• Comunicat de presă

           14.11.2019 

                                                                                                                                                                                                                       

EVENIMENT PENTRU PROMOVAREA PROIECTULUI WINPOL

Consiliul Judeţean Mehedinţi, în calitate de membru al unui Consorţiu format din 9 parteneri din ţări ale Uniunii Europene, a organizat în data de 07.11.2019 un eveniment de informare pentru promovarea proiectului WINPOL, dar şi a tehnologiilor inteligente şi politicilor conexe în managementul deşeurilor. Evenimentul a avut loc în Municipiul Drobeta Turnu Severin, la Sala Mehedințeană a Palatului Cultural Theodor Costescu.

Proiectul WINPOL – Sisteme şi politici inteligente pentru managementul deşeurilor este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin programul Interreg Europe, Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.2. Îmbunătăţirea politicilor pentru o economie eficientă din punct de vedere al utilizării resurselor.

De această dată Consiliul Județean Mehedinți s-a adresat tinerilor studenți din Centrul Universitar Drobeta Turnu Severin din cadrul Universității din Craiova, cărora le-a fost prezentat proiectul, dar și exemple de bune practici ale partenerilor de proiect (Gijon Spania, Maribor, Slovenia, Bruxelles, Belgia, Amsterdam, Olanda, Malta etc) sau vizualizate de membrii echipei de implementare în vizita de studiu de la Imola, Italia.

 

         

       

 

 • Comunicat de presă

           26.09.2019 

 

RMN-UL ACHIZIȚIONAT DE GUVERN A AJUNS LA SPITALUL JUDEȚEAN

 

Astăzi a fost adus la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin aparatul de rezonanță magnetică achiziționat de Guvernul României, prin Banca Mondială. Este un aparat performant, foarte util în diagnosticarea pacienților, pentru care demersurile de a fi adus la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin au fost început de către președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în urmă cu doi ani.

“Practic, imediat ce am aflat despre intenția Ministerului Sănătății de a se achiziționa mai multe aparate RMN pentru spitalele județene din țară, am solicitat și noi pentru cea mai mare unitate medicală din Mehedinți care nu avea o astfel de dotare. În paralel s-a pregătit camera în care va fi montat și sper ca în câteva săptămâni să fie montat, iar la 1 noiembrie, RMN-ul să fie funcțional și util atât medicilor, cât și pacienților.

În prezent, la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin sunt patru medici care vor lucra cu acest aparat și care s-au arătat mulțumiți că au o astfel de dotare performantă. În curând, la Spital se va încadra un alt medic specialist care va lucra cu aparatul RMN.

Mulțumesc Guvernului PSD și Ministerului Sănătății pentru această achiziție care sper să fie în folosul mehedințenilor.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Pe lângă demersurile Guvernului de a asigura condiții bune pentru sănătatea oamenilor, Consiliul Județean are deja cinci contracte de finanțare semnate pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii de sănătate, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu îl va semna pe cel de-al șaselea și cel mai important, pentru unitatea principală a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

           23.09.2019 

 

COPIII DIN BALA AU O GRĂDINIȚĂ NOUĂ

 

Astăzi, 23 septembrie 2019, preșcolarii din Bala s-au mutat în casă nouă, aceștia desfașurându-și de azi înainte activitățile într-o grădiniță nouă, construită cu fonduri europene.

Presedintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, împreună cu domnul Valentin Ohima, primarul comunei Bala, domnul Alin Chirilă, ministru secretar de stat, domnul Alin Tomoescu, inspector școlar general, au participat la festivitatea inaugurării acestei unități de învățământ, un moment de o importanță deosebită, așteptat cu interes de cadrele didactice, comunitatea din Bala și în mod special de copii.

Atât pentru comunitatea din Bala, cât și pentru cei care au venit la inaugurare, a fost un moment deosebit de important, deoarece, asa cum a menționat președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, "a construi o grădiniță sau o școală este foarte greu, cu atât mai mult cu cât acum patru sau cinci ani era foarte greu pentru un primar sa se gândească la posibilitatea construirii unor astfel de edificii.

Ce s-a întâmplat azi aici, acum se întâmplă și în alte localități din județ, fie că se construiesc din fonduri europene, cum e cazul aici, fie că se construiesc prin PNDL 1 sau 2, și asta datorită implicării guvernului PSD care a înțeles că nu poți să ai un învățământ de calitate dacă nu asiguri dascălilor salarii decente, dacă nu asiguri condiții decente dascălilor și copiilor.

Încet-încet, dar sigur, se va ajunge ca în fiecare comună sau oraș să avem școli și grădinițe noi sau reabilitate. "

Consiliul Județean Mehedinți a sprijinit primarii fiecărei comune din județ și îi va sprijini în continuare.

Legat de zona comunei Bala, în câteva zile vor începe lucrările la drumul care scurtează accesul către Drobeta-Turnu Severin, și anume Rudina-Studina-Ilovăț-Crăguiești.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

           21.09.2019 

 

TRASEUL VIA TRANSILVANICA A FOST INAUGURAT ÎN MEHEDINȚI

 

Sâmbătă, 21 septembrie, a fost inaugurat traseul Via Transilvanica în Mehedinți, în Portul Drobeta Turnu Severin, unde Principele Carol I a sosit cu vaporul pe Dunăre şi a păşit, pentru prima oară, pe pământul Principatelor Române în anul 1866, dar și în curtea Muzeului Porților de Fier fiind montate borne kilometrice.

 

“În urmă cu aproximativ un an, reprezentanții Asociației Tășuleasa Social ne-au expus un proiect ce părea ca o poveste nescrisă, dar care a meritat atenția noastră încă de la început. De la provocarea primită, aceea de a creiona un drum care să fie reprezentativ, atractiv și care să îi provoace pe turiști, a urmat implicare, dezbateri și multă muncă. Ce a ieșit, zic eu, concentrează ceea ce trebuie să cunoască oricine ajunge în județul Mehedinți pentru prima dată: oameni frumoși, păduri, munți, ape, mituri și obiceiuri străvechi și nu în ultimul rând, obiective turistice unice.

Avem acum aproape o sută de kilometri de traseu deja marcat cu bornele Via Transilvanica ce traversează municipiul Drobeta Turnu Severin și teritorii ale comunelor Izvoru Bârzii, Godeanu, Cireșu, Podeni, Balta, Isverna și Obîrșia Cloșani.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți a mulțumit tuturor membrilor și voluntarilor Asociației Tășuleasa Social, ambasadorilor proiectului, Nicolae al României, Andreea Esca, Tibi Ușeriu și Toma Coconea, sponsorilor, partenerilor din proiect, Prefectura Mehedinți, Primăria Drobeta Turnu Severin și primăriilor comunelor care sunt traversate de Via Transilvanica, reprezentanților și voluntarilor Geoparc Platoul Mehedinți și nu în ultimul rând, Muzeului Regiunii Porților de Fier!

La eveniment a participat ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, care a transmis că se caută soluții pentru ca statul să sprijine inițiativa Asociației Tășuleasa Social.

 

https://m.youtube.com/watch…

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

           20.09.2019 

 

COMUNA ROGOVA, PRIMA DIN MEHEDINȚI, BENEFICIARĂ A PROGRAMULUI NAȚIONAL DE CADASTRU ȘI CARTE FUNCIARĂ

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat astăzi la evenimentul de finalizare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din cadrul UAT Rogova, prin Programul Național de Cadastru și carte funciară 2015-2023, finanțat cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, dar și cu fonduri europene. Obiectivul general al acestui program al Guvernului României este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor, terenuri și clădiri din România, în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară, iar comuna Rogova este prima din județul Mehedinți care a finalizat acest proces, lucrările începând în anul 2016.

“Acest demers pune capăt problemelor oamenilor care nu aveau înscris dreptul de proprietate în cartea funciară, acum putând uza de dreptul la proprietate și alte drepturi reale, după cum își doresc. Felicit conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mehedinți pentru finalizarea acestui proiect, dar și pe domnul primar Costinel Vamvu pentru sprijinul pe care l-a adus oamenilor prin acest demers!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

În prezent, programul se mai derulează în comunele Vânjuleț și Pătulele.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

           19.09.2019 

 

STRĂZI DIN VÂNJU MARE, ASFALTATE CU FONDURI GUVERNAMENTALE

 

În această perioadă se toarnă primul strat de asfalt, pe străzile prinse în proiectul finanțat cu fonduri guvernamentale în valoare de 28 milioane lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Acesta vizează refacerea a jumătate din străzile orașului. Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers joi la fața locului pentru a vedea cum evoluează lucrările.

“Mă bucur să văd că într-un timp, relativ scurt, de când am anunțat implementarea celui mai amplu proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din Vânju Mare, locuitorii de aici se pot bucura de condiții bune de trafic și trai.

Le transmit locuitorilor din Vânju Mare că facem toate demersurile ca după finalizarea acestui proiect, să intre în reabilitare și celelalte străzi.”, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

           17.09.2019 

 

PRIMUL DEMERS PENTRU REABILITAREA SPITALULUI DIN VÂNJU MARE ÎN VEDEREA REDESCHIDERII

 

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean, convocată astăzi de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost supus votului un proiect deosebit de important pentru județul Mehedinți și mai ales, pentru cei care locuiesc în zona de sud și care în ultimii ani, au fost văduviți de servicii medicale specializate, după ce Spitalul din Vânju Mare a fost închis de guvernarea democrat-liberală din anul 2011.

Mai exact, în cadrul ședinței, a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care s-a introdus pe lista de investiții a Consiliului Județean obiectivul “DALI reabilitare și dotare Spitalul Vânju Mare”. Totodată, în urma unei rectificări bugetare, a fost alocată suma de 170 000 lei pentru acest studiu.

“Este primul demers concret pe care îl facem în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu conducerea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, cu cadrele medicale care lucrează acum la Secția externă din Vânju Mare, dar mai ales cu oamenii din zonă care își doresc să se redeschidă spitalul.

În plus, în această dimineață am purtat discuții cu cei trei medici rezidenți care se află, în prezent, pe statul de personal al centrului multifuncțional de la Vânju Mare, la secțiile Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie și Chirurgie și care s-au arătat interesați să rămână aici să lucreze, după examenul de rezidențiat în condițiile în care unitatea va fi modernizată. De asemenea, facem demersuri în continuare, pentru completarea schemei de personal pentru Spitalul de la Vânju Mare, astfel încât, după procesul de reabilitare și dotare, pacienții să beneficieze de condiții bune de diagnosticare și tratament, fără a fi nevoie, neapărat, să vină la Drobeta Turnu Severin.”, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 • Comunicat de presă

           13.09.2019 

 

SE ASFALTEAZĂ ÎNTRE LOCALITĂȚILE GRECI ȘI COLAREȚ

 

Drumul Județean 606D, între Greci și Colareț, este în plin proces de reabilitare.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers astăzi la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor și cum se implementează proiectul.

 

“Am constatat că lucrările sunt avansate și se toarnă deja primul strat de asfalt. Această investiție încheie un proces de reabilitare a întregului drum dintre Plopi și Greci, care nu mai fusese asfaltat de 30 de ani. Înțelegând problemele celor care îl tranzitau, începând cu anul 2015 am început să lucrăm la reabilitarea acestui tronson, iar acum asfaltăm ultima porțiune de aproximativ trei kilometri.

Se lucrează în plin, așadar, între localitățile Greci și Colareț, iar în aproximativ o lună, maximum două luni, drumul va fi complet asfaltat. Astfel, în scurt timp, locuitorii din Bâcleș, Dumbrava și Tâmna pot circula fără probleme prin Greci ca să ajungă spre Craiova sau Strehaia și mă bucur foarte mult că putem să le dăm această veste.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Proiectul prevede șanțuri pe toată lungimea drumului, zece podețe transversale și cinci legături cu drumurile laterale.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         11.09.2019 

 

ȘCOALA DIN SATUL BISTRIȚA A FOST MODERNIZATĂ CU FONDURI ALOCATE DE GUVERNUL PSD

 

Astăzi s-a desfășurat recepția lucrărilor efectuate în cadrul proiectului “Reabilitare, modernizare și dotare Școala Gimnazială Bistrița, comuna Hinova, județul Mehedinți”, obiectiv cu o valoare de 1,1 milioane lei, finanțat de Guvernul PSD, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

La invitația primarului comunei Hinova, Ionică Moți, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat la recepția lucrărilor.

“Mă bucur că începând de mâine, elevii din clasele primare vor învăța în noile încăperi complet modernizate și dotate. Clădirea modernizată datează din anul 1922, astfel încât avea nevoie de intervenții.

Sunt foarte multe proiecte care vizează modernizarea unităților de învățământ în județul Mehedinți, cu fonduri guvernamentale, ceea ce arată interesul Guvernului condus de doamna premier Viorica Dăncilă pentru sistemul de educație.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În primele zile ale anului școlar, elevii care de joi se mută în clădirea modernizată au învățat într-o altă școală din Bistrița, reabilitată cu fonduri europene, printr-un proiect AFIR.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         10.09.2019 

 

PROIECTUL BAZINULUI DE ÎNOT, PREZENTAT ÎN CONFERINȚĂ DE PRESĂ

 

În cadrul unei conferințe de presă, astăzi, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Alin Chirilă și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, au prezentat proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a Bazinului de înot, după ce ieri, Guvernul PSD a aprobat în ședință indicatorii tehnico-economici pentru această investiție.

 

“Finanțarea acestui obiectiv foarte important pentru județul Mehedinți vine la capătul unor demersuri începute în urmă cu aproximativ patru-cinci ani.

