56B (DJ 566);
- DJ 606 G - DN 56C (Balta Verde) - Porțile de Fier II;
În acest fel, va fi asigurată fluidizarea circulației rutiere între unitățile administrativ - teritoriale din zona respectivă, în beneficiul comunităților din sudul județului Mehedinți.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           16.11.2017

     Spitalul Județean de Urgență Drobeta- Turnu Severin a întâmpinat reale dificultăți în asigurarea actului medical în ceea ce priveste investigațiile de înaltă performanță, cauzate de defectarea Computerului Tomograf. Dat fiind faptul că pentru a repara Computerul Tomograf era nevoie de o suma de 171582,54 lei, spitalul se afla în imposibilitatea de a face aceasta achiziție. Acest lucru a fost însă posibil cu sprijinul        Consiliului Județean Mehedinți, care a finanțat spitalul cu... întreaga sumă necesară punerii în funcțiune a Computerului Tomograf.
    Conducerea Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin mulțumește domnului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, pentru că a răspuns prompt și în regim de urgență solicitărilor noastre, venind astfel în sprijinul cetățenilor din județ și, în special, în sprijinul pacienților care beneficiază de serviciile medicale ale spitalului nostru.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

          08.11.2017

     Contracte de finanțare în valoare de 80.682.353 lei, semnate de Președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene.

      Președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, a semnat astăzi, 08.11.2017, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în prezența viceprim-ministrului Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administratiei publi...ce și fondurilor europene, precum și a secretarilor de stat, domnii Alin Chirilă și Adrian Gîdea, contractele de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea a trei sectoare de drum județean, prin care se vor asfalta 36,799 km, cu o valoare totală de 80.682.353 lei, banii provenind de la bugetul alocat Programului Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a.
    Este vorba despre reabilitarea și modernizarea:
- “ Modernizare DJ 571 E – Dîlbociţa – int. DJ 670, L = 18,466 km” . Valoarea totală este de 42 579 347 lei, cheltuielile totale eligibile fiind în cuantum de 41 222 454 lei.
- “ Modernizare DJ 671A pe tronsoanele: int. DC 52 ( Crăguieşti ) – int. DJ 671E( Ilovăţ), int. DJ 671E( Ilovăţ) – Studina ( la asfalt ) şi int. DC 45( Şovarna ) – Rudina ( la asfalt), L = 12,359 km”
    Valoarea totală este de 26 780 818 lei, cheltuielile totale eligibile fiind în cuantum de 25 906 828 lei.
- “ Modernizare DJ 563A km 8+740 Slaşoma – km 14+714 Petra( int. DC 91 ), L = 5,974 km „ .
Valoarea totală este de 11 322 188 lei, cheltuielile totale eligibile fiind în cuantum de 10 952 350 lei.
Drumul judeţeam DJ 671 E are o lungime totală de 64,140 km, din care se vom moderniza, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală o lungime de 18, 466 km , între localităţile Dîlbociţa şi intersecţia cu DJ 670, pe teritoriul administrativ al comunelor Ilovăţ, Izverna şi Balta.
    Cele trei sectoare de drum care vor fi reabilitate vor conduce la creșterea gradului de ocupare în zonă și vor oferi condiții de acces facile către municipiul Drobeta Turnu-Severin ajutând, în același timp, la crearea unui climat socio-economic îmbunătățit pentru locuitorii de aici.
     Necesitatea acestor investiții este dată de starea tehnică a sectoarelor de drumuri județene care împiedică desfășurarea circulației în condiții normale de siguranță și confort și aduc costuri suplimentare atât utilizatorilor acestor drumuri – costuri cu reparația și întreținerea autovehiculelor, cât și administrației județene, din cauza lucrărilor de întreținere ce trebuie realizate pentru menținerea unui nivel minim de confort.
    Mulțumim atât Guvernului României pentru modul corect și echidistant în care stabilește prioritățile de investiții la nivel național, cât și președintelui Partidului Social Democrat, domnul Liviu Dragnea, pentru ca este receptiv la nevoile și necesitățile mehedințenilor.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

          02.11.2017

      Încă un proiect al Consiliului Județean Mehedinți s-a calificat în faza de evaluare tehnică și financiară, în cadrul apelului de proiecte POR 2017/6/6.1/SUERD/1, și anume proiectul “Reabilitare/Modernizare DJ607C, DN6- Podeni-Mălărişca-Balta (DJ670), L=37,157 km”, ce are o valoare totală de 65,967,698.31 RON, cheltuielile totale eligibile fiind în cuantum de 65,375,877.99 RON.
     Traseul propus spre reabilitare face legatura între drumul național DN6/E70 și d...rumul județean DJ670, în localitatea Balta, traversând localitățile Iloviţa-Bahna-Cireşu-Podeni-Malarişca-Balta, aflate pe teritoriul administrativ al comunelor Ilovița, Cireșu, Podeni, Balta.
Modernizarea și reabilitarea tronsonului DJ 607C va avea un impact deosebit asupra celor 3697 locuitori ai comunelor sus-menționate, deoarece este neasfaltat, condițiile de trafic în această zonă fiind absolut îngreunate, mai ales în perioadele de ploi şi zăpezi, prin această reabilitare crescând operabilitatea serviciilor de sănătate şi accesul elevilor la educaţie.
     De asemenea, prin modernizarea și reabilitarea celor 37,157 km ai DJ 607C, se va permite accesul direct în și din zona traversată de DJ607C la UAT municipiul Orșova, inclusiv la instituțiile financiar-administrative aferente, respectiv portul Orșova, zona Clisurii Dunării, traficul în această zonă fiind deviat prin DJ 607B către Drobeta Turnu-Severin, apoi pe DN6 către destinații, din cauza condițiilor precare de circulație și stării foarte proaste a DJ 607C.
Îmbunătățirea infrastructurii rutiere pe tronsonul DJ607C creează premisele unei dezvoltari socio-economice, determinând creșterea gradului de mobilitate a persoanelor și bunurilor.
     De asemenea, va asigura accesul mai facil şi mai rapid către furnizorii de servicii de sănătate, sociale, educative din marile municipii, precum și între zonele industriale și porturile Drobeta Turnu-Severin și Orsova, pentru populația aflată în zonele rurale din Mehedinți conducând la o creștere a adaptabilității acesteia la nevoile pieței forței de muncă atât la nivel regional/local, cât și transfrontalier (comerț).