Lucrările ar urma să se deruleze pe parcursul a doi ani.

În perioada imediat următoare, Compania Națională de Investiții va întocmi caietul de sarcini pentru achiziția serviciilor de proiectare și sper ca în primăvara anului viitor să se lucreze efectiv la acest obiectiv.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

#bazinuldeinot

#modernizare

#investitiiecni

#consiliuljudeteanmehedinti

#Guvernpsd

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         08.09.2019 

 

TÂRGUL DIN COMUNA BROȘTENI VA FI MODERNIZAT CU BANI ALOCAȚI DE GUVERNUL PSD

 

Târgul din comuna Broșteni este cel mai mare din Mehedinți și are adresabilitate atât în rândul locuitorilor județului, cât și în rândul oamenilor din localitățile învecinate, precum și celor din județul Gorj. Acesta este motivul pentru care, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și primarul Alexandru Borugă au decis că locația are nevoie de investiții pentru modernizare, iar proiectul trimis Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației a primit finanțare din partea Guvernului PSD, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

“Am mers personal, astăzi, în comuna Broșteni, și am stat de vorbă cu oamenii din târg, deopotrivă comercianți și cumpărători, care s-au arătat foarte mulțumiți de investițiile ce vor demara aici după semnarea contractului de finanțare în valoare de 4,8 milioane lei.

În Broșteni se derulează mai multe investiții finanțate prin PNDL, de care beneficiază direct locuitorii comunei, motiv pentru care îl felicit pe domnul primar Alexandru Borugă!

Mulțumesc Guvernului PSD și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru susținerea investițiilor în județul Mehedinți!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         12.08.2019 

 

PE DJ 606A, ÎNTRE DUMBRAVA ȘI ALBULEȘTI, S-A TURNAT PRIMUL STRAT DE ASFLAT

 

Pentru locuitorii din Albulești, săptămâna a început mai bine, după ce s-a finalizat turnarea primului strat de asflat pe DJ 606A.

Constructorul a finalizat într-un termen relativ, scurt, această operațiune, pe tronsonul de 4,325 km al DJ 606 A, din comuna Dumbrava, iar în etapa următoare se vor realiza accesele la proprietăți și se va turna stratul de uzură.

 

”Este un obiectiv pe care mi l-am dorit să îl aduc în viața tuturor mehedințenilor care nu s-au bucurat de acest privilegiu până acum și, iată, lucrurile evoluează în Mehedinți, așa cum ne dorim cu toții!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

#împreunapentrumehedinti

#DJ606A

#asfalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         03.08.2019 

LA VÂNJU MARE AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE PENTRU ASFALTAREA A JUMĂTATE DIN STRĂZILE ORAȘULUI

 

Cel mai amplu proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din Vânju Mare este în plin proces de implementare. Este vorba despre o valoare de 28 milioane lei , fonduri guvernamentale alocate orașului prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, pentru refacerea a jumătate din străzile orașului.

 

“Unele artere erau pietruite, iar altele aveau asfaltul distrus, astfel că, am considerat, împreună cu domnul primar, Nicolae Rugină, absolut necesară intervenția la acest nivel. Proiectul vizează jumătatea de sud a orașului, în care este cuprinsă strada Republicii, cea mai importantă pentru comunitate și pentru cei care tranzitează Vânju Mare.

Sunt legat sufletește de acest oraș și vreau să îi asigur pe toți locuitorii orașului că sunt alături de ei și pot avea încredere că așa cum am pus la punct acest proiect, voi face toate demersurile ca după finalizarea lui, să intre în reabilitare și celelalte străzi.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, după o vizită la fața locului.

 

În prezent, constructorul lucrează la scoaterea bordurilor care vor fi înlocuite și pregătirea platformei drumului pentru asfaltare.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         02.08.2019 

CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI ÎNTREȚINE SPAȚIILE VERZI DE-A LUNGUL DRUMURILOR JUDEȚENE, ÎN REGIE PROPRIE

 

Spațiile verzi aflate de-a lungul rețelei de drumuri județene din Mehedinți sunt întreținute începând din această săptămână, în regie proprie, de către Consiliul Județean Mehedinți, după ce s-a achiziționat un utilaj multifuncțional performant.

 

“Este vorba despre o achiziție importantă pe care am prins-o în bugetul anului trecut, utilajul intrând în posesia Consiliului Județean Mehedinți zilele trecute. Este un camion dotat cu lamă pentru deszăpezire, un braț multifuncțional care permite cosirea vegetației pe orizontală, a ierburilor crescute, inclusiv a ambroziei, dar și pe verticală, a arbuștilor de pe marginea drumurilor județene. Totodată, utilajul poate fi folosit la decolmatarea șanțurilor. Am decis să achiziționăm un astfel de utilaj multifuncțional, cu scopul de a face economii la buget pe termen lung, întrucât contractarea acestor servicii cu un operator privat ar fi costat mult mai mult.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Angajații Consiliului Județean intervin deja pentru îndepărtarea vegetației pe drumurile județene, această operațiune fiind foarte necesară, mai ales în contextul în care Legea 62/2018 obligă autoritățile să desfășoare lucrări de combatere și distrugere a buruienii ambrozia care produce alergii ce pot genera complicații severe pentru sănătatea oamenilor.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         01.08.2019 

CONTRACT DE FINANȚARE SEMNAT PENTRU MODERNIZAREA AMBULATORIULUI SECȚIEI BOLI INFECȚIOASE

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, un nou contract pentru modernizarea infrastructurii de sănătate din județul Mehedinți. Este vorba despre proiectul “Modernizarea, reabilitarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, finanţat cu fonduri europene în valoare totală de 10,2 milioane lei, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

 

“Este cel de-al patrulea contract semnat pentru subunitățile Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, iar în momentul în care am pus pe lista de priorități acest ambulatoriu, am avut în vedere gradul ridicat de adresabilitate pe care îl are în rândul cetățenilor județului, dar și necesitatea pacienților de a avea condiții optime pentru tratarea problemelor de sănătate.

Îi mulțumesc doamnei director general al ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu pentru sprijinul acordat județului Mehedinți și Consiliului Județean în vederea obținerii finanțării europene pentru investițiile pe care mi le-am propus și care, iată, prind contur!

Cetățenilor județului Mehedinți le mulțumesc pentru susținere și pentru răbdarea de care este nevoie pentru implementarea proiectelor!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Prin acest proiect, clădirea existentă va fi reabilitată, interiorul va fi recompartimentat și totodată, se vor construi două noi corpuri de clădire. Se vor realiza sisteme noi de ventilație, climatizare, iluminat și evacuarea a apelor și se va monta instalație de gaze medicinale. Totodată, proiectul are în vedere și creșterea calității actului medical, astfel că se vor achiziționa aparate noi constând în Ecograf, Pulsoximetru și Tensiometru.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         16.07.2019 

TÂRGUL COMUNAL DIN JIANA VA FI MODERNIZAT CU FONDURI GUVERNAMENTALE

 

Primarul comunei Jiana, Stelian Stăncioiu, a semnat astăzi, la sediul Consiliului Județean Mehedinți, în prezența președintelui Aladin Georgescu și a secretarului de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă, contractul pentru finanțarea obiectivului “Modernizare târg Jiana, comuna Jiana, județul Mehedinți”.

Valoarea investiției este de 1,5 milioane lei, fondurile provenind de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

“Târgurile comunale sunt obiective foarte importante pentru comunitățile rurale, întrucât constituie o sursă bună de aprovizionare pentru locuitorii județului care nu pot ajunge de fiecare dată când au nevoie de diverse produse, la Drobeta Turnu Severin. În plus, sunt un mijloc bun pentru valorificarea produselor alimentare care provin din gospodăriile oamenilor. Sigur că ele trebuie vândute în condiții sanitar-veterinare conforme cu normele europene în vigoare, iar pentru acest lucru, susțin investițiile în vederea modernizării târgurilor comunale.

Îi doresc mult succes domnului primar Stelian Stăncioiu în implementarea acestui proiect!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Mulțumim Guvernului PSD-ALDE pentru susținerea proiectelor județului Mehedinți!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         15.07.2019 

SE LUCREAZĂ PENTRU MODERNIZAREA DJ 562, TRONSONUL GEMENI - LIMITĂ DOLJ

 

Încă un proiect important pentru #Mehedinți, locuitorii din zona de sud a județului, dar și cei care tranzitează granița cu județul Dolj prin localitatea Gemeni (com. Dîrvari), prinde contur.

Astăzi a fost predat amplasamentul și au început lucrările de modernizare a DJ 562, cuprins între porțiunea asfaltată din localitatea Gemeni (comuna Dîrvari) și limita cu județul Dolj.

Tronsonul are o lungime de 3,288 kilometri și va fi asfaltat în următoarele șase luni.

<<Valoarea investiției este de aproximativ 3 milioane lei, sumă ce provine din fonduri europene, pe Programul Operațional Regional, în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea conectivității în zona de sud a județului Mehedinți”.

Mă bucur că putem să le dăm locuitorilor din zonă această veste, mai ales că porțiunea face în prezent, legătura între două tronsoane asfaltate!>>, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         11.07.2019 

S-A LANSAT LICITAȚIA PENTRU MODERNIZAREA UNITĂȚII DE PRIMIRI URGENȚE A SPITALULUI JUDEȚEAN DIN DROBETA TURNU SEVERIN

 

În această dimineață s-a lansat procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare în cadrul proiectului ”Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”, unul din cele șase proiecte finanțate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, contractate de Consiliul Județean Mehedinți pentru modernizarea infrastructurii de sănătate din județul Mehedinți.

Documentația a fost publicată pe portalul de achiziții publice, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 5 august 2019. Licitația se desfășoară în procedură simplificată, valoarea proiectului fiind de 9,6 milioane lei.

“La întocmirea acestui proiect am avut în vedere mărirea capacitații UPU din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta-Turnu Severin și conformarea la exigențele impuse de normativele în vigoare, precum și realizarea unui heliport de suprafață în cadrul secției UPU, de unde să fie preluați pacienții aflați în stare critică, pentru a fi transportați cu elicopterul către centre universitare.

În urma investiției, se vor asigura cerințe de rezistență și stabilitate, va crește nivelul de confort și funcționalitate și va fi asigurat spațiul necesar desfășurării în condiții optime a activităților specifice destinației Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         11.07.2019 

DRUMURILE CĂTRE ZONA DE NORD A JUDEȚULUI SUNT ÎN PLIN PROCES DE MODERNIZARE

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția ultimului tronson al Drumului Județean 671E care duce care nordul județului și care rămăsese necontractat pentru modernizare. Este vorba despre tronsonul Nadanova (intersecția DJ 670) – Isverna (intersecția DC 50).

Valoarea contractului semnat în prezența primarului comunei Isverna, Ionuț Stoican, este de 6 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea conectivității în zona de nord a județului Mehedinți”. Pe lângă platforma drumului, se vor construi 18 podețe, 30 de accese către proprietăți, rigole pe o lungime de 5.130 metri și se va monta parapet pe o lungime de 760 metri. Durata contractului este de 11 luni.

”Vă mărturisesc faptul că, în 2016, odată cu preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, mi-am propus modernizarea tuturor sectoarelor de drum județean care nu au fost niciodată asfaltate sau acelora unde asfaltul a fost distrus. Pentru legătura municipiului Drobeta Turnu Severin cu zona mirifică, încărcată de obiective turistice, lucrurile stau foarte bine în prezent. Astfel, am semnat contractul de proiectare și execuție pe sectorul Dîlbocița Firizu-Cerna Vârf, unde au început deja, lucrările de asfaltare pe un tronson de 18 kilometri, și de asemenea, am semnat contractarea lucrărilor pe tronsonul Crăguiești- Ilovăț – Studina – Șovarna-Ilovăt- Rudina pe o lungime de 12 kilometri. Astăzi intră în linie dreaptă și ultimul tronson, de 6,1 kilometri.”, a transmis joi, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Pe de altă parte, alte două tronsoane de drum județean se vor asfalta, tot pe fonduri europene. Este vorba despre asfaltarea DJ 607C, pe sectorul Ilovița - Podeni-Malarișca-Balta și despre DJ 670, Malovăț – Marga, tronsoane care închid cercul cercul drumurilor județene către zona de nord a Mehedințiului, ambele fiind în procedură de achiziție pentru proiectare.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

          03.07.2019

 

APROXIMATIV O SUTĂ DE MUNCITORI ȘI ZECI DE UTILAJE PE DJ 671E. SE LUCREAZĂ LA MODERNIZAREA DRUMULUI DINTRE DÂLBOCIȚA ȘI INTERSECȚIA CU DJ 670

 

Lucrările de modernizare a DJ 671E, pe tronsonul de 18,5 kilometri, cuprins între localitățile Dâlbocița (com. Ilovăț) și intersecția cu DJ 670 (com. Isverna) sunt în plină desfășurare, constructorul mobilizând un număr important de muncitori care lucrează cu zeci de utilaje. În momentul de față se intervine pentru realizarea podețelor transversale, tubulare și dalate. În paralel, se continuă lucrările la zidurile de sprijin și apărările de maluri din gabioane. După finalizarea acestor lucrări de artă, se va trece la execuția straturilor platformei rutiere.