 

 • COMUNICAT DE PRESA 

          01.11.2017

      Proiectul propus spre finanțare de Unitatea Aministrativ Teritorială județul Mehedinți - ”Reabilitare/modernizare pentru creșterea eficienței energetice la Pavilionul Psihiatrie I și II” - în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, a trecut etapa de verificare a conformității administrative și eligibilității și a fost admis în următoarea etapă a procesului d...e evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară.
     Cu o valoare totală de 2,807640,31 lei(valoare eligibila 2,547,132.27 lei) proiectul vizează reabilitarea și modernizarea din punct de vedere energetic a clădirilor Pavilion Psihiatrie I și Pavilion Psihiatrie II, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin, situate pe str. Carol Davila, nr.3, în municipiul Drobeta Turnu-Severin, județul Mehedinți.
    Cele mai evidente beneficii ale acestui proiect sunt: creșterea confortului pacienților de pe raza județului Mehedinți, precum și creșterea calității actului medical în unitatea spitalicească menționată.

     

 • COMUNICAT DE PRESA     

          31.10.2017 

      Proiectul “Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăţ (DN 67) - Marga L=21,350 km” propus pentru finanţare de Consiliul Judeţean Mehedinţi, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 – componenta SUERD, a fost admis în faza următoare a procesului de evaluare şi selecţie, respectiv evaluarea tehnică şi financiară.
     Cu o valoare totală de 47,380,504.15 RON, din care bugetul eligibil reprezintă 47,352,358.27 RON, vizează modernizarea şi reabilitarea a 2...1,35 km din drumul judeţean DJ670, în intravilanul şi extravilanul comunelor Malovăţ, Bâlvaneşti şi Godeanu.
Tronsonul propus reabilitării/modernizării aduce beneficii multiple populaţiei din zona de nord a judeţului deservind peste 4000 de locuitori din comunele Malovăţ, Bâlvăneşti şi Godeanu, în special prin asigurarea conectivităţii cu două reşedinţe de judeţ, respectiv municipiul Drobeta Turnu-Severin şi municipiul Târgu-Jiu.
     Porţiunea de drum judeţean supusă reabilitării, va fi prevazută cu următoarele dotări: va avea 7 staţii de transport public şi alveole construite/modernizate şi va dispune de elemente suplimentare destinate siguranţei circulaţiei şi anume: limitatoare de viteză, parapet, semnalistică cu avertizare luminoasă pentru treceri de pietoni.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           13.10.2017 

     Un nou proiect, care vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere în județul Mehedinți, a fost depus prin Programul de Finanțare INTERREG V-A Romania-Bulgaria, Axa prioritară 1: O regiune bine conectată, având denumirea ” The streamline of the traffic in the cross border Danubian area” (Fluidizarea traficului rutier din zona transfrontalieră a Dunării) – număr 15.1.1.037/e-MS code ROBG-138”, cu o valoare totală de 5.081.088,03 Euro.
Obiectiv specific al pro...iectului este: Îmbunătăţirea planificării, dezvoltării şi coordonării sistemelor de transport transfrontaliere pentru conexiuni mai bune la reţeaua de transport TEN-T .
      În data   11 octombrie 2017, Comitetul de monitorizare pentru programul mai sus meţionat, prin Decizia nr. 53, a aprobat noua cerere de finanţare depusă pentru reabilitarea/modernizarea noului traseu al DJ 607A. Vechiul traseu al DJ 607A a fost închis în urma evenimentelor din mai 2016, fiind afectat de o alunecare de teren, devenind impracticabil și periculos pe o lungime de cca 3 km.
      Pentru remedierea situației, Consiliul Județean Mehedinți a identificat un nou traseu denumit Varianta Ocolitoare. Ocolirea zonei calamitate prin Varianta Ocolitoare se va face pe sectoare de drum ce au aparținut DC 21, sector de drum aflat pe teritoriul Comunei Șimian, fostul drum comunal DC 21A, sector de drum amplasat pe teritoriul Comunei Husnicioara, care au fost luate în patrimoniu.
      Noul traseu al drumul județean care se dorește a fi reabilitat/modernizat în cadrul acestui program, DJ 607A, pornește din E70( DN 6) din nodul terțiar municipiul Drobeta Turnu Severin și traversează localitățile aparținătoare Județului Mehedinți – Cerneți – Valea Copcii – Husnicioara – Peri – Prunișor, iar la final face legătura tot cu E70 (DN 6).

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           03.10.2017

   Consiliul Judeţean Mehedinţi a găzduit astăzi conferinţa de presă pentru proiectul “Parteners in Safety”, proiect în care sunt implicaţi ca parteneri U.A.T. comuna Braniștea, județul Mehedinți, municipalitatea Boynitsa, oraşul Vidin, Bulgaria și U.A.T. comuna Broșteni, județul Mehedinți. Proiectul va fi implementat pe durata a trei ani, având o valoare totală de 1.040.809,39 euro, din care valoarea atrasă de U.A.T. Braniştea este de 431.316,26 euro Finanţat prin programul Int...erreg V-A România-Bulgaria, Axa prioritară nr. 3: O regiune sigură, Obiectivul specific 3.1: Pentru îmbunătățirea gestionării comune a riscurilor în zona transfrontalieră - proiectul vizează achiziția de echipamente corespunzătoare reacției în caz de situații de urgență, având ca scop dezvoltarea capacităţii operaţionale. La conferinţa de presă au participat preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Aladin Georgescu, precum şi reprezentanţii partenerilor implicaţi în proiect: primarul comunei Branşitea, domnul Marin Ion, primarul comunei Broşteni, Alexandru Borugă.       Preşedintele a subliniat necesitatea și oportunitatea atragerii de fonduri europene de către cât mai multe unități administrativ teritoriale judeţene asigurând de susţinerea si disponibilitatea Consiliului Judeţean Mehedinti.

 

 • COMUNICAT DE PRESA 

            27.09.2017

      Astăzi, Unitatea Administrativ Teritorială Mehedinți, prin Consiliul Judeţean Mehedinţi, a depus cererea de finanţare pentru proiectul ”Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăț (DN 67)-Marga L=21,350 km”, în cadrul apelului POR 2017/6/6.1/SUERD/1, prioritatea de investiție 6.1. Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute ...de Aria prioritară 1 – Interconectarea regiunii Dunării, a Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării.
    Proiectul, cu o valoare totală de 47.380.504,15 lei ( din care 47.352.358,27 lei reprezintă valoarea eligibilă), vizează reabilitarea unui tronson de circa 21 km între localitaţile Malovăţ si Marga, va aduce beneficii multiple pe plan local şi regional, avand şi un impact economico-social deosebit asupra populaţiei din nordul judeţului, in special asupra celor peste 4.000 de locuitori ai comunelor Malovăț, Bîlvanesti şi Godeanu.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