 

“Acesta este unul dintre drumurile județene cele mai importante, din Mehedinți, atât din punct de vedere turistic, cât și economic și mi-am dorit să îl modernizăm întrucât parcurgerea lui oferă un peisaj minunat al naturii, de-a lungul Cheilor Coșuștei, pe lângă Mănăstirea Coșuștea-Crivelnic și până la Podul lui Dumnezeu și Peștera Isverna. În plus, scurtează traseul localnicilor până la Drobeta Turnu Severin.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Investiția are o valoare de 42,5 milioane lei, este finanțată cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar termenul de finalizare este 12.10.2020.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

          02.07.2019 

 

SE LUCREAZĂ INTENS PE DJ 606A, ÎNTRE LOCALITĂȚILE DUMBRAVA ȘI ALBULEȘTI

 

Se lucrează intens la modernizarea DJ 606A, între localitățile Dumbrava și Albulești, un drum care nu a fost niciodată asfaltat și pe care, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, l-a prins pe lista de priorități pentru anul 2019. Amplasamentul către constructor a fost predat în luna mai, iar în urma vizitei efectuată astăzi de reprezentanții Consiliului Județean, s-a constatat că la fața locului, constructorul a mobilizat muncitori și utilaje, în prezent, realizându-se lucrări la podețele pentru acces pe drumurile laterale. S-au realizat deja podețele transversale și se așterne stratul de balast, urmând ca în aproximativ o lună să se toarne covorul asfaltic.

 

“Termenul prevăzut în contract este de zece luni, dar am convingerea că lucrarea va fi încheiată mult mai devreme având în vedere mobilizarea constructorului. Îi asigur pe locuitorii din zonă că vom monitoriza lucrările astfel încât, să se bucure cât mai curând de un drum modernizat.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Investiția are o valoare de 4,2 milioane lei, sumă asigurată din bugetul Consiliului Județean Mehedinți pentru modernizarea a 4,325 kilometri de drum județean.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        23.06.2019

DRUMURI INUNDATE ȘI PERSOANE EVACUATE ÎN MEHEDINȚI, ÎN URMA PRECIPITAȚIILOR ÎNREGISTRATE DUMINICĂ SEARA

 

Mai multe zone din județul Mehedinți sunt afectate de precipitațiile căzute duminică seara, când s-a întegistrat o cantitate mare de precipitații într-un timp foarte scurt.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea au mers la Malovăț, acolo unde apele au inundat DN 67, dar și în localitatea Ghelmegioaia, unde acumularea de precipitații a pus în pericol mai multe gospodării, fiind nevoie ca 12 persoane să fie evacuate. Alte șase au fost salvate din trei autoturisme surprinse de viitură, iar în localitatea Prunișor, trei persoane au fost evacuate de CLSU Prunișor și li s-a asigurat cazarea.

Președintele CJ Mehedinți și reprezentantul Guvernului în teritoriu evaluează în timp real situația și gestionează intervențiile astfel încât să se elimine cât se poate de repede efectele produse de aversele torențiale.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți, șase persoane au fost salvate de pompierii mehedințeni, două aflate în localitatea Ștefan Odobleja și patru în localitatea Husnicioara, acestea din urmă fiind surprinse de viitură în zona minei.

Efecte s-au înregistrat și în localitățile Pătulele și Ciochiuța, unde autoritățile locale au intervenit pentru evacuarea a două, respectiv opt persoane, cărora li s-a asigurat cazare, deoarece locuințele acestora au fost afectate.

La fața locului sunt mai multe echipaje de pompieri și jandarmi care intervin în sprijinul oamenilor și pentru evacuarea apei, mulți dintre ei fiind chemați din timpul liber.

Totodată, angajații Secției Drumuri Naționale Severin intervin pe mai multe sectorare de drum pentru eliminarea efectelor viiturilor produse pe mai multe sectoare din Mehedinți.

 

Localitățile Șișești, Malovăț, Căzănești şi Husnicioara au fost duminică seara, între orele 20.45 - 21.15 sub avertizare COD ROȘU de precipitații.

În orele următoare, județul Mehedinți se află sub COD PORTOCALIU, până luni, la ora 12.00, așteptându-se scurgeri importante de pe versanți.

 • Comunicat de presă

        08.06.2019 

COMUNA ȘIȘEȘTI, PRINTRE CELE MAI PERFORMANTE ADMINISTRAȚII LA NIVEL REGIONAL

Comuna Șișești are una dintre cele mai performante administrații, nu doar din județ, ci și la nivel regional, în ceea ce privește implementarea proiectelor pentru dezvoltare, multe dintre ele, cu fonduri europene.

Astăzi, odată cu binecunoscutul festival de ceramică oltenească și tradiții populare, “Oale și sarmale”, în comună, s-a desfășurat și conferința de finalizare a proiectului “Eficiență în managementul situațiilor de urgență”, finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și derulat în parteneriat cu administrația comunei Mosna. La eveniment, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a felicitat conducerea Primăriei Șișești, Consiliul Județean sprijinind financiar derularea acestui proiect.

 

“Pentru implementarea acestui proiect și pentru că știu cât de important este acest domeniu la nivelul comunelor, de la bugetul Consiliului Județean Mehedinți, am alocat o sumă importantă de bani pentru asigurarea cotei de cofinanțare, dar și pentru cererile de rambursare. Îl felicit pe domnul primar Marian Răducan pentru performanțele pe care în administrație, performanțe care i-au adus și o calitate importantă la nivel regional, de membru al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Cu cei aproximativ 320 000 euro care i-au revenit comunei Șișești prin acest proiect, au fost achiziționate utilaje și echipamente de intervenție, astfel încât, acum, localitatea are cea mai performantă dotare din punctul de vedere al managementului situațiilor de urgență.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        03.06.2019 

ILUMINATUL PUBLIC DIN VRATA SE MODERNIZEAZĂ CU FONDURI GUVERNAMENTALE

 

Primarul comunei Vrata, Dan Căpraru, a semnat astăzi, în prezența președintelui Consiliul Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Modernizare iluminat public stradal în comuna Vrata, județul Mehedinți”. Lucrarea în valoare totală de 652 392 lei este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II).

 

”Iluminatul public în comunitățile locale este un serviciu deosebit de important pentru locuitorii județului, iar Guvernul României a finanțat în Mehedinți lucrări de acest gen în valoare de aproximativ 6,7 milioane lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Acolo unde lucrările s-au finalizat, locuitorii beneficiază de sisteme moderne de iluminat care au și redus semnificativ factura către firma de electricitate. Îi doresc succes domnului primar Dan Căpraru în implementarea acestei investiții!”, a declarant președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Tot în Vrata, în implementare, prin PNDL II, este proiectul care vizează reabilitarea Școlii cu clasele I-VIII.

 

Mulțumim Guvernului României, domnului ministru al Dezvoltării Reginale și Administrației Publice, Daniel Suciu și secretarilor de stat Adrian Gâdea și Alin Chirilă pentru susținerea și finanțarea proiectelor județului Mehedinți!

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        24.05.2019 

LUCRĂRILE PE DN 57 S-AR PUTEA TERMINA ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers astăzi pe DN 57, pe Clisura Dunării, acolo unde se toarnă covor asfaltic între localitățile Svinița și Dubova. Este vorba despre un tronson de 6,4 kilometri ai Drumului Național 57, despre care s-au purtat discuții la ultima vizită a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în Mehedinți.

“Am fost acolo cu domnul senator Liviu Mazilu și secretarul de stat Alin Chirilă. Lucrarea este realizată cu fonduri ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Secția de Drumuri Naționale Orșova. Dacă vremea permite, covorul asfaltic se va turna într-o săptămână urmând apoi să se realizele marcajele rutiere.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți , Aladin Georgescu.

 

Tot Secția de Drumuri Naționale Orșova va face și lucrări de reparații pe DN6 și va monta prapeți pe DN 57, până la sfarșitul anului pe o distanță de aproape 20 km.

Anul acesta CNAIR asfaltează 40 km drumuri naționale în Mehedinți, o investiție substanțială a Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Investiții, cum nu s-a realizat în județ în ultimii ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        23.05.2019 

ALTE DOUĂ PROIECTE PENTRU REABILITAREA INFRASTRUCTURII DE SĂNĂTATE AU FOST ADMISE PENTRU FINANȚARE

 

Proiectele depuse de Consiliul Județean Mehedinți pentru modenizarea, reabilitarea și dotarea ambulatoriilor Secțiilor Boli Infecțioase și Pneumologie I și II ale Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin au primit finanțare cu fonduri europene pe Programul Operațional Regional.

Anunțul a fost făcut joi, 23 mai 2019, de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în cadrul unei conferințe de presă.

“Vestea a venit la sfârșitul săptămânii trecute și nu poate decât să mă bucure și să îmi dea speranța că ceea ce am gândit la întocmirea acestor proiecte se va împlini, în sensul că mehedințenii vor avea o infrastructură de sănătate complet modenizată, la finalul implementării tuturor investițiilor pe care le avem.

Avem în momentul de față cinci proiecte pentru infrastructura de sănătate admise pentru finanțare, în perioada următoare urmând, în cazul a trei dintre ele, să demareze procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție. Pentru cele două proiecte admise acum, vom semna contractele de finanțare în cursul săptămânilor viitoare.

Am încredere că și cel de-al șaselea proiect depus, pentru eficientizarea energetică, recompartimentarea și modernizarea unității centrale a Spitalului Județean va fi admis în cursul săptămânilor viitoare.

Trebuie spus că aceste proiecte au o valoare totală de 133 milioane lei, iar cofinanțarea și cheltuielile neeligibile implică un efort deosebit din partea Consiliului Județean Mehedinți pe care îl facem din dorința de a asigura mehedințenilor un sistem de sănătate la standarde europene, iar personalului medical, condiții bune de lucru.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Cota de cofinanțare a Consiliului Județean Mehedinți este de puțin peste 2 milioane lei, în timp ce valoarea cheltuielilor neeligibile, asigurată tot de Consiliul Județean este de 32 milioane lei.

Detalii despre proiectele pentru infrastructura de sănătate, puteți consulta în fișierele atașate.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        23.05.2019 

 

APARATURĂ MEDICALĂ ÎN VALOARE DE 13 MILIOANE LEI, DIN FONDURI GUVERNAMENTALE, PENTRU JUDEȚUL MEHEDINȚI

 

Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin suma de 13 milioane lei, pentru achiziția de aparatură și echipamente.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi.

“Este cel mai mare sprijin pe care îl dă Guvernul Spitalului Județean, cum de altfel, a dat întregului sistem de sănătate anul acesta, întrucât acest domeniu a primit cel mai mare buget din 1990 până în prezent, prin Legea Bugetului de Stat. Iată, că pe lângă creșterile substanțiale de salarii pentru medici și personalul medical pe care le-a operat Guvernul, s-a luat în calcul și necesitatea dotării unităților.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lista echipamentelor ce vor fi achiziționate la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin cu fonduri guvernamentale poate fi consultată mai jos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        23.05.2019 

 

VOUCHERELE DE VACANȚĂ, MOTOR PENTRU STIMULAREA TURISMULUI ȘI A INDUSTRIEI DE PROFIL

 

Pentru că pe parcursul anului trecut, voucherele de vacanță acordate în sistemul public și-au dovedit eficacitatea, #GuvernulRomaniei a decis ca măsura să se continue anul acesta. Angajații din aparatul administrativ al Consiliului Județean Mehedinți au intrat astăzi în posesia tichetelor pentru anul în curs, în prezența președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și a celor doi vicepreședinți Renatta Nanciu și Ionică Negru. Angajații din instituțiile subordonate le vor primi imediat ce vor finaliza procedura de achiziție, din bugetul județului fiind alocați bani pentru toți angajații instituțiilor subordonate.

 

“Sper ca tichetele să fie un sprijin real pentru turismul din țară, dar și din județul Mehedinți. Din discuțiile purtate cu proprietarii de pensiuni din Mehedinți, ele au dus la creșterea numărului de turiști care au înnoptat în unitățile autorizate din județ, pe parcursul anului trecut.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Anul trecut, 1,2 milioane de români au decontat vouchere exclusiv în unități de cazare situate pe teritoriul României.

 

#GuvernulRomaniei

#voucheredevacanta

#turism

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        21.05.2019 

DRUMUL DINTRE SLAȘOMA ȘI PETRA, ÎN PLIN PROCES DE MODERNIZARE

 

Drumul Județean 563A, între localitățile Slașoma (com. Pădina Mare) și Petra (com. Bîcleș) a intrat în lucru.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu primarii din cele două comune, Lucian Coandă și Dumitru Boceanu, senatorul Liviu Mazilu și secretarul de stat Alin Chirilă, au mers marți, 21 mai 2019, la fața locului pentru a vedea stadiul lucrărilor.

 

“Am stat de vorbă cu reprezentanții firmei contractante, să obținem detalii cu privire la stadiul lucrărilor și la momentul la care locuitorii din zona de est a județului se vor bucura de asfalt pe acest tronson de șase kilometri. Deocamdată se lucrează la amenajarea podețelor, 32 astfel de construcții de-a lungul traseului, după care se va turna covor asfaltic.

Lucrarea a fost inițial finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar în ultima parte a anului 2018, noi am trecut-o pe finanțare europeană în valoare de 11,3 milioane lei, în cadrul proiectului: <<Îmbunătățirea conectivității în zona de Est a județului Mehedinți>>.

Este o dovadă clară că știm și putem să atragem fonduri europene în județul Mehedinți, că putem folosi din plin avantajele de cetățeni europeni, de membri ai Uniunii Europene!”, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Conform contractului, lucrarea trebuie finalizată în luna noiembrie a anului 2019.

 

#Mehedinti

#fondurieuropene

#infrastructurarutiera

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        20.05.2019 

 

PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI, ALADIN GEORGESCU, A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU MODERNIZAREA AMBULATORIULUI INTEGRAT AL SPITALULUI JUDEȚEAN ÎMPREUNĂ CU VICEPREMIERUL DANIEL SUCIU ȘI DIRECTORUL GENERAL AL ADR S-V OLTENIA, MARILENA BOGHEANU

 

Președintele Consiliului Județean #Mehedinti, Aladin Georgescu, a semnat astăzi contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin, într-un cadru festiv, la Râmnicu Vâlcea. Evenimentul a fost cu totul deosebit întrucât vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a venit în județul Vâlcea pentru a semna contracte de finanțare cu fonduri europene pentru județele Dolj, Vâlcea și Mehedinți.

La Râmnicu Vâlcea, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost însoțit de secretarul de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă.

“Pentru noi, mehedințenii, proiectul semnat azi este al treilea din strategia pentru dezvoltarea infrastructurii de #sănătate pe care am gândit-o pe de o parte pentru pacienți, iar pe de altă parte pentru medici. În perioada următoare vom demara procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție.

Îi mulțumesc domnului vicepremier Daniel Suciu pentru susținerea proiectelor județului Mehedinți!

De asemenea, îi mulțumesc doamnei director general al ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu pentru sprijin și colegului meu de la Consiliul Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, pentru găzduirea evenimentului de azi!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

„Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Valoarea totală a investiției este de 12 055 298,60 lei.

În urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        17.05.2019 

 

ÎNCEP LUCRĂRILE PE DRUMUL BUNOAICA - CIREȘU

 

Investiția mult așteptată de locuitorii din zona de munte a județului Mehedinți și anume proiectul "Reabilitare / Modernizare DJ607B, Sector Bunoaica - Cireșu, Km 22+507 - Km 27+900" intră în faza de execuție.

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul vineri, 17 mai 2019, la sediul Primăriei Cireșu, iar în perioada imediat următoare, constructorul care a câștigat licitația va începe lucrările.

“Modernizarea drumului care duce către Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele cu Alzheimer și Peștera Topolnița vine la capătul unor eforturi susținute ale echipei de la Consiliul Județean Mehedinți, pentru a depăși problemele întâmpinate în implementarea proiectului Transfrontalier România - Serbia “Îmbunătățirea conectivității de-a lungul Dunării, cu finanțare europeană. Valoarea contractului este de 2 milioane euro.

M-am bucurat să le transmit personal, locuitorilor din Cireșu că în curând drumul va fi asfaltat.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Astfel, se vor face lucrări de modernizare a structurilor rutiere existente pe tronsonul de 5,393 km, se vor realiza lucrări de colectare și evacuare dirijată a apelor pluviale, se vor executa două podețe noi, în timp ce la cele existente se vor face lucrări de reparații. Totodată, se vor face lucrări de racordare cu 25 drumuri laterale și lucrări de accese la proprietăți 70 din localitățile Bunoaica și Cireșu.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presa

      16.05.2019 

COMUNA ȘOVARNA VA FI COMPLET ASFALTATĂ PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a mers joi, 16 mai 2019, pe șantierul din comuna Șovarna, unde primarul Constantin Prundeanu, cu sprijinul Guvernului și al Consiliului Județean a reușit să folosească toate sursele de finanțare guvernamentale pe care a putut să le atragă pentru modernizarea drumurilor. Inițial, asfaltarea ulițelor a început prin PNDL I și a continuat cu succes prin PNDL II. În această perioadă, pe ultima sută de metri, se lucrează la modernizarea drumurilor de interes local în baza unui proiect în valoare de 3,6 milioane lei finanțat cu fonduri guvernamentale. Important este și că de acum, localnicii traversează pârâul Șovarna pe un pod din beton, de 20 metri, construit în cadrul aceluiași proiect. Acesta înlocuiește puntea de lemn care nu oferea nicio siguranță trecătorilor, lucrările fiind realizate în proporție de 90%.

Până la sfârșitul anului, din banii primiți de la Guvern și de la Consiliul Județean pentru anul 2019, primarul susține că va asflata și ultimele două ulițe rămase nemodernizate, astfel că în comună nu rămâne niciun petic de drum neasfaltat. Tot în lunile următoare se va reabilita și sistemul de iluminat public.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        25.04.2019

 

SE ASFALTEAZĂ PE DN 56C

 

Pe Drumul Național 56C se toarnă asfalt Lucrările au început de la intersecția cu DN 56B și vor continua până la intersecția cu DJ 606. Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut o vizită la fața locului, joi, 25 aprilie 2019, împreună cu senatorul Liviu Mazilu, directorul general al DRDP Craiova, Alin Golumbeanu și primarii comunelor Gogoșu și Devesel.

“Este o promisiune făcută cu ceva timp în urmă locuitorilor din comunele Devesel și Gogoșu pe care acum o onorăm prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, cu sprijinul Ministrului Transporturilor, domnul Răzvan Cuc. Domnia sa și-a asumat această lucrare la ultima vizită efectuată în județul Mehedinți și mă bucur că acum se materializează.

În cadrul vizitei efectuată astăzi la fața locului, domnul director general al DRDP Craiova, Alin Golumbeanu, ne-a asigurat că pe cei zece kilometri care se asfaltează acum, lucrările se vor încheia la mijlocul lunii mai, iar în cursul acestei veri se va turna asfalt și pe alți 20 kilometri ai aceluiași drum, DN 56C între localitățile Izvoarele și Salcia.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lucrările sunt realizate cu utilajele proprii ale DRDP Craiova, multe dintre ele achiziționate recent.

Prin asfaltarea acestui drum se scurtează cu 12 kilometri distanța dintre Drobeta Turnu Severin și Gogoșu, ceea ce este îmbucurător pentru toți cei care tranzitează această zonă, nu doar pentru locuitorii din Bistrețu și Mileni, localități aflate de-a lungul celor 10 kilometri care se asfaltează.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

          24.04.2019

CONSILIUL JUDEȚEAN SUSȚINE FOTBALUL MEHEDINȚEAN

 

Iepurașul a venit ceva mai devreme pentru fotbaliștii a 23 de asociații sportive din județul Mehedinți.

Miercuri, 24 aprilie 2019, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a înmânat reprezentanților asociațiilor sportive câte un set de îmbrăcăminte sportivă constând în 16 echipamente pentru jucători de câmp și două echipamente pentru portar, fiecare fiind compuse din șort, tricou și jambiere. Echipamentele au fost achiziționate de Consiliul Județean Mehedinți pentru a sprijini sportul județean și asociațiile locale de Ligile a IV-a și a V-a care au nevoie de ajutor pentru a ajunge la performanță.

 

”Cu fotbalul județean am o ”relație” de suflet având în vedere că mi-am început scurta carieră sportivă, la echipa din Vânju Mare, purtând tricoul cu numărul 11. Sper ca echipamentul cu acest număr să-i poarte mult noroc jucătorului la care va ajunge, cum de altfel, sper ca toate cele achiziționate de Consiliul Județean Mehedinți să îi conducă spre performanță pe jucătorii noștri. Am încredere că prin susținerea fotbalului din ligile inferioare, pas cu pas, vom reuși să clădim o echipă care să reprezinte județul Mehedinți în ligile superioare, chiar în Liga I.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

În același cadru, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat cu reprezentanții celor 23 de asociații și Asociația Județean de Fotbal, contracte de asociere, în baza cărora se vor achita cheltuielile cu transportul și arbitrajul pentru etapele de juniori și seniori care vor evolua în Campionatul Județean de Fotbal 2019-2020.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        11.04.2019

 

CONSILIERII JUDEȚENI AU APROBAT LISTA DE INVESTIȚII PENTRU ANUL 2019

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a convocat o ședință de îndată a Consiliului Județean în care a supus spre aprobare bugetul județului și lista de investiții pentru anul 2019.

Bugetul propriu al Consiliului Județean Mehedinți este în anul 2019, de aproape 317 milioane lei, cu 20% mai mare decât cel din anul 2018. “Această creștere se datorează în principal, sumelor alocate județului Mehedinți de către Guvernul PSD-ALDE prin Legea nr.50/2019, a bugetului de stat. Această creștere foarte importantă ne-a permis să asigurăm salariile pentru tot anul în cazul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mehedinți, dar și pentru toate instituțiile subordonate, aceste alocări fiind de 25% din bugetul total. Totuși, cea mai mare sumă a fost alocată investițiilor proprii, dar pentru asigurarea contribuțiilor proprii și cheltuielilor neeligibile în cazul proiectelor cu fonduri europene derulate de Consiliul Județean Mehedinți. Aceste alocări reprezintă 54% din bugetul total. 18% din buget reprezintă cheltuielile materiale, iar 3% - alte cheltuieli.”, a arătat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Toate proiectele de pe ordinea de zi au trecut cu unanimitate de voturi.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        10.04.2019

 

ÎNCEP LUCRĂRILE DE MODERNIZARE PE DJ 563 A, ÎNTRE SLAȘOMA ȘI PETRA

 

La începutul acestei săptămâni s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean 563 A, pe tronsonul de aproximativ șase kilometri cuprins între localitățile Slașoma - comuna Pădina și Petra (intersecția cu DC 91) - comuna Bîcleș.

Drumul face parte din proiectul “Îmbunătățirea conectivității în zona de est a județului Mehedinți”, finanțat cu fonduri europene în valoare de 7,4 milioane lei, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a arătat că obiectivul completează demersurile începute în anul 2016 când o porțiune a drumul a fost deja modernizată.

“În anul 2016 am reușit să asfaltăm porțiunea de 2,2 km de la intersecția cu DJ 606 până la Petra, iar acum continuăm modernizarea până la intersecția cu DC91, aceasta fiind o porțiune care pune mari probleme șoferilor în trafic.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Se vor turna două straturi de mixtură asfaltică, se vor demola și reconstrui două poduri peste râul Ogașul lui Varcan - localitatea Slașoma și peste râul Drăgoaicea - localitatea Petra și se vor reabilita 31 podețe transversale și laterale care prezintă un grad ridicat de uzură. De asemenea, se vor asfalta cu aceeași structură rutieră ca și drumul județean, 21 drumuri laterale pe o distanță de 25 metri. Totodată, se vor face șanțuri din beton și pământ pentru scurgerea apelor, sprijiniri de maluri și consolidări.

Lucrările vor dura șase luni, astfel că la în luna noiembrie drumul va fi complet modernizat.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        06.04.2019

FONDURI PROVENITE DIN PNDL II

Primarul comunei Dumbrava, domnul Cătălin Enache, a semnat în această dimineață, la Consiliul Județean Mehedinți, contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Modernizare drumuri de interes local Comuna Dumbrava, județul Mehedinți”, finanțat de Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Contractul a fost semnat în prezența președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și a secretar ului de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă. Totodată, la parafarea investiției au fost prezenți consilierii locali PSD și ALDE ai Consiliului Local Dumbrava.
Contractul are o valoare de 8 921 880 lei și vizează modernizarea a aproximativ nouă kilometri de drumuri locale din comuna Dumbrava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        05.04.2019

 

DRUMUL STRATEGIC A FOST SCOS LA LICITAȚIE PENTRU EXECUȚIE

 

 

Consiliul Județean Mehedinți a lansat licitația pentru atribuirea lucrărilor de execuție în cazul proiectului ce vizează reabilitarea și modernizarea a peste 112 kilometri drumuri județene în județul Mehedinți. Termenul pentru depunerea ofertelor este data de 9.05.2019, iar pentru ca procedura să fie una eficientă, lucrările de execuție au fost împărțite în cinci loturi, după cum urmează:

 

🔴 Lot 1.- DJ 562A: Gruia (intersecția cu DN 56C) — Pătulele — Cioroboreni — Vânjuleț Rogova (intersecția cu DN 56A) 25,793 km VALOARE: 31 556 409 lei;

 

🔴 Lot 2.- DJ563: Intersecția cu DN 56A — Punghina — Oprișor (intersecția cu DJ 561 A) 16,042 km, VALOARE: 22 469 102 lei;

 

🔴 Lot 3.- DJ 561 A: Oprișor (intersecția cu DJ563) Bălăcița (intersecția cu DJ 606) 11,819 km, VALOARE 15 918 948 lei;

 

🔴 Lot 4.- DJ 561 A: Gvardinita — Bîcleș — Vlădica – Tâmna (intersecția cu DN6) 29,275 km, VALOARE 47 835 537 lei;

 

🔴 Lot 5.- DJ607: Strehaia (intersecție cu DN 67A) — Grozești — limita județ Gorj 26,018 km, VALOARE 52 241 205 lei.

 

“În data de 4 aprilie a fost lansată licitația pe platforma de achiziții publice SICAP și așteptăm depunerea ofertelor, în speranța că în vara acestui an să semnăm contractul sau contractele și să demareze lucrările. Sunt tronsoane foarte importante pentru locuitorii din județul Mehedinți, care traversează 12 comune și un oraș – Strehaia. Așa cum am mai spus, este cea mai importantă investiție în infrastructura din județ, în ultimii 30 de ani.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are o valoare de aproape 214 milioane lei.

 • Comunicat de presă

        02.04.2019

LUCRĂRILE PE DOUĂ STRĂZI DIN CIOCHIUȚA, FINANȚATE ÎN MARE PARTE DE CONSILIUL JUDEȚEAN, SUNT APROAPE FINALIZATE

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers marți, 2 aprilie, pe șantierul de la Ciochiuța, sat arondat orașului Strehaia, acolo unde lucrările de asfaltare a două străzi, finanțate în mare parte de Consiliul Județean Mehedinți, în baza unui contract de asociere cu Primăria Strehaia, sunt aproape de finalizare.