          21.09.2017

     UAT Județul Mehedinţi, prin Consiliul Judeţean Mehedinţi, a finalizat demersurile administrative în vederea depunerii cererii de finanţare cu titlul “Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăţ (DN 67) - Marga L=21,350 km” în cadrul apelului POR 2017/6/6.1/SUERD/1 în cadrul priorității de investiție 6.1. Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T(Reţeaua trans-europeană de transport ), inclusiv a nod...urilor multimodale dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute de Aria prioritară 1 - Interconectarea regiunii Dunării a Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării.
Astfel, au fost aprobaţi atât indicatorii tehnico-economici, cât şi acordul de parteneriat dintre U.A.T. Județul Mehedinţi şi UAT- urile Malovăţ, Bîlvăneşti şi Godeanu.
Modernizarea şi reabilitarea tronsonului de 21,350 km al DJ 670 şi conectarea indirecta la TEN-T conduc, în principal, la :
   1. Creșterea calității drumurilor județene în judeţul Mehedinţi, precum şi a măsurilor de siguranţă a traficului, în vederea sporirii ratei de utilizare a acestei infrastructuri regionale şi locale de transport şi atragerii de investiţii private suplimentare în zona traseului regional.
   2. Asigurarea continuităţii, fluidizării traficului şi conexiunea cu coridorul Rin - Dunăre TEN-T Core şi TEN-T Comprehensive.
   3. Asigurarea unei căi suplimentare de acces rutier între DN67 si DN67D, DN 67, asigurând totodată legătura dintre Drobeta Turnu-Severin (reşedinţa judeţului Mehedinţi) şi Târgu-Jiu (reşedinţa judeţului Gorj) precum şi un culoar eficient de acces rutier către trei reședinţe comunale din judeţul Mehedinți, respectiv: Malovăţ, Bâlvăneşti, Godeanu.

   

 • COMUNICAT DE PRESA

         08.09.2017

Consiliul Județean Mehedinți a depus astăzi, 08.09.2017, cererea de finanțare cu titlul Reabilitare/modernizare DJ607C, DN6-Podeni-Malarișca-Balta(DJ670), L=37,157km, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 - Componenta1 POR2017/6/6.1/SUERD/1, Axa Prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Operațiunea: Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumuril...or județene.
Proiectul se va implementa în zona de Sud-Vest a Judetului Mehedinti, Regiunea S-V Oltenia, iar traseul propus spre reabilitare face legătura între drumul național DN6/E70 si drumul județean DJ670 C, în localitatea Balta, traversează localitățile Ilovița-Bahna-Cireșu-Podeni-Malarișca-Balta, si totalizeaza o lungime de 37,157 km.
Bugetul total eligibil al proiectului este de 65.375.877,99 lei.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

31.08.2017

      În data de 31.08.2017 la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi- Partener Lider al proiectului ”Îmbunătațirea  conectivității de-a lungul Dunării” -  a avut loc Conferinţa de lansare a proiectului, la care a participat şi preşedintele instituţiei, Aladin Georgescu.

      Acesta a subliniat importanţa regională a implementării acestui proiect care vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de legătură dintre localităţile Mehedinţi şi Golubac( Serbia).

      Proiectul ”Îmbunătațirea  conectivității de-a lungul Dunării” - cod e-MS RORS-29 este implementat în parteneriat cu Primăria Golubac, finanţat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România- Serbia, Axa prioritară 3: Mobilitate durabilă şi accesibilitate, Măsura 3-1 „Mobilitate şi infrastructură de transport şi servicii” si are o valoare totală de 1.917.846,42 euro.

      Beneficiile rezultate în urma derulării proiectului în perioada 20.06.2017-19.06.2019, constau în realizarea unui tronson de 5,4 km drum judeţean reabilitat în judeţul Mehedinţi (DJ 607 B Bunoaica-Cireşu), respectiv 3,9 km drum nou în localitatea Golubac, Serbia.

 • INVITATIE

31.08.2017

      Stimate Domn/Stimata Doamna

      In perioada februarie 2016 - februarie 2018, Asociatia Romana pentru lndustrie Electronica si Software Filiala Oltenia, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala si Centrul de Afaceri (ARDBC)Vidin (partener lider) si Agentia de Dezvoltare Regionala si Centrul de Afaceri 2000 Montana deruleaza proiectul "Aventura cu balonul-un nou produs turistic comun" (Cod Proiect 15.2.1.058) ROBG 14, proiect finantat in cadrul Programului lnterreg V-A Romania·Bulgaria 2014-2020, Axa prioritarii nr. 2 ,,0 regiune verde", Obiectivul specific 2. 1 ,,imbunatatirea utilizarii durabile a patrimoniului si a resurselor naturale si a patrimoniului cultural".

      Proiectul are drept obiectiv crearea unui nou produs turistic, si anume balonul cu aer cald, prea putin cunoscut in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria si implicarea tuturor factorilor interesati in dezvoltarea turismului din aceasta zona.

      In cadrul proiectului vor fi organizate workshop-uri cu factorii interesati (agentii de turism, hotelieri, institutii publice, firme sau ONG-uri interesate de dezvoltarea turismului) pentru crearea de oferte turistice comune transfrontaliere.

      in acest sens va invitam sa participati la workshop-ul care se va desfasura in perioada 05.09.- 06.09.2017 la Drobeta Turnu Severin, incepand cu orele 10.00 in sala de conferinte a Hotelului Continental, Bulevardul Carol 2, Drobeta-Turnu Severin 220111.

      in cadrul evenimentului vor fi prezentate: proiectul, strategia de marketing si va stabilita impreuna cu cei prezenti o baza de cooperare si promovare a noului produs turistic - zborul cu balonul, in scopul dezvoltarii turismului in aceasta zona.

        

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

28.08.2017

      Îmbunătăţirea conectivităţii de-a lungul Dunării

      Consiliul Judeţean Mehedinţi implementează, în perioada 20.06.2017-19.06.2019, cel de-al treilea proiect transfrontalier comun în parteneriat cu Primăria Golubac din Serbia.

     Proiectul cod e-MS RORS-29 „Improving connectivity along the Danube”, finanţat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, Axa prioritară 3: Mobilitate durabilă şi accesibilitate, Măsura 3-1 „Mobilitate şi infrastructură de transport şi servicii”, are o valoare totală de 1.917.846,42 EUR şi vizează  îmbunătăţirea infrastructurii rutiere ce face legătura între localităţi din Mehedinţi şi din Golubac.

      Rezultatele obţinute în urma implementării proiectului vor consta în 5,4 km drum judeţean reabilitat în judeţul Mehedinţi (DJ 607 B Bunoaica-Cireşu) şi 3,9 km drum nou în localitatea Golubac, Serbia.

      Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, consideră că: „Reabilitarea şi modernizarea drumului Bunoaica-Cireşu contribuie la dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontaliere prin îmbunătățirea accesibilităţii locuitorilor, cât şi turiştilor, în zona de nord a judeţului Mehedinţi şi a Complexului Carstic Topolniţa - Epuran."