 

”În urma discuțiilor purtate cu domnul primar Ioan Giura și locuitorii din Ciochiuța, am înțeles că oamenii au nevoie ca străzile Bisericii și Căpitan Mihuțescu să fie modernizate, astfel că anul trecut, de la Consiliul Județean Mehedinți am alocat cea mai mare parte a banilor necesari pentru această investiție. Străzile sunt așezate în pantă, astfel că la fiecare ploaie abundentă, locuitorii de aici erau afectați de acumularea de precipitații. M-am bucurat astăzi să văd reacția oamenilor mulțumiți că această problemă este pe cale să devină istorie, întrucât lucrările sunt foarte aproape de finalizare. Regretul meu este că din cauza fostului primar din Strehaia, Sîmion Burcu, locuitorii de aici nu au sistem de alimentare cu apă. Pe mandatul său, Guvernul PSD aprobase finanțarea pentru acest obiectiv, dar pentru că nu a făcut niciun demers pentru realizarea studiului de fezabilitate, banii au fost pierduți.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Valoarea lucrărilor de modernizare a străzilor Bisericii și Căpitan Mihuțescu este de aproximativ 1,3 milioane lei, o contribuție proprie având și Primăria Strehaia.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        02.04.2019

 

MEDIC NOU LA SECȚIA EXTERNĂ A SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DE LA STREHAIA

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers marți, 2 aprilie, împreună cu managerul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, Victor Maliborschi, la fostul Spital Orășenesc Strehaia, acolo unde funcționează deocamdată o secție externă a Spitalului Județean și unde s-a instalat un medic nou pentru specializarea interne.

”Am avut plăcuta ocazie să cunoaștem un medic tânăr care de curând, a decis să vină la Strehaia, la Compartimentul Interne, astfel că acum organigrama cuprinde trei posturi de medic pentru această specializare. Este un început îmbucurător pentru ceea ce se va întâmpla în cel mult doi ani la Strehaia, când lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului, finanțate de Guvernul PSD-ALDE, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, vor fi finalizate, iar unitatea se va redeschide ca și spital orășenesc. Sunt eforturi făcute deopotrivă de Primăria Strehaia și de Consiliul Județean Mehedinți, pentru a oferi act medical de calitate celor aproximativ 45 000 de persoane cărora se adresează această unitate spitalicească. O felicit pe doamna doctor pentru decizia luată și îi doresc o carieră împlinită la Strehaia, în meseria pe care o practică!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Medicul instalat la secția de la Strehaia este din Craiova, a lucrat până acum la Spitalul din Corabia. La Strehaia, în proiect este și realizarea unui bloc ANL pentru personalul medical.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        02.04.2019

CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI VA FINANȚA INVESTIȚII PENTRU MUNICIPIUL DROBETA-TURNU SEVERIN

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers marți, 2 aprilie 2019, împreună cu primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, la cea mai recentă parcare nou amenajată de municipalitate la blocurile VD, din zona ANL, acolo unde, după ultimele investiții sunt aproximativ 200 spații pentru parcare.

Discuțiile la fața locului au fost despre lucrări, costuri și cum poate Consiliul Județean Mehedinți sprijini din punct de vedere financiar obiectivele promovate de municipalitate pentru locuitorii din Drobeta-Turnu Severin.

”Contractele de asociere între Consiliul Județean Mehedinți și unitățile administrativ teritoriale din județ

s-au dovedit a fi foarte eficiente pe parcursul anului trecut, când am finanțat cu sume substanțiale din bugetul județului, obiective de investiții importante pentru locuitorii din sate, comune sau orașe. În anul 2019, mi-am propus să ne asociem cu Primăria Drobeta Turnu Severin pentru a sprijini investițiile pentru locuitorii municipiului reședință de județ. Astfel, în ultimele luni am purtat mai multe discuții cu domnul primar Marius Screciu în care am stabilit care sunt obiectivele promovate de Primărie, pentru care noi putem să venim cu parte din finanțare. Ne vom asocia și vom veni cu parte din cheltuielile necesare pentru amenajarea de noi locuri de parcare, dar și noi locuri de joacă pentru copiii în municipiu.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Pe lista de investiții a Primăriei Drobeta Turnu Severin sunt, în 2019, cel puțin zece noi parcări care urmează să fie amenajate.

 

 

 

      

 

 

 • Comunicat de presă

         29.03.2019

      

ADR SUD-VEST OLTENIA, 20 DE ANI DE ACTIVITATE

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat vineri, 29 martie 2019, la evenimentul aniversar al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la împlinirea a 20 de ani de activitate.

 

“Sunt 20 de ani de activitate, plini se realizări și proiecte care aduc plus valoare zonei noastre. Personal și instituțional, la nivelul Consiliului Județean Mehedinți avem o strânsă colaborare, atât cu echipa, cât și cu conducerea ADR S-V Oltenia.

Acest strâns parteneriat s-a concretizat în 12 investiții finanțate prin Programul Operațional Regional contractate în prezent, în valoare de peste 100 milioane euro, iar o analiză făcută recent de specialiști din Craiova evidențiază Consiliul Județean Mehedinți pe primul loc între județele Olteniei, cu o absorbție a fondurilor europene de peste 260 euro pe cap de locuitor.

Pentru colaborare, mulțumesc întregii echipe din cadrul Agenției, coordonată cu profesionalism de doamna director general, Marilena Bogheanu!

Mulțumesc totodată, pentru onoarea de a fi alături de echipa ADR S-V Oltenia, la acest moment aniversar!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Evenimentul aniversar a fost organizat la Călimănești și s-a bucurat de participarea Mitropolitului Olteniei, Înaltpreasfințitul Irineu, președinți ai Consiliilor Județene din Oltenia, primari sau reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale din județele Olteniei.

 

La Mulți Ani, ADR S-V Oltenia!

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         29.03.2019

  

PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI, ALADIN GEORGESCU, A FOST ALES VICEPREȘEDINTELE CONSILIULUI PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ SUD-VEST OLTENIA

 

Consiliul pentru Dezvoltare Regionalaă Sud-Vest Oltenia s-a reunit astăzi la Călimănești, prilej cu care s-a ales noul for de conducere, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu fiind ales vicepreședinte al acestui organism regional deliberativ. În perioada 2015-2017, șeful CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a deținut două mandate de președinte.

“Funcția mă onorează și le mulțumesc colegilor din cadrul CDR pentru îndrederea acordată!

Atragerea de fonduri europene este o prioritate pentru județul Mehedinți, dar și pentru Regiunea Olteniei, sursele externe fiind esențiale pentru dezvoltarea zonei și creșterea nivelului de trai al locuitorilor din această regiune.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia s-a înființat prin libera asociere a județelor Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, care, în temeiul Legii 151 / 1998 privind dezvoltarea regională în România, au format Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

Principiile care au stat la baza constituirii CDR SV Oltenia sunt principiul parteneriatului, principiul subsidiarității și principiul descentralizării.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        15.03.2019

CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI A RECEPȚIONAT DOCUMENTAȚIA TEHNICĂ - FAZA PT, AFERENTĂ PROIECTULUI CE VIZEAZĂ REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA A PESTE 112 KM DRUMURI JUDEȚENE

UAT Județul Mehedinți implementează proiectul “Reabilitare și modernizare drumuri județene, județul Mehedinți - DJ562A [Gruia (int.DN56C) – Rogova (int.DN56A)]; DJ563 [int.DN56A – Oprișor (int.DJ561A)]; DJ561A [Oprișor (int.DJ563) – Bălăcița (int. DJ606) – Gvardinița – Bîcleș – int. DJ606A (Plopi)]; DJ606A [ int.DJ561A – Plopi – Izvorălu (int. DJ561A)] ; DJ561A [ int. DJ606A – Tîmna – int. DN6]; DJ607 [int. DN67A (Strehaia) – Grozești – Păsărani – lim. jud. Gorj]”, finanțat prin intermediul Agenției de de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regional, Prioritatea de investiții 6.1. - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Proiectul tehnic a fost recepționat în data de 26.02.2019, urmând ca în perioada următoare să se demareze procedurile pentru atribuirea lucrărilor de execuție.

Partenere în proiect sunt 13 UAT-uri din judeţul Mehedinţi: UAT Comuna Gruia, UAT Comuna Pătulele, UAT Comuna Jiana, UAT Comuna Vînjuleţ, UAT Comuna Rogova, UAT Comuna Punghina, UAT Comuna Oprişor, UAT Comuna Bălăciţa, UAT Comuna Bîcleş, UAT Comuna Dumbrava, UAT Comuna Tîmna, UAT Oraş Strehaia, UAT Comuna Grozeşti.

Obiectivul general al proiectului este  creşterea gradului de mobilitate şi accesibilitate a zonelor rurale şi urbane situate în proximitatea reţelei TEN-T în judeţul Mehedinţi.

Prin intermediul acestui proiect vor fi reabilitați și modernizați 112,525 kilometri drumuri județene:

– DJ 562A – Gruia (int. DN 56C)- Rogova (int. DN 56A);
– DJ 563 – int. DN 56A – Oprişor (int. DJ 561 A);
– DJ 561A – Oprişor (int.DJ 563) – Bălăcița (int.DJ 606) – Gvardinița – Bîcleș – int. DJ 606A (Plopi);
– DJ 606A – int. DJ 561A – Plopi – Izvorălu (int. DJ 561A);
– DJ 561A – int. DJ 606A – Tîmna – int DN6;
– DJ 607 – int. DN 67A (Strehaia) – Grozeşti – Păsărani – lim. jud.Gorj)

 

În cadrul proiectului, se vor amenaja 16 poduri și 145 podețe.

Drumurile judeţene care vor fi modernizate vor fi conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), de acest proiect beneficiind aproximativ 22.000 de persoane.

Proiectul are o valoare totală de 213.792.063,66 lei (48.260.059,52 euro), din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 207.356.161,42 lei (46.807.259,91 euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă, iar contribuţia proprie este de 6.435.902,24 lei (1.452.799,60 euro), din care 4.231.758,40 lei (955.250,20 euro) reprezintă contribuţia de 2% la cheltuielile eligibile, iar 2.204.143,84 lei (497.549,40 euro) contribuţia la cheltuielile neeligibile.

Investiţiile în modernizarea şi reabilitarea acestei infrastructuri de transport vor determina creşterea gradului de mobilitate a persoanelor şi bunurilor, vor asigura accesul mai facil şi mai rapid către furnizorii de servicii de sănătate, sociale şi educative din marile municipii pentru populaţia aflată în zonele rurale şi în oraşele de dimensiuni mici de pe traseul drumurilor judeţene din Mehedinţi, ceea ce va determina o creştere a adaptabilităţii populaţiei la nevoile pieţei forţei de muncă de la nivel regional/local.

Perioada de implementare este de 63 de luni, respectiv 19.10.2015 – 19.01.2021.

Codul SMIS al proiectului: 119202.

 

 • Comunicat de presă

          12.03.2019

 

FONDURI EUROPENE DE 9,5 MILIOANE LEI PENTRU CONSTRUIREA ȘI DOTAREA A TREI GRĂDINIȚE ÎN JUDEȚUL MEHEDINȚI

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a participat marți, 12 martie 2019, la Craiova, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la semnarea a trei contracte de finanțare pe Programul Operațional Regional, în valoare de 9,5 milioane lei, pentru construirea și dotarea a trei grădinițe în județul Mehedinți.

 

<<Educația este ”pâinea sufletului”, este ”calea spre viitor”, iar rolul autorităților locale este decisiv în asigurarea condițiilor conforme pentru desfășurarea activității educaționale a copiilor. Cu acest gând am participat astăzi, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la semnarea de către domnul primar Constantin Trușcă a două contracte de finanțare în valoare totală de 8,6 milioane lei pentru construirea de grădinițe, atât în localitatea Șimian, cât și în localitatea Cerneți. Și domnul primar Gheorghe Sălceanu din comuna Butoiești a profitat de oportunitatea de a atrage fonduri europene pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a semnat astăzi contractul de finanțare pentru construirea unei grădinițe în localitate. Mă bucur că prin aceste proiecte, crește gradul de absorbție a fondurilor europene în județul Mehedinți, aflându-ne în acest moment pe primul loc în Regiunea Olteniei.>>, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În localitatea Șimian se va construi o unitate de învățământ cu program normal, pentru grupele mică, mijlocie și mare, care va fi frecventată de peste 120 de copii, din localitatea Cerneți, proiectul având o valoare de 4,5 milioane lei și o alta similară în satul Șimian, cu o valoare de 4,1 milioane lei.

În localitatea Butoiești se va construi o grădiniță cu o grupă, obiectivul având o valoare de 900 000 lei.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a profitat de vizita la ADR Sud-Vest Oltenia pentru a stabili și detaliile legate de semnarea în perioada imediat următoare a contractelor de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea DJ 670, Malovăț – Marga (21,350 km) și a DJ 607C, DN6-Ilovița-Podeni-Malarișca-Balta (37,157 km), pe componenta SUERD a Programului Operațional Regional, proiecte depuse de Consiliul Județean Mehedinți și admise pentru finanțare.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         04.03.2019

SPITALUL DIN STREHAIA A PRIMIT FINANȚARE DE LA GUVERNUL ROMÂNIEI

Spitalul din Strehaia a primit finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, primarul orașului, Ioan Giura semnând contractul la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a secretarului de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Alin Chirilă și a deputatului Vlad Bontea.
Contractul pentru obiectivul “Reabilitare și dotare Spitalul Orășenesc Strehaia, județul Mehedinți” are o valoare de peste 14 milioane lei..
Spitalul din Strehaia un obiectiv deosebit de important pentru locuitorii din Strehaia, localitățile arondate, dar și pentru cei din comunele învecinate, cu toții având șansa la un sistem de sănătate eficient și în cele mai bune condiții, după implementarea acestui proiect. Redeschiderea unității, după ce a fost închisă în 2011, este o prioritate a primarului Ioan Giura, iar la nivel județean, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a sprijinit cu tot ce s-a putut acest demers. 
Pentru Spitalul din Strehaia, Ministerul Sănătății a aprobat deja, funcționarea unei unități de spitalizare zi cu 20 de paturi pentru specializările chirurgie, pediatrie, ginecologie și interne, iar pentru spitalizare continuă au fost arobate 45 paturi (25 paturi - boli cronice; 20 paturi - pediatrie). Totodată, Spitalul din Strehaia va avea laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală, unitate de sterilizare și o subunitate de primiri urgențe dotată cu aparatură la cele mai înalte standarde.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         03.03.2019

 

FONDURI GUVERNAMENTALE PENTRU MODERNIZAREA DRUMURILOR DIN VLĂDAIA

La Consiliul Județean Mehedinți, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și vicepreședintele Renatta Nanciu au găzduit astăzi vizita secretarului de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Alin Chirilă, în prezența căruia, primarul Viorel Spuză a semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții “Modernizare drumuri de interes local în comuna Vlădaia, județul Mehedinți”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

“Este vorba despre aproape 8,3 milioane lei, sumă foarte importantă de bani care va fi investită pentru ca locuitorii din Vlădaia să aibă drumuri modernizate.

Mulțumesc Ministerului Dezvoltării pentru faptul că, după ce, la Consiliul Județean am trecut proiectele finațate inițial prin PNDL II, pe fonduri europene, s-a făcut o economie semnificativă care, iată, este distribuită comunităților locale din Mehedinți care aveau proiecte pe lista de rezervă!

Îi doresc mult succes domnului primar!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         02.03.2019

SATELE DIN MEHEDINȚI SE MODERNIZEAZĂ CU FONDURI DE LA GUVERNUL ROMÂNIEI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și vicepreședintele Ionică Negru, alături de secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Alin Chirilă, au mers sâmbătă, 2 martie 2019 în comuna Dîrvari. La sediul Primăriei, în prezența viceprimarului comunei și a consilierilor locali, primarul Ionuț Gîrgă a semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții “Modernizare ulițe în localitatea Gemeni, comuna Dîrvari”. Fondurile în valoare de 10,1 milioane lei pentru asfaltarea drumurilor din sat provin de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

“Finanțarea acestui obiectiv este o dovadă că, atât la nivel guvernamental, cât și la nivel județean, ne preocupă în egală măsură, modernizarea comunităților locale, indiferent de apartenența politică a domnilor primari.

Îi doresc mult succes domnului primar în implementarea acestui proiect deosebit de important pentru locuitorii din Gemeni!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         01.03.2019

Proiectul care vizează modernizarea, recompartimentarea spațiilor interioare și eficientizarea energetică a clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, depus de Consiliul Județean Mehedinți în ultima parte a anului trecut, pentru a obține o finanțare 77 milioane lei pe Programul Operațional Regional, a fost admis după etapa de evaluare tehnico-economică și a intrat în faza de precontractare.
“Este o confirmare a faptului că ceea ce am gândit pentru modernizarea sistemului de sănătate din Mehedinți este tot mai aproape de a se realiza, pentru ca în anii viitori, pacienții mehedințeni să fie tratați în condiții foarte bune, iar personalul medical să se bucure de spații moderne în care să își desfășoare activitatea!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lucrările prevăzute în proiect se referă la:
• lucrări de anvelopare;
• refacerea teraselor;
• trotuare perimetrale care vor conduce la dispariția infiltrațiilor și a mucegaiului;
• recompartimentarea interiorului
• refacerea rețelelor termică, electrică și sanitară.

 

 

 

 

 

 
 • Comunicat de presă

         28.02.2019

 

APARATURĂ MODERNĂ, ASIGURATĂ DE CONSILIUL JUDETEAN MEHEDINȚI, SPITALULUI JUDEȚEAN DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Consiliul Județean Mehedinți a achiziționat aparatură medicală în valoare de 900 000 lei pentru Spitalul Județean Mehedinți, aceasta constând în aparate modernă necesară în tratarea pacienților pentru mai multe secții ale unității spitalicești.
Parte din aparate au fost deja puse în funcțiune, iar altele urmează să fie folosite în tratarea pacienților. Din declarațiile medicilor reiese că acestea cresc calitatea actului medical pentru pacienții mehedințeni.
”Ne implicăm cât se poate de mult în asigurarea unei bune activități la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin! În paralel cu cele opt cereri de finanțare pe care le-am depus în anul 2018, pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea unității, două contracte de finanțare cu fonduri europene fiind deja semnate, am alocat suma de un milion lei din bugetul Consiliului Județean pentru achiziția de aparatură. Astfel, în lunile decembrie 2018, ianuarie și februarie 2019, s-a achiziționat aparatură medicală pentru mai multe secții și m-am bucurat să aflu astăzi, personal, de la medici, că aceasta îmbunătățește actul medical. Am convingerea că după toate eforturile pe care le-am făcut și le vom face în continuare pentru sistemul de sănătate mehedințean, pacienții vor fi mulțumiți de actul medical și totodată, de comportamentul medicilor.”, a declarat joi, 28 februarie, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. 
Aparatura achiziționată constă în: două aparate de hemodializă (Compartimentul de Nefrologie), bicicletă ergometrică, aparat pentru electroterapie, aparat terapie cu ultrasunete, aparat terapie cu laser, aparat de magnetoterapie, aparat terapie cu unde scurte (Secția Recuperare), Gazcromatograf (Medicină Legală), Sistem de coblație (Bloc Operator-Ortopedie), Holter ECG+Holter T.A., Electrocardiograf (Secția Cardiologie), Incubator deschis cu senzor de monitorizare a temperaturii (Secția Nou-născuți), Videodermatoscop (Secția Dermatologie) și Hotă Flux (Secția Anatomie Patologică).


 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         26.02.2019

PROIECTUL DE REABILITARE A MUZEULUI REGIUNII PORȚILOR DE FIER, EXEMPLU DE BUNE PRACTICI

Consiliul Județean Mehedinți a fost gazdă astăzi, prin intermediul Muzeului Regiunii Porților de Fier, pentru specialiști din șapte țări, parteneri în proiectul “FINCH Interreg Europe”, derulat de Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia în vederea îmbunătățirii punerii în aplicare a politicilor și programelor de dezvoltare regională, prin promovarea schimbului de experiență.
În cadrul acestui proiect, reprezentanții ADR Sud-Vest Oltenia au identificat proiectul care a vizat reabilitarea Muzeului Regiunii Porților de Fier ca exemplu de bună practică pentru valorificarea patrimoniului cultural, astfel că delegația formată din parteneri din Italia, Germania, Polonia, Spania, Grecia, Finlanda și România, a venit să viziteze obiectivul.
“Le mulțumesc în primul rând reprezentanților ADR Sud-Vest Oltenia pentru promovarea proiectului derulat de Consiliul Județean Mehedinți și mă bucur că la finalul eforturilor echipei de implementare, putem reda mehedințenilor și turiștilor acest obiectiv deosebit de important pentru județul Mehedinți și totodată, că putem fi un exemplu de bună practică întrucât am depășit cu succes toate problemele întâmpinate de-a lungul timpului.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Delegația a vizitat de asemenea, Palatul Culturii “Teodor Costescu” și Castelul Artelor din Drobeta Turnu Severin, de asemenea, exemple de bună practică în promovarea patrimoniului cultural prin implementarea proiectelor cu fonduri europene.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         26.02.2019

SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ LA NEGREȘTI, CU FONDURI GUVERNAMENTALE

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat marți, 26 februarie 2019, la predarea amplasamentului de către primarul comunei Malovăț, Ion Michescu pentru demararea lucrărilor de alimentare cu apă în satul Negrești. Lucrările ar trebui finalizate în luna septembrie. Este vorba despre un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, cu o valoare de peste 1,16 milioane lei.
”Săptămâna trecută a fost predat amplasamentul pentru foraj, iar astăzi, pentru trasarea aliniamentului conductelor. Îl felicit pe domnul primar Ion Michescu pentru faptul că a realizat acest proiect pentru localnicii din Negrești, întrucât oamenii aveau nevoie de această investiție pentru a duce un trai decent. După realizarea sistemul de alimentare cu apă, drumurile vor fi asfaltate. Iată, încă o data, că Programul Național de Dezvoltare Locală al Guvernului PSD-ALDE se derulează cu succes în județul Mehedinți și îmbunătățește condițiile de viață ale oamenilor din mediul rural!, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Pentru comuna Malovăt s-au semnat de asemenea, pe Programul Național de Dezvoltare Locală II pentru construirea podului peste pârâul Matca Visenilor, în localitatea 23 August, pentru extinderea, reabilitarea și dotarea Școlii Primare din satul Malovăț, pentru realizarea rețelei de canalizare și stației de epurare în satele Malovăț și Colibași, dar și pentru modernizarea drumurilor de interes local în comuna Malovăț.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

           21.02.2019 

NOI INVESTIȚII FINANȚATE DE MINISTERUL DEZVOLTĂRII ÎN MEHEDINȚI

În prezența președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a vicepreședintelui Ionică Negru și a secretarului de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice, Alin Chirilă, primarul comunei Pădina, Dumitru Boceanu a semnat astăzi contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții “Modernizare drumuri de interes local în comuna Pădina, județul Mehedinți”. 
Valoarea contractului este de 5 076 178 lei, investiția fiind finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, 2017-2020.
“Finanțarea acestui obiectiv este posibilă, după ce, la Consiliul Județean Mehedinți, am obținut finanțare europeană pe Programul Operațional Regional pentru mai multe obiective finanțate inițial prin PNDL II. Astfel, s-a făcut o economie în bugetul Ministerului Dezvoltării de 78 milioane lei, bani care fuseseră alocați județului Mehedinți. Această sumă va fi folosită pentru finanțarea altor obiective de interes local din județul Mehedinți.
Îi doresc mult succes domnului primar din Pădina în implementarea acestui proiect și îi mulțumesc domnului secretar de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă, pentru sprijinul acordat județului Mehedinți!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
PNDL și-a arătat utilitatea în comunitățile locale și se implementează în continuare, cu succes în județul Mehedinți.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         20.02.2019

SENS GIRATORIU PE CENTURA SEVERINULUI, LA INTERSECȚIA CU DJ 607A

Al doilea sens giratoriu a fost montat astăzi, 20 februarie 2019, pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin. Acesta a fost amplasat la intersecția cu DJ 607A, drumul care duce în localitatea Cerneți și unde au avut loc mai multe accidente rutiere. Pentru că în momentul în care a fost proiectată centura, valorile de trafic erau mult mai scăzute decât în prezent, pe artera respectivă nu au fost proiectate sensuri giratorii, dar în ultimii ani, circulația și incidentele din trafic au impus astfel de măsuri.

Sensul giratoriu de la intersecția cu DJ 607A, ca și cel de la intersecția cu DJ 607B, a fost realizat în urma discuțiilor purtate de Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, cu directorul general al CNAIR.

“Acum condițiile sunt de siguranță pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, după ce s-au montat sensuri giratorii, atât la intersecția cu DJ 607A, cât și la intersecția cu DJ 607B. În perioada următoare se fac demersuri pentru ca aceste sensuri giratorii să fie permanente.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Sensul giratoriu de la intersecția cu DJ 607B, drumul care duce în localitatea Magheru, a fost montat săptămâna trecută.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         20.02.2019

LUCRĂRI DE REABILITARE PE DJ 606 D

Drumul Județean 606D, între localitățile Blidaru (com. Greci) și Colareț (com. Tâmna) va intra în reabilitare. Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a semnat miercuri, 20 februarie, împreună cu reprezentantul constructorului, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare pe un tronson de 2,8 kilometri. La semnarea contractului au fost prezenți primarul comunei Tâmna, Șerban Dumitru și primarul comunei Greci, Aurelia Mosoarcă, cei doi arătându-se mulțumiți că locuitoriii din cele două comune vor avea condiții mai bune de trafic.