    21.08.2017

    Contact:

    Amalia Livia Vişan– Manager proiect

    Tel: 0372521159; E-mail: amalia.visan@gmail.com

 • COMUNICAT DE PRESA

20.08.2017

      Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionică Negru, alături de domnul prefect, Nicolae Draghiea, domnul senator, Liviu Mazilu și domnul secretar de stat, Alin Chirilă, au participat astăzi în localitatea Cireșu, la Sărbătoarea Peșterii Topolnița, ajunsă la cea de-a 54-a ediție, fiind una din cele mai longevive sărbători din județul Mehedinți. Peștera Topolnița, singura rezervație speologică din județul Mehedinți, atrage anual sute de turiști, fiind situată într-un cadru deosebit al județului oferit de relieful carstic al munților Mehedinți.  

      Autoritățile județene și locale, locuitorii zonei precum și zeci de iubitori ai muntelui și tradițiilor populare au ținut să marcheze acest eveniment, participând în număr destul de mare la târgul meșterilor populari, la recitalurile de folclor autentic mehedințean. Aceste sărbători populare au menirea de a păstra vie tradiția și cultura strămoșilor noștri, parte importantă a identității noastre naționale.

    

  

 • COMUNICAT DE PRESA

19.08.2017

      Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, împreună cu senatorul, Liviu Mazilu, au participat în această seară la Festivalul Smochinelor, care deja este o tradiție pentru județul Mehedinți, în localitatea Șvinița, festival ce a ajuns la Ediția XVIII- a.
      ” Este o bucurie să vezi oamenii îmbrăcați în costumul național specific acestei zone, ducând mai departe tradițiile și obiceiurile etnofolclorice ale acestui colț de rai al Mehedințiului. Am venit cu plăcere, deoarece merită să guști din celebra dulceață de smochine, cât și din țuica de smochine, făcute după rețete, transmise din generație în generație, ale locuitorilor acestei zone. Felicit atât pe organizatorii acestui festival, cât și pe participanți, locuitori dar și turiști veniți în număr mare în Clisura Dunării, împreună contribuind la păstrarea vie a obiceiurilor și tradițiilor populare românești.” A declarat vicepreședintele, în cadrul evenimentului.

         

   

 • COMUNICAT DE PRESA

31.07.2017

Reabilitare şi modernizare drumuri judeţene, judeţul Mehedinţi

            Președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu, în calitate de beneficiar, împreună cu doamna viceprim-ministru, Sevil Shhaideh și domnul director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională S-V Oltenia, Marilena Bogheanu în calitate de reprezentant al Organismului Intermediar, au semnat în data de 29.05.2017 cu Autoritatea de Management, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene cel mai ambițios proiect depus de Consiliul Județean Mehedinți, privind reabilitarea și modernizarea a 112,525 km de drumuri județene, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARA 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regional, Prioritatea de investiții 6.1. - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale. Proiectul “Reabilitare şi modernizare drumuri judeţene, judeţul Mehedinţi - DJ562A [Gruia (int.DN56C) – Rogova (int.DN56A)]; DJ563 [int.DN56A – Oprișor (int.DJ561A)]; DJ561A [Oprișor (int.DJ563) – Bălăcița (int. DJ606) – Gvardinița – Bîcleș – int. DJ606A (Plopi)]; DJ606A [ int.DJ561A – Plopi – Izvorălu (int. DJ561A)] ; DJ561A [ int. DJ606A – Tîmna – int. DN6]; DJ607 [int. DN67A (Strehaia) – Grozești – Păsărani – lim. jud. Gorj]” are o valoare totală: 213.792.063,66 lei (48.260.059,52 euro), din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 207.356.161,42 lei (46.807.259,91 euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă, iar contribuţia proprie este de 6.435.902,24 lei (1.452.799,60 euro), din care 4.231.758,40 lei (955.250,20 euro) reprezintă contribuţia de 2% la cheltuielile eligibile, iar 2.204.143,84 lei (497.549,40 euro) contribuţia la cheltuielile neeligibile.

            Investiţiile în modernizarea şi reabilitarea acestei infrastructuri de transport vor determina creşterea gradului de mobilitate a persoanelor şi bunurilor, vor asigura accesul mai facil şi mai rapid către furnizorii de servicii de sănătate, sociale şi educative din marile municipii pentru populaţia aflată în zonele rurale şi în oraşele de dimensiuni mici de pe traseul drumurilor judeţene din Mehedinţi, ceea ce va determina o creştere a adaptabilităţii populaţiei la nevoile pieţei forţei de muncă de la nivel regional/local.

            Traseul „drumului strategic”, ce traversează teritoriul administrativ al 13 UAT-uri din judeţulMehedinţi: UAT Comuna Gruia, UAT Comuna Pătulele, UAT Comuna Jiana, UAT Comuna Vînjuleţ, UAT Comuna Rogova, UAT Comuna Punghina, UAT Comuna Oprişor, UAT Comuna Bălăciţa, UAT Comuna Bîcleş, UAT Comuna Dumbrava, UAT Comuna Tîmna, UAT Oraş Strehaia, UAT Comuna Grozeşti – partenere în proiect, are o lungime de în lungime de 112,525 km, asigură conectarea la reţeaua TEN-T și este compus din drumurile judeţene: DJ562A Gruia – Rogova, DJ563 Punghina – Cearangu – Drincea – Oprisor, DJ561A Oprisor – Balacita, DJ561A şi DJ 606A Gvardenita – Bacles - Silistiuta – Vladica – Adunatii Teiului – Plopi prin DJ 606A – Boceni – Tamna, DJ607 Strehaia – Carceni – Grozesti – limita judet Gorj.

 

Contact:

Silvia Iuliana Trancă – Manager Proiect

Tel: 0721740074 ; E-mail:silviatranca@yahoo.com

Andra Moldoveanu – Responsabil vizibilitate și promovare

Tel: 0745318915; E-mail:andramoldoveanu77@gmail.com

                  

 

 • COMUNICAT DE PRESA

24.07.2017

   Finantarea europeana pentru reabilitarea Muzeului de Arta - Drobeta Turnu Severin 

 • COMUNICAT DE PRESA

24.07.2017

 Campanie vaccinare ROR

In scopul informarii corecte si permanente a populatiei cu privire la derularea Programului National de Vaccinare, Directia de Sanatate Publica Mehedinti prin compartimentele „Supraveghere Epidemiologica” si „Evaluarea si Promovarea Sanatatii”, deruleaza campania de informare si educare “Vaccineaza – ti copilul impotriva rujeolei (pojarului) pentru cel mai sigur inceput in viata”. Campania este realizata intr-o stransa colaborare cu medicii de familie, asistentii medicali comunitari, mediatorii sanitari romi si  maternitatea din cadrul sectiei de Obstetrica – Ginecologie a Spitalului Judetea de Urgenta Drobeta Turnu Severin si Spitalului Municipal Orsova.