“Este o lucrare absolut necesară pentru locuitorii din zonă întrucât carosabilul este degradat, ceea ce face circulația foarte dificilă. În prezent, drumul nu are canale de scurgere a apelor pluviale, iar fundația a cedat, astfel că am pus acest tronson pe lista priorităților pentru investiții.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Investiția se va desfășura pe o perioadă de zece luni, are o valoare de aproximativ 3,3 milioane lei și este susținută de bugetul propriu al Consiliul Județean Mehedinți.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

           15.02.2019

MODERNIZĂRILE CONTINUĂ PE DRUMURILE JUDEȚENE DIN MEHEDINȚI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi contractul care vizează proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a DJ 606B, pe tronsonul de 2,8 kilometri, cuprins între intersecția DC 22 și localitatea Bistrița. Alături de domnia sa au fost primarii comunelor beneficiare, Ionică Moți (Hinova) și Adrian Nănuți (Livezile) și reprezentantul constructorului care a câștigat licitația.
“Este practic, ultima porțiune care a rămas neasfaltată, între comunele Livezile și Hinova, după ce în 2018 și 2017 am reușit să modernizăm alte două tronsoane, de-a lungul localităților Ștefan Odobleja și Izvoru’ Aneștilor (comuna Livezile). Este o promisiune pe care am făcut-o locuitorilor din zonă și reușim să o onorăm cu fonduri europene, pe Programul Operațional Regional, în cadrul proiectului “Îmbunătățirea conectivității în zona de vest a județului Mehedinți”.,a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Valoarea lucrării este de peste 2,8 milioane lei, iar perioada de implementare a investiției este zece luni.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

             13.02.2019

LUCRĂRI PENTRU MONTAREA SENSULUI GIRATORIU LA INTERSECȚIA CENTURII OCOLITOARE A SEVERINULUI CU DJ 607B

Începând de mâine, pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, la intersecția cu Drumul Județean 607B care duce către localitatea Magheru, traficul ar urma să fie fluidizat de un sens giratoriu, lucrările pentru montarea balizelor în acel punct critic din punctul de vedere al accidentelor rutiere fiind pe ultima sută de metri.
În cursul zilei de astăzi, 13 februarie, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu au efectuat o vizită la fața locului împreună cu directorul Direcției de Drumuri și Poduri Craiova, Alin Golumbeanu și directorul Secției de Drumuri Naționale Drobeta Turnu Severin, Alin Mladen. Autoritățile au vrut să se asigure că lucrările care presupun montarea sensului giratoriu sunt în grafic, astfel încât, ele să se finalizeze în cel mai scurt timp.
”Din discuțiile purtate, problemele de trafic de pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, la intersecția cu DJ 607B se vor încheia cel mai târziu mâine, la prânz. Ceea ce se face acum este o urmare a discuțiilor purtate anul trecut, în timpul vizitei de lucru pe care a efectuat-o domnul director general al CNAIR, Narcis Neaga, în județul Mehedinți. Întârzierile au fost generate de procedurile privind achizițiile publice. Deocamdată este un sens giratoriu provizoriu, pasul următor este să facem un sens giratoriu definitiv.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Tot în cadrul vizitei, s-au pus în discuție problemele apărute pe Drumul Național 6, între Drobeta Turnu Severin și Orșova. Autoritățile au dat asigurări că in perioada următoare se vor face lucrări la rosturile de dilatație, reprezentanții Secției Drumuri Naționale profitând de faptul că de curând, în localitatea mehedințeană Broșteni funcționează o stație care produce asfalt pentru DRDP Craiova, aceasta înlesnind astfel de intervenții pe drumurile din județul Mehedinți.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

            08.02.2019 

PROIECTE DE PESTE 131 MILIOANE EURO, PE PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL, GESTIONATE DE CJ MEHEDINȚI

Conform datelor centralizate de Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Consiliul Județean Mehedinți gestionează în prezent, proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 131 milioane euro.
“Ultimul an a însemnat pentru noi, la Consiliul Județean Mehedinți, mii de ore de lucru, multe dintre ele peste program, mii de documente întocmite, analize și strategii, toate în interesul locuitorilor județului Mehedinți! Ele s-au concretizat în 20 de proiecte pe care fie le-am continuat din anii precedenți, fie le-am pregătit pentru atragerea de fonduri europene pe Programul Operațional Regional. Pentru noi urmează luni la fel de încărcate întrucât multe dintre proiecte intră acum în implementare. Mulțumesc conducerii Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia pentru sprijinul pe care îl acordă Consiliului Județean Mehedinți!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Zece dintre proiectele depuse au fost deja contractate și sunt în diverse faze de implementare, pentru altul, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu va semna contractul de finanțare în cursul săptămânilor viitoare, iar nouă dintre ele sunt în evaluare.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

          07.02.2019

PAS IMPORTANT PENTRU DJ 607 B, BUNOAICA - CIREȘU

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a avut astăzi o întâlnire cu directorul executiv al Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Timișoara, Anca Lolescu și echipa de implementare a proiectului care vizează reabilitarea și modernizarea DJ 607 B, între localitățile Bunoaica – Cireșu.
În cadrul discuțiilor purtate, având în vedere că, deși lucrarea a fost scoasă de mai multe ori la licitație, contractul nu a fost atribuit, s-a încercat găsirea celei mai bune soluție în vederea demarării lucrărilor de execuție.
Modificările legislative cu privire la salarizarea personalului din domeniul construcțiilor, precum și fluctuația prețurilor materialelor din acest sector au generat dificultăți în implementarea proiectului, întrucât ofertele primite au depășit bugetul obiectivului de investiții.
“În urma întâlnirii de astăzi, la nivelul Consiliului Județean Mehedinți analizăm posibilitatea actualizării proiectului în conformitate cu cerințele actuale, luând în calcul că drumul respectiv este extrem de important atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru turismul din județul Mehedinți. Mulțumesc doamnei Anca Lolescu pentru sprijinul acordat Consiliului Județean Mehedinți în implementarea aceastui proiect!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Proiectul ”Îmbunătățirea conectivității de-a lungul Dunării” are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea DJ 607B, pe o lungime de 5,4 km, fiind finanțat prin Programul Interreg – IPA CBC România – Serbia și are o valoare de 1,5 milioane euro.

 

 

 •  
 •  

 

 • Comunicat de presă

        06.02.2019

PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI, ALADIN GEORGESCU, A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU ASFALTAREA DJ 606A, ÎNTRE DUMBRAVA ȘI ALBULEȘTI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat miercuri, 6 februarie 2019, contractul care vizează proiectarea și execuția de lucrări de asfaltare pentru Drumul Județean 606A, între localitățile Dumbrava și Albulești. Învestiția vizează modernizarea a 4,325 km de drum județean, pe sectorul cuprins între porțiunea deja asfaltată și ieșirea din localitatea Albulești. 
”Este vorba despre o investiție de 4,2 milioane lei, suportată în totalitate din bugetul Consiliului Județean, care vizează asfaltarea tronsonului de drum cuprins între localitățile Dumbrava și Albulești. Am încredere că în termenul prevăzut în contract, va fi realizată această lucrare, tocmai pentru că am în vedere experiența constructorului.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la semnarea contractului de către reprezentantul constructorului care a fost desemnat câștigător, în urma licitației desfășurate.
La semnarea contractului, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Renatta Nanciu a apreciat că investiția se adresează în primul rând locuitorilor comunei Dumbrava, comună condusă de primarul ALDE, Cătălin Enache.
”Este o dovadă în plus, că la nivel local, coaliția funcționează, că în egală măsură, primarii din Mehedinți sunt sprijiniți. Este o dovadă că autoritatea publică se adresează tuturor locuitorilor județului și nu doar unei categorii de votanți.”, a declarat vicepreședintele CJ Mehedinți, Renatta Nanciu.
La rândul său, primarul comunei Dumbrava, Cătălin Enache, s-a arătat mulțumit de faptul că locuitorii din Albulești vor avea condiții de trai mai bune, de îndată ce drumul care traversează satul va fi asfaltat.
”Este o investiție importantă pentru locuitorii satului Albulești, mai ales că acum, după topirea zăpezii, drumul era aproape impracticabil, iar în urma acestei investiții, locuitorii comunei Dumbrava vor avea condiții de trai mult mai bune.”, a declarant primarul comunei Dumbrava, Cătălin Enache.
Investiția se va derula pe o perioadă de zece luni și pe lângă platforma drumului, se vor face șanțuri, podețe transversale, intersecțiile cu drumurile laterale și accesele către proprietățile oamenilor.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         04.02.2019

SISTEM MODERN DE ILUMINAT PUBLIC, PE FONDURI EUROPENE, LA STREHAIA

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a asistat luni, 4 februarie 2019, la Craiova, la Agenția de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, alături de secretarul de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă, la semnarea de către primarul orașului Strehaia, Ioan Giura și directorul general al ADR Sud - Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a contractului de finanțare cu fonduri europene a obiectivului „Modernizarea și reabilitarea sistemului de iluminat public UAT oraș Strehaia, județul Mehedinți”, în valoare de 1,13 milioane euro. 
“Pentru mine, personal, atragerea fondurilor europene pentru comunitățile locale este o prioritate, susținem și sprijinim astfel de demersuri de la nivelul Consiliului Județean, ori de câte ori ni se cere ajutorul. Îl felicit pe domnul primar Ioan Giura pentru obținerea finanțării pe Programul Operațional Regional 2014 - 2020 și îi doresc mult succes în implementarea investiției!
Am profitat de această vizită la ADR Sud-Vest Oltenia pentru a purta discuții cu doamna director general în vederea semnării cât mai curând a contractului de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea și extinderea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean, dar și pentru a mă interesa cu privire la stadiul verificărilor în cazul cererii de finanțare depusă de CJ Mehedinți pentru reabilitarea clădirii principale a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, prioritară, în momentul de față, pentru noi.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Implementarea proiectului “Modernizarea și reabilitarea sistemului de iluminat public UAT oraș Strehaia, județul Mehedinți” pune capăt unei probleme reale a locuitorilor din Strehaia, dar mai ales a celor din satele aparținătoare: Ciochiuța, Comanda, Lunca Banului, Hurducești, Slătinic Mare, Slătinicul Mic, Menți, Motruleni și Stăncești, în sensul că aceste comunități vor beneficia de unul dintre cele mai moderne sisteme de iluminat public din țară.
Prin această investiție, reprezentanții administrației locale și-au propus să reducă cu 50% costul facturii pentru iluminatul public. Pe lângă utilizarea surselor regenerabile de energie și scăderea consumului de energie electrică, se vor reduce și cheltuielile de exploatare și întreținere a sistemului de iluminat public.

 

 •  
 •  

 

 • Comunicat de presă

        26.01.2019

ÎN MEHEDINȚI SE CIRCULĂ ÎN CONDIȚII DE IARNĂ

Circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile din Mehedinți, utilajele de deszăpezire intervenind pentru a păstra drumurile practicabile.
Intervenția utilajelor de deszăpezire a început imediat ce s-a instalat codul galben de ninsori și a continuat pe tot parcursul nopții.
În momentul de față nu sunt drumuri județene închise, singurele probleme fiind în cursul dimineții de sâmbătă, pe DJ 562, tronsonul Scapau- Starmina, unde un copac s-a prăbușit sub greutatea gheții și a zăpezii, ceea ce a făcut imposibilă intervenția utilajelor. În jurul prânzului, traficul a fost reluat, după ce drumarii au intervenit pentru îndepărtarea crengilor de pe carosabil.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, s-a deplasat personal în teren, în cursul zilei de azi, în zona de sud a județului Mehedinți, pentru a se asigura că intervenția utilajelor se desfășoară corespunzător pe drumurile județene.
Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți monitorizează, în continuare, starea drumurilor și intervenția operatorului de deszăpezire, județul Mehedinți fiind sub atenționare meteorologică de tip cod galben, până sâmbătă la ora 14.00.

 

 •  

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         25.01.2019 

AMBULATORIUL SPITALULUI JUDEȚEAN A PRIMIT FINANȚARE EUROPEANĂ PENTRU REABILITARE

Proiectul de reabilitare, modernizare și dotare a Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, depus de Consiliul Județean Mehedinți a fost aprobat pentru finanțare cu fonduri europene.
De curând, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a primit informarea că Autoritatea de management a Programului Operațional Regional a aprobat spre finanțare acest obiectiv, ceea ce ne întărește ideea că pacienții din Mehedinți vor beneficia de condiții bune de tratament, după ce proiectele pe care le avem pentru secțiile Spitalului și clădirea principală se vor implementa.
În urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu.
Dotarea Ambulatoriului presupune achiziția de aparatură și echipamente moderne necesare actului medical de calitate precum RMN, Videodermatoscop, Ecograf dermatologic de înaltă rezoluție, Videocolposcop, două aparate Ecograf 4D.

“Ne propunem astfel, să adaptăm Ambulatoriul de specialitate al celei mai mari unități spitalicești din județul Mehedinți la normele medicale superioare, în conformitate cu soluțiile moderne și standardele de performanță la nivel internațional.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Cererea de finanțare a fost depusă în septembrie 2018, iar valoarea totală a investiției este de 12 055 298,60 lei.