Medicii de familie au obligatia legala de a consilia parintii privind vaccinarea, asigurata prin programul Ministerului Sanatatii in mod gratuit, pentru toti copiii, si in ascelasi timp de a efectua vaccinarea copiilor la consimtamantul tutorilor, in urma unui consult medical.

Medicii neonatologi din maternitati, consulta si efectueaza vaccinarea in primele zile de viata ale nou-nascutilor.

Asistentii medicali comunitari si mediatorii sanitari romi efectueaza mobilizarea pentru vaccinare a copiilor conform catagrafiilor realizata de medicii vaccinatori.

Estimarile oficiale ale Ministerului Sanatatii sunt ca dozele de vaccin ROR (rujeola-oreion-rubeola) furnizate DSP Mehedinti vor fi suficiente pentru acoperirea necesarului de vaccin pentru minimum 6 luni, urmand ca, in functie de rata de consum, cantitatea sa fie suplimentata.

  Rujeola, oreionul şi rubeola sunt boli comune, deosebit de infecţioase şi care pot genera complicaţii severe, inclusiv meningită, inflamarea creierului (encefalită) şi surzenie. În sarcina pot crea complicaţii care afectează fătul şi se poate ajunge chiar şi la avort spontan.

  Ce este vaccinul ROR?

  Vaccinul ROR conţine variante atenuante de viruşi vii de rujeolă, oreion şi rubeolă. El provoca sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi împotriva acestor trei boli ale copilăriei. În momentul în care persoana căreia i s-a administrat vaccinul vine în contact cu virusul, organismul sau îl va recunoaşte imediat şi va produce anticorpi pentru a lupta împotriva lui.

 VACCINUL ROR.

 Rujeola (pojarul) poate fi fatală şi cauzează complicatii care includ:

- infecţii ale urechii

- diaree

- bronşite

- convulsii

- leziuni cerebrale

Acestea sunt primele simptome ale RUJEOLEI. Mergi de urgenţă la medic cu copilul tău!

Oreionul poate cauza meningite virale la copii, dar şi manifestari ca:

- surzenie temporară

- pierderea sarcinii

- pancreatită (inflamarea pancreasului)

- inflamarea şi dureri testiculare (la bărbaţi)

Rubeolă cauzează:

- artrită (încheieturi dureroase)

- encefalită (inflamarea creierului)

Rubeola afectează bebeluşii din pântecul mamei expuse la virus, putând duce la pierderea sarcinii. O femeie care face rubeolă în timpul sarcinii poate avea un copil cu sindrom rubeolic congenital, care este cauza unei surzenii parţiale, orbirii sau leziunilor cerebrale sau la nivelul inimii.

Toţi aceşti viruşi se răspândesc pe calea aerului, o persoană infectându-se stand lângă cineva care prezintă virusul.

Când şi cum se administrează vaccinul ROR?

Prima doză de vaccin ROR se administrează copiilor ca parte din programul naţional de vaccinare în intervalul de vârstă 12-15 luni. Cea de-a doua doză se administrează la începerea şcolii, de obicei  la 7 ani, deşi poate fi realizată chiar şi la 3 luni de la prima imunizare. În jur de 5-10%  dintre copii nu sunt complet imuni ROR după prima doză de vaccin, acesta fiind motivul pentru care este necesară şi ce-a de-a doua doză, în urma căreia rămân aprox  1% din copii parţial imuni împotriva celor 3 boli ale copilăriei. Dacă o persoană a omis vaccinarea, ambele doze pot fi făcute oricând după vârsta de 7 ani, spatiate la 1 an diferenţa.

           Câteodată, vaccinul ROR  se poate administra mai devreme de  împlinirea vârstei de 1 an şi anume:

- când copilul a fost expus virusului rujeolei (pojarului)

- în cazul epidemiilor de pojar, lucru valabil şi pentru adulţi, întrucât anticorpii se dezvoltă mai repede în urma vaccinării decât în cazul infectării pe cale naturală. Adulţii deja imunizaţi de 2 ori nu prezintă niciun risc în efectuarea unei a 3-a doze de vaccin (de exemplu dacă nu se cunoaşte istoricul medical al pacientului).

- când plecaţi din ţară într-o zonă cu incidenţa mare a rujeolei

Cum se administrează vaccinul?

Vaccinul se injectează printr-o singură injecţie, subcutanat, adică sub pielea (şi nu în muşchiul) coapsei sau braţului.

Gravidele care prezintă anticorpi insuficienţi împotriva rubeolei şi plănuiesc să rămână însărcinate, vor trebui vaccinate ROR, mai ales dacă nu au făcut-o în timpul campaniilor şcolare. Femeia va evita să rămână însărcinată în prima luna de la administrarea vaccinului. Cele care au rămas însărcinate şi descoperă în timpul sarcinii că au imunitate scăzută împotriva rubeolei, pot fi vaccinate după naşterea copilului, de obicei la controlul de 6 săptămâni.

 Vaccinul nu se administrează în următoarele situaţii:

- sarcină şi alăptare

- au fost administrate injecţii cu imunoglobulină (anticorpi pentru lupta împotriva infecţiilor) sau alt compus de sânge în ultimele 3 luni

- reacţie adversă severa la neomicină (antibiotic) sau gelatină

- persoană are un sistem imunitar slăbit

- copilul este foarte bolnav (copilul va fi supus unui control medical riguros înainte de efectuarea vaccinului, iar la cei bolnavi sau cu febra se va amână vaccinarea până la însănătoşire).

Efecte secundare vaccin ROR

Consultaţia amănunţită este obligatorie înainte de vaccinare

De regulă, vaccinarea ROR nu prezintă efecte secundare pentru majoritatea copiilor vaccinaţi, însă unii dintre ei pot acuza o uşoară durere şi roşeaţa la locul injectiei şi chiar febra. Dintre efectele secundare uşoare şi moderate amintim:

- febra (1 din 6 copii)

- iritaţia (1 în 20 copii)

- inflamarea ganglionilor (rar)

- epilepsia (1 în 3000 cazuri)

- articulaţii dureroase (1 din 4, mai ales femei tinere)

- scăderea numărului de trombocite/ sângerare ( 1 din 30.000)

Deoarece este vorba de 3 vaccinuri separate, pot apărea mai multe efecte secundare la intervale diferite de timp, însă acestea sunt de obicei uşoare, mult mai puţin supărătoare decât posibilele complicaţii pe care una din cele trei boli le-ar putea provoca.

Efectele secundare includ:

- o formă uşoară de rujeolă (pojar) care poate dura 2-3 zile: iritatie, febra, lipsa apetitului şi stare de sănătate proastă

- o formă uşoară de oreion care poate dura 1-2 zile: inflamarea ganglionilor.

E recomandat ca imunizarea împotriva acestor trei boli (rujeolă, oreion, rubeolă) care sunt aparent doar „boli ale copiilor” să fie luată în serios: la vârsta adultă, oreionul poate cauza umflarea ovarelor sau a testiculelor, iar rubeola poate provoca avorturi spontane, nașteri premature sau a unor copii cu malformații.

În grupele de risc pentru cele trei boli intra si persoanele ce lucrează în branșa medicală, dar și persoanele care locuiesc in comun (studenți la cămin, militari ș.a.)

Vaccinul trebuie evitat de persoanele alergice la componentele sale, de persoanele cu o imunitate scăzută sau compromisă, de cele care fac transfuzii, cât și de femeile însărcinate ori care încearcă să conceapă un copil.

VACCINUL ROR. Rujeola (pojarul)

Rujeola este cauzată de un virus care, odată introdus în organism, se localizează la nivelul celulelor din zona gâtului și a plămânilor. Transmiterea se realizează foarte ușor prin contactul direct cu secrețiile nazale sau orale ale unei persoane bolnave, răspândidu-se cu ușurință prin strănut sau tuse, dar se poate produce chiar și respirând același aer cu un bolnav.

Deși vaccinul ROR are o largă răspândire (în 2011, 84% dintre copiii sub un an au fost vaccinati), rujeola continuă să rămână una dintre bolile care produc cele mai multe decese anual, în rândul copiilor.

Progresele înregistrate de la răspândirea în masă a vaccinului sunt importante: 158.000 de morți în 2011 față de 2,6 milioane în 1980. OMS constata 430 morți cauzate de pojar în fiecare zi, cel mai des în țări subdezvoltate, cu o igienă precară, cu o rată mică a vaccinării și cu o imunitate slăbită de alte boli. Chiar dacă în țările civilizate riscul de a contacta pojar este minim, riscul există încă prin  libera circulație în țări în care virusul încă se manifestă violent.

Biroul european al Organizației Mondiale a Sănătății și-a propus ca până în 2015 să ajungă să declare eradicată rujeola, obiectiv realizabil numai printr-o vaccinare susținută.

VACCINUL ROR. Oreionul

Numit și „parotidită epidemică”, este o boală infecțioasă care se răspândește printr-un virus .

Deși mai puțin contagios decât rujeola, oreionul se transmite cu ușurință pe calea aerului, prin  inhalarea aerului sau a stropilor de saliva ai unei persoane bolnave, expulzați prin tuse sau strănut. De asemenea, virusul se poate transmite și prin atingerea suprafețelor contaminate ( atinse anterior de secreții ale persoanei bolnave) și ulterior, a nasului sau a gurii. Perioada din an în care oreionul se răspândește cel mai ușor este ianuarie-aprilie.

Atunci când boala se instalează în copilărie, urmările sunt mici. Aproximativ 15% dintre cei infectați cu virus dezvoltă meningită, dar se bucură de o recuperare ușoară, fără repercursiuni pe termen lung.

Cazurile de pierdere a auzului înregistrate ca urmare a îmbolnăvirii de oreion sunt rare, dar totuși demne de luat în calcul în decizia de a ne proteja de boală : unul la 20.000 de bolnavi. Oreionul pune probleme atunci când este contactat la maturitate, în special pentru bărbați, dar și pentru femeile însărcinate.

VACCINUL ROR. Rubeola

Rubeola se răspândește prin intermediul unui virus. Din cauza asemănărilor dintre manifestări, rubeola mai poartă denumirea de „rujeolă germană”, deși cele două virusuri care cauzează aceste boli nu au nicio legătură.

Rubeola se transmite tot  pe calea aerului, prin tuse, strănut sau contact direct cu secrețiile nazale și bucale ale unei persoane infectate. Cele mai afectate categorii de persoane sunt copiii, de aceea  vaccinul ROR este strict recomandat. Rubeola  afectează într-un număr semnificativ și femeile însărcinate, care odată infectate cu virus, transmit în 80% din cazuri infecția la făt, astfel că pot avorta sau naște copii cu malformații, suferind de Sindromul Rubeolei Congenitale (CRS). Anual, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, se nasc peste 110.000 de copii cu acest sindrom, ce provoacă probleme grave, precum invalidități, probleme cardiace, autism, diabet, probleme ale glandei tiroide, afecțiuni oculare. CRS se întâlnește de regulă în zonele cu programe de imunizare defectuoase,  fiind aproape eradicat în zonele dezvoltate ale lumii. De-a lungul deceniilor, se observă o scădere extraordinară a cazurilor de rubeolă de la apariția vaccinului împotriva acestei boli și până în prezent.

Statele europene membre ale Organizației Mondiale a Sănătății intenționează, prin continuarea ritmului de vaccinări ROR, să elimine rubeola din spațiul european.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

19.07.2017

      Președintele Consiliului Județean #Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost astăzi, într-o vizită de lucru, împreună cu senatorul, Liviu Mazilu și deputatul, Vlad Bontea, pe drumul județean ce face legătura între comuna Corcova și orașul Strehaia.

                               


      „Una dintre cele mai circulate artere de drum județean din Mehedinţi va deveni cu mult mai sigură pentru şoferi. Este vorba despre un tronson de aproximativ 500 de metri cuprins între localitățile Strehaia și Corcova. Această porțiune de drum va fi reabilitată pe fondurile alocate de la bugetul DRDP, în urma solicitărilor noastre. Era nevoie urgentă de reabilitare în zonă întrucât aici au avut loc și foarte multe accidente, asta din cauză că, asfaltul se termina brusc și începea o porțiune de drum pavată cu piatră cubică, extrem de periculoasă pentru șoferi, mai ales în contextul în care carosabilul era umed. Am făcut o intervenție în sensul acesta și cu ocazia prezenței în Mehedinți a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cel care a răspuns cu maximă promptitudine solicitărilor noastre!” A declarat președintele, Aladin Georgescu.

 • COMUNCAT DE PRESA

18.07.2017

      Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, alături de prefectul județului, Nicolae Drăghiea, a participat astăzi la ședința Grupului Județean pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar la nivelul județului Mehedinți.

      

       În cadrul ședinței, s-a analizat activitatea pe semestrul al II-lea al anului școlar 2016-2017, prezentate de către Inspectoratul de Poliție al Județului Mehedinți și Inspectoratul Școlar Județean Mehedinţi. Din raportul prezentat, la nivelul județului #Mehedinți, nu s-au înregistrat infracțiuni grave produse nici în rândul elevilor, nici al cadrelor didactice.

 • COMUNICAT DE PRESA

26.06.2017

      Domnul vicepresedinte Ionica Negru a participat astazi la Ziua Drapelului National, care este o sarbatoare de suflet a romanilor.

      

     “ Drapelul este simbolul devotamentului, credintei, ordinii si a disciplinei pe care o reprezinta oastea. Drapelul este intotdeauna trecutul, prezentul si viitorul tarii, intreaga istorie a Romaniei”.

     A declarat in cadrul evenimentului vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Ionica Negru.

      

 • COMUNICAT DE PRESA

24.06.2017

        Consiliul judeţean Mehedinţi, reprezentat de Președintele Aladin Georgescu, a lansat ieri, 24.06.2017, filmul de prezentare a județului “THE LAND BEYOND GOD’S BRIDGE”, documentar ce surprinde Mehedinţiul în toată splendoarea lui!

       

        Am avut onoarea să ne fie alături regizorul filmului Radu Tora, cât și criticul de film Irina Margareta Nistor.

       Filmul, în regia lui Radu Tora, cuprinde cele mai importante obiceiuri și tradiții, obiective turistice și culturale, care surprind specificul și particularitățile acestei zone unice, tradițiile și spiritul mehedințean în toate cele patru anotimpuri. Proiecția de film a avut loc la Palatul Culturii “Teodor Costescu”

       Filmul va fi disponibil în mediul online pe canalul youtube „Mehedinți România” https://www.youtube.com/channel/UCQZsyNboyfk5tt9cZm7__yg

   

      Organizatorii mulțumesc tuturor celor care s-au implicat activ și au făcut posibilă realizarea acestui film, cât și celor ce au ales sa ne fie alături la acest eveniment!

 • COMUNICAT DE PRESA

23.06.2017

       Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat astăzi la un interesant și de foarte mare actualitate simpozion, organizat de Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, cu tema „Etică, integritate și anticorupție în instituțiile publice” 
„Conștientizăm că lupta cu flagelul corupției are un rol esențial pentru sănătatea ,integritatea și funcționalitatea relațiilor sociale și instituționale, fiind o mare și permanentă provocare pentru un stat democratic, civilizat și prosper.

      

      Consider că este de prisos de a discuta despre rolul important pe care îl are Direcția Generală Anticorupție în prevenirea, combaterea și limitarea acestui flagel, iar în această idee pot aprecia ca fiind remarcabile eforturile Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți, transpuse printr-o activitate laborioasă, dinamică și în același timp eficientă.
       Consiliul Județean Mehedinți va rămâne angajat în continuarea demersurilor și eforturilor anticorupție, prin toate mijloacele legale și administrative disponibile.” A declarat președintele, Aladin Georgescu, în cadrul simpozionului.

      

 

 • COMUNICAT DE PRESA

20.06.2017

        În data de 20.06.2017, la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în calitate de beneficiar,  împreună cu doamna director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, în calitate de reprezentant al Organismului Intermediar, au semnat contractul de finanţare  cu Autoritatea de Management, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pentru proiectul cu titlul “Consolidare, Reabilitare şi Restaurare Muzeul de Artă, Drobeta Turnu Severin”, finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5 - Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiţii 5.1 -  Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

    

      Proiectul are perioada de implementare de 37 de luni, iar  valoarea totală este de 9.580.948,77 lei,  cu o contribuţie proprie în proiect a Unităţii Administrativ Teritoriale – Judeţul Mehedinţi în  valoare de 324.274,47 lei din care 188.911,72 lei –cheltuieli eligibile, inclusiv TVA aferent şi 135.362, 75 lei - cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA aferent.

      Dorim să subliniem importanţa reabilitării acestei impozante clădire, cu o arhitectură aparte, ce a fost construită, în 1890, de familia Sabetay, una dintre cele mai bogate şi mai renumite de pe aceste meleaguri şi pentru construcţia căreia  au fost aduşi meşteri italieni, care au decorat-o cu stucaturi baroce, vitralii şi mozaicuri de oglinzi, dar care în momentul de faţă se află într-un stadiu avansat de degradare.

     Proiectul de reabilitare, consolidare şi restaurare a Muzeului de Artă Drobeta Turnu Severin va asigura prin abordarea sa inovativă redeschiderea muzeului către publicul larg, iar impactul asupra acestui public va fi extins şi pe termen lung. De asemenea, efectul asupra turismului local va fi unul ridicat, reuşindu-se exploatarea eficientă şi durabilă a potenţialului turistic. Beneficiile aduse comunităţii sunt: creşterea gradului de atractivitate al oraşului, exploatarea avantajelor oferite de potenţialul turistic local, relansarea muzeului ca obiectiv cultural şi turistic major la nivel local şi regional.

    

 • COMUNICAT DE PRESA 

19.06.2017

      Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul "Îmbunătățirea conectivității de-a lungul Dunării" privind modernizarea drumului județean DJ 607 B Bunoaica-Cireşu. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, este implementat de Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Primăria Golubac din Serbia, având o valoare de 1.917.846,42 de euro.
       Aladin Georgescu consideră că: "Reabilitarea drumului Bunoaica-Cireşu contribuie la dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere prin îmbunătățirea accesibilității locuitorilor, cât și turiștilor, în zona de nord a județului Mehedinți și a Complexului Carstic Topolnița - Epuran." 
      Până la finalizarea proiectului vor fi modernizați 5,4 km de drum judeţean în Mehedinţi şi 3,9 km de drum în localitatea Golubac din Serbia.

      

 

 • COMUNICAT DE PRESA 

15.06.2017

      Cu ocazia comemorării celor 1900 de ani de la moartea Împăratului Traian, Muzeul Regiunii Porților de Fier, a organizat ,,Simpozionul Intenațional Drobeta ediția a-IV-a".
      Evenimentul care se desfășoară pe parcursul a 3 zile, se bucură de prezența mai multor personalității din domeniul culturii și artei naționale și internaționale, precum Ph. D. Martin Galinier, Universitatea Perpignam- Franța, Prof. Ph. D.Mihai Bărbulescu, Universitatea Babeș-Bolyai - Cluj Napoca, Prof Ph. D. Constantin C. Petolescu, Institutul de Arheologie,,Vasile Pârvan”- București.
      Ca și cu alte ocazii evenimentul se bucură de susținerea și sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, instituția fiind reprezentată la nivel de vicepreședinți, de domnul vicepreședinte Ionică Negru și doamna vicepreședinte Renatta Nanciu.
      Consiliul Județean Mehedinți susține prin toate pârghiile instituționale pe care le are la îndemână toate proiectele derulate de Muzeul Regiunii Porților de Fier avându-se în vedere chiar și promovarea acestora.

      

 • COMUNICAT DE PRESA 

13 decembrie 2016

     Consiliul Judetean Mehedinti a avut in programul de achizitii pe anul 2016 mai multe obiective  de investitii  in domeniul infrastructurii rutiere.  Printre aceste investitii se afla si  obiectivul: ,, “MODERNIZARE DJ 606B sector IZVORU ANEȘTILOR-VALEA IZVORULUI, km 82+000-84+000”” lucrare ce a fost inceputa si finalizata in cursul anului 2016. Lucrarea a avut ca scop modernizarea drumului DJ 606B pe o lungime de 2,00 km . Receptia la terminarea lucrarilor a fost facuta in data de 13.12.2016, iar valoarea cu care a fost finalizata aceasta investitie este de 1.306.481,60 lei . La receptie s-a constatat ca lucrarile au fost realizate  in mod corespunzator, in concordanta cu Proiectul Tehnic      

         

 • COMUNICAT DE PRESA 

12 decembrie 2016

     Consiliul Judetean Mehedinti a avut in programul de achizitii pe anul 2016 mai multe obiective  de investitii  in domeniul infrastructurii rutiere.  Printre aceste investitii se afla si  obiectivul: ,, Modernizare  DJ 671A, sector Rudina-Bala de Sus, km 18+898-km 21+898, judetul Mehedinti” lucrare ce a fost inceputa si finalizata in cursul anului 2016. Lucrarea a avut ca scop modernizarea drumului DJ 671A pe o lungime de 3,00 km . Receptia la terminarea lucrarilor a fost facuta in data de 12.12.2016, iar valoarea cu care a fost finalizata aceasta investitie este de 2.317.916,15 lei . La receptie s-a constatat ca lucrarile au fost realizate  in mod corespunzator, in concordanta cu Proiectul Tehnic.

          

 • COMUNICAT DE PRESA 

07 noiembrie 2016

Consiliul Județean Mehedinți a derulat proiectul „Promovarea potenţialului   turistic, a resurselor naturale, istorice şi de civilizaţie ale oraşului Drobeta Turnu Severin prin metode specifice de marketing si comunicare in scopul creşterii  numărului de vizitatori si consolidării turismului local si naţional cu focalizare pe  Cetatea Medievala a Severinului”, COD SMIS 22554, finanțat prin POR 2007- 2013.

 Pentru asigurarea sustenabilității proiectului mai sus amintit, instituția noastră  organizează  festivalul antic și medieval Drobeta – un oraș de legendă”,  în  data de 12 noiembrie 2016, începând cu orele 11,00 în incinta Cetății  Medievale a Severinului din Municipiul Drobeta Turnu Severin.

Festivalul va aduce în atenția participanților meșteșuguri, tradiții, veșminte, muzică și dansuri din perioada medievală.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!                                          

Programul evenimentului este următorul:

Ora 11:00 -  Deschiderea atelierelor, cu Compania DRACO NIGRUS:

 • Meșteșugari din lumea textilelor: croitorie, cusătorie, broderie,  imprimarea țesăturilor;
 • Atelierul meșterilor curelar: pielărie, făurirea cataramelor și ornamentelor, crearea centurilor ornamentale, jartierelor și chingilor pentru armuri.
 • Atelierul cizmarului: opinci, pantofi din secolul XIV-lea
 • Farmecul lemnului înfrumusețat: crestături în lemn, tacâmuri, obiecte decorative, ștanțe pentru imprimare.

Ora 15:00 - Incursiune în lumea bătăliilor medievale cu Compania DRACO NIGRUS:

 • Prezentare de arme și armuri, demonstrații de luptă full – contact

Ora 16:00 -  Concert al formației de muzică veche TRUVERII

         

 • COMUNICAT DE PRESA 

21 ianuarie 2016

       Evenimente specifice zilei de 24 Ianuarie la Biblioteca Județeană Mehedinți

     Vineri, 22 Ianuarie 2016, la Sediul Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu,, Mehedinți, vor avea loc activități pentru marcarea a 157 de ani de la Unirea Principatelor înfăptuită de către Alexandru Ioan Cuza. Seria de manifestari inchinate acestei zile vor debuta la ora 10, cand in urma parteneriatului deja existent intre biblioteca si Penitenciarul Drobeta Turnu Severin si materializat de-a lungul anilor in diverse expozitii de icoane, expozitii de felicitari, expozitii de carte, vizionari de filme si donatii de carte vom primi vizita tinerilor privați de libertate din Penitenciar, cărora le va fi prezentat un PowerPoint având ca temă Mica Unire, ulterior având loc o discuție interactiva si un colocviu pe baza celor vizionate.

     De la ora 12.00, va avea loc acțiunea Moș Ion Roată și Unirea dedicată preșcolarilor de la Grădinița Nr.19 (în incinta gradinitei) prin vizionarea unui desen animat cu această temă si discutii interactive cu prescolarii.

     Evenimentul va fi marcat in toate secțiile bibliotecii prin diverse expoziții de carte, de desene si colocvii pe tema Micii Uniri.

 

 • COMUNICAT DE PRESA 

14 ianuarie 2016

     Astăzi, 14  ianuarie 2016, a avut loc ședință de îndată a Consiliului Județean Mehedinți convocată pentru a dezbate și a supune la vot două proiecte de hotărâre privind bugetul pe anul 2016 și alocarea sumelor pentru proiecte de dezvoltare locală și acoperirea cotelor de cofinanțare pentru proiectele cu finanțare europeană și raportarea excedentului anual al bugetului Consiliului Județean Mehedinți rezultat la încheierea exercițiului bugetar în exercițiul financiar al anului 2015.

     În urma discuțiilor, cele 2 proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean au fost aprobate.

     Consiliul Judeţean Mehedinţi implementează proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Mehedinţi”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 „Dezvoltarea Sistemelor Integrate de Management al Deseurilor si Extinderea Infrastructurii de Management al Deşeurilor”, derulat începând cu data de 22.08.2013, cu finalizare la data de 31.12.2015, având o valoare de 97.094.421 lei, din care 72.620.476 lei valoare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.​ 

 • INVITATIE CONSULTARE PUBLICA

     Ca urmare a ședinței publice de consultare privind Strategia de branding a Județului Mehedinți, vă atașăm documentul propus spre dezbatere.

     Așteptăm cu drag și interes remarcile, propunerile și ideile la adresa de e-mail: cjmehedinți@cjmehedinți.ro

     @Copyright : Acest material nu poate fi preluat, folosit sau transmis fără acordul autorilor și fără a fi semnalat conform legislației din domeniu.