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         23.01.2019

ELEVII ȘI PREȘCOLARII DIN MEHEDINȚI, BENEFICIARI AI PROGRAMULUI PENTRU ȘCOLI

Programul pentru școli, gestionat de Consiliul Județean Mehedinți se derulează fără probleme în toate unitățile de învățământ din județ, în acest moment, copiii primind mere, lapte sau iaurt, cornuri sau biscuiți, alternativ, în fiecare zi de școală.
Procedurile de achiziție a produselor care fac parte din Programul pentru școli au fost încheiate cu succes de către Consiliul Județean Mehedinți, astfel încât, de la începutul acestui an calendaristic, elevii beneficiază de aceste produse după cum urmează:
- În zilele de luni și marți, elevii primesc lapte și corn;
- În ziua de miercuri, elevii primesc iaurt și corn;
- În zilele de joi și vineri mere și biscuiți;
Contractele se derulează conform acordurilor cadru încheiate cu furnizorii, pe o perioadă de trei ani.
De acest program beneficiază aproximativ 25 000 de elevi și preșcolari din unitățile de învățământ din județul Mehedinți.
Informațiile au fost aduse la cunoștința membrilor comisiei de monitorizare a acestui program, constituită la nivelul Instituției Prefectului – Județul Mehedinți.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

·        24.12.2018 

PREȘEDINTELE CJ MEHEDINȚI A SEMNAT DOUĂ CONTRACTE CU FINANȚARE EUROPEANĂ, ÎN AJUNUL CRĂCIUNULUI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat în data de 24 decembrie 2018, două contracte cu finanțare europeană, pe Programul Operațional Regional, pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean și respectiv, reabilitarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”.
Președintele Aladin Georgescu a ales să semneze cele două contracte în valoare de 9,6 milioane lei și respectiv, 6,5 milioane lei, în Ajunul Crăciunului, întrucât documentele au ajuns la CJ Mehedinți în data de 24 decembrie, după ce au fost semnate de conducerea Ministerului Dezvoltării și cea a Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, iar domnia sa are toată disponibilitatea de a urgenta aceste investiții.
La semnarea contractelor, au fost prezenți secretarul de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, conducerea Direcției Managementul Proiectelor din cadrul CJ Mehedinți, precum și conducerea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin și respectiv, a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”.
Contractul pentru obiectivul ”Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport” a fost semnat în sala de ședințe a Blocului Materno-Infantil, în prezența personalului medical de la Unitatea de Primiri Urgențe. Principalele obiective ale investiției sunt construirea unui corp de clădire prin extinderea suprafeței U.P.U. de la 540 mp, cât are în prezent, la 1550 mp, amenajarea suprafețelor adiacente și construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.
Pe de altă parte, contractul pentru reabilitarea și extinderea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” a fost semnat la sediul unității, în prezența majorității personalului angajat. În urma implementării proiectului, se vor amenaja: cabinet psihopedagogie, cabinet logopedie, cabinet psihodiagnoză, cameră kinetoterapie, cabinet medical, camere de dormit, grupuri sanitare și vestiare, precum și spații pentru depozitare. Totodată, clădirea va fi reabilitată termic și va fi dotată cu sistem de încălzire pe bază de gaz metan. Se vor amenajaja, de asemenea, spațiile verzi și a spațiile de joacă din curtea unitatii.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

       16.12.2018

    GUVERNUL A ALOCAT BANI PENTRU PRIMĂRIILE DIN MEHEDINȚI

În ședința de Guvern de joi, 13 decembrie 2018, Executivul a alocat suma de 2,61 milioane lei către un număr de 25 unități administrativ-teritoriale din județul Mehedinți. Banii provin din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului și sunt destinați plății cheltuielilor curente şi de capital din unităţile administrativ-teritoriale.
“Sumele sunt binevenite la sfârșit de an și vor ajunge în curând în conturile primăriilor! Mulțumesc Guvernului PSD-ALDE pentru alocările unităților administrativ-teritoriale din Mehedinți!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lista unităților administartiv-teritoriale beneficiare o puteți consulta mai jos.

 

 • Comunicat de presă

     15.12.2018

  COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL

  Județul Mehedinți se află începând de sâmbătă dimineața, de la ora 6, până duminică la ora 12, sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, în urma cărora se va depune strat semnificativ de zăpadă, dar și viscol.
  La nivelul Consiliului Județean Mehedinți, președintele Aladin Georgescu a dispus asigurarea permanenței pe toată durata manifestării fenomenelor meteo severe. Pe drumurile publice se intervine deja, cu utilaje și material antiderapant pentru înlăturarea efectelor ninsorilor și poleiului.
  Conducerea Consiliului Județean le recomandă cetățenilor să nu plece la drum decât dacă este absolut necesar, iar dacă o fac, să aibă autovehiculele dotate cu anvelope de iarnă și lanțuri pentru a le folosi în caz de nevoie.
  Totodată, este foarte important ca la volan, șoferii să manifeste o atitudine corespunzătoare, să nu circule cu viteză mare, să păstreze distanța regulamentară în trafic și să folosească frâna de motor atunci când este cazul.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

    14.12.2018

OBIECTIVE FINANȚATE PRIN PNDL II, FINALIZATE

Lucrările de reabilitare și modernizare în cazul a două obiective deosebit de importante pentru infrastructura de învățământ a comunei Șișești și a județului Mehedinți au fost finalizate, acestea fiind finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II al Ministerului Dezvoltării.
Recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivele de investiții “Modernizare și reabilitare Liceul Teoretic <<Gh. Ionescu Șișești>>” și “Modernizare Școala cu clasele I-VIII din satul Noapteșa, comuna Șișești” au avut loc vineri, 14 decembrie. 
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat la recepția lucrărilor de la liceu, arătându-se mulțumit de modernizările care s-au realizat.
“Cele două obiective sunt dovada că în județul Mehedinți, Programul finanțat de Guvernul României se derulează cu succes pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale, rutiere sau a a altor servicii de care oamenii au nevoie! La Șișești, am vizitat Liceul Teoretic a cărui clădire a fost izolată termic, a fost dotată cu centrală proprie de încălzire și uși moderne rezistente la foc. Îl felicit pe domnul primar Marian Răducan pentru realizarea acestor obiective și îi doresc mult succes în continuare! Pe de altă parte, mă bucur că cei aproximativ 300 de elevi din Șișești și Școala din Noapteșa au acum condiții foarte bune pentru a învăța!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.


 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

         06.12.2018

    LUCRĂRI AVANSATE LA MUZEU

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a efectuat joi, 6 decembrie, o nouă vizită de lucru la Muzeul Regiunii Porților de Fier, împreună cu senatorul Liviu Mazilu, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru și o parte din echipa de implementare a proiectului de reabilitare a obiectivului. 
“Am vrut să vedem în ce măsură, cele stabilite cu reprezentanții constructorilor, în urmă cu două săptămâni, se concretizează. Lucrările au avansat într-un ritm mulțumitor, aș putea spune, astfel că în perioada imediat următoare se va efectua recepția la terminarea lucrărilor la Pavilionul Anexă și Sera Muzeului, urmând ca până la sfârșitul anului să se realizeze și în cazul clădirii principale, Parcului Arheologic și Turnului Belvedere.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în urma vizitei.
În proporție de 98% lucrările sunt finalizate. Se lucrează acum la montarea pavelelor în curtea Muzeului și la curățenia generală, atât în interior, cât și în exterior.

 

 • Comunicat de presă

      06.12.2018

  ÎNCĂ UN PROIECT A TRECUT DE PRIMELE VERIFICĂRI ALE ADR SUD-VEST OLTENIA

  Proiectul care prevede reabilitarea Pavilionului Administrativ, situat în strada I.C.Bratianu nr.7 din Drobeta Turnu Severin și cunoscut ca și fostul cămin studențesc, a trecut de etapa verificării administrative și eligibilității. Vestea este bună pentru obținerea finanțării din fonduri europene a sumei de peste 12 milioane lei, prin Programul Operațional Regional, bani care vor fi folosiți pentru modernizarea și creșterea eficienței energetice a imobilului. După realizarea lucrărilor, ne propunem ca aici să fie amenajate birourile mai multor instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Mehedinți: Centrul Cultural ”Nichita Stănescu”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția Publică Comunitară de Evidență a Populației, Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinti.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

        05.12.2018

PAS IMPORTANT PENTRU REABILITAREA SPITALULUI

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost informat că proiectul ”Modernizare / recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin” a fost admis după prima etapă de evaluare, aceea de verificare administrativă și a eligibilității. 
“Este un proiect căruia eu i-am acordat o importanță deosebită și mă bucur că a fost admis după o etapă esențială pentru obținerea finanțării prin Programul Operațional Regional, iar acest lucru ne dă încredere că proiectul va trece de toate verificările. Îmi doresc să începem implementarea lui cât mai curând, astfel încât să asigurăm condițiile necesare pentru creșterea calității actului medical și confortul pacienților în Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. 
Proiectul are o valoare de peste 77 milioane lei, sumă care ar urma să finanțeze cea mai amplă reabilitare a clădirii Spitalului Județean de la construire și până în prezent.
Pe lângă recompartimentarea și anveloparea clădirii, se vor reface terasele și trotuarele perimetrale și se vor achiziționa echipamente din clasa de eficiență energetică ridicată, echipamente de producere de energie regenerabilă de tipul panourilor fotovoltaice. Totodată, se vor reface rețelele termică, sanitară și electrică!

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

   03.12.2018

Directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a semnat astăzi, în prezența președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, cel de-al cincilea contract cu fonduri europene pentru obiective retrospective și anume: “Îmbunătățirea conectivității în zona de vest a județului Mehedinți”, cu o valoare de 14.592.871,99 lei.
Prin implementarea acestui proiect, pe de o parte, Consiliul Județean Mehedinți recuperează din fonduri europene peste trei milioane lei, bani din bugetul județului, folosiți pentru asfaltarea DJ 606 B, între localitățile Izvoru Aneștilor și Ștefan Odobleja în anii 2016 și 2018, iar pe de altă parte, modernizează, în continuare drumul până la intrarea în comuna Hinova. Tot pe acest proiect va fi modernizat și DJ 607B, Marga-Ciresu.

.

 

 • Comunicat de presă

    02.12.2018

  AL V-LEA CONTRACT PENTRU LUCRĂRI RETROSPECTIVE A FOST SEMNAT

  Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi cel de-al cincilea contract cu fonduri europene pentru obiective retrospective și anume: “Îmbunătățirea conectivității în zona de vest a județului Mehedinți”, care vizează finanțarea lucrărilor de modernizare a 12,034 km. Astfel, pe de o parte, Consiliul Județean Mehedinți recuperează banii pe care i-a folosit de la bugetul județului pentru asfaltarea a două tronsoane cuprinse între localitățile Izvoru Aneștilor - Ștefan Odobleja (DJ. 606B, com. Livezile), iar pe de altă parte se finanțează modernizarea, în continuare, a DJ 606B: Ștefan Odobleja-Bistriţa (intrare), dar și a DJ 607B: Marga-Cireşu.
  Contractul a fost semnat în prezența secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Alin Chirilă și a primarilor localităților beneficiare: Adrian Ion Nănuț (Livezile), Adrian Nicolăescu (Godeanu) și respectiv, Doru Țîrlui (Cireșu).
  În județul Mehedinți sunt semnate cinci contracte pe Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 6.1 Proiecte retrospective pe drumuri județene, în valoare de 121 milioane lei, patru dintre contracte fiind semnate de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în data de 20 noiembrie, în prezența directorului general a Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

   20.11.2018

CONTRACTE DE PESTE O SUTĂ DE MILIOANE DE LEI PENTRU MODERNIZAREA DRUMURILOR JUDEȚENE!

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a semnat astăzi patru contracte pentru

finanțarea cu fonduri europene pe Programul Operațional Regional, a unor lucrări pe drumuri județene care, fie s-au modernizat în ultimii patru ani cu fonduri de la bugetul județului, fie au fost prinse pentru modernizare cu fonduri proprii sau guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

La eveniment au participat secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Virgil-Alin Chirilă, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, alături de directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, vicepreședinții Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru și Renatta Nanciu, precum și primarii comunelor care sunt tranzitate de tronsoanele de drumuri județene prinse în cererile de finanțare.

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

      12.11.2018

LUCRĂRI DE ASFALTARE ÎN BREZNIȚA DE OCOL

 

În Breznița de Ocol și Magheru se lucrează în această perioadă la asfaltarea drumurilor sătești, proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II având o valoare de peste 12 milioane lei.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și primarul comunei Breznița de Ocol, Cătălin Drăghici, au mers luni, 12 noiembrie, în teren pentru a vedea cum decurg lucrările.

Proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II are o valoare de peste 12 milioane lei și vizează turnarea de covor asfaltic, realizarea de rigole și podețe pe o distanță de 15 kilometri de ulițe. Vremea permite continuarea lucrărilor, astfel că în cursul acestei săptămâni, constructorul va finaliza de asfaltat satul Magheru.

“ Îl felicit pe domnul primar Cătălin Drăghici pentru proiectele pe care le-a implementat în comună, într-un timp foarte scurt, din anul 2014, când a fost ales la scrutinul parțial și până în prezent! Sigur că a beneficiat de susținere din partea Guvernului PSD - ALDE și a Consiliului Județean, întrucât prioritățile mele la preluarea mandatului de președinte al CJ Mehedinți au fost extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile din mediul rural și asfaltarea drumurilor. În continuare, căutăm soluții pentru finanțarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor din localitățile Jidoștița și Șușița.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În momentul de față locuitorii din Breznița de Ocol se bucură de condiții de trai asemănătoare locuitorilor din mediul urban, întrucât asfaltarea vine după ce s-au încheiat lucrările de alimentare cu apă și canalizarea.

 

 

 

 

 •  
 • Comunicat de presă

         10.11.2018 

MINISTRUL ROVANA PLUMB A VIZITAT STAȚIA DE SORTARE A DEȘEURILOR DE LA MALOVĂȚ

 

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a efectuat sâmbătă o vizită la stația de sortare și mecano-biologică din localitatea mehedințeană Malovăț, la invitația președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în contextul în care domnia sa, în calitate de ministru al Mediului, a semnat în anul 2013, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru implementarea sistemului integrat de management al deșeurilor în județul Mehedinți.

În cadrul vizitei, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și reprezentanții echipei de implementare a proiectului i-au arătat ministrului Rovana Plumb mecanismele după care funcționează stația, demnitarul felicitându-i pentru finalizarea acestei investiții deosebit de importante pentru protecția mediului.

“Felicit Consiliul Județean Mehedinți și echipa de implementare a proiectului! Mă bucur că investiția pe care am semnat-o în 2013 s-a concretizat. Este o investiție prin care dorim ca tot ceea ce înseamnă aer curat și protecția mediului să poată fi respectate printr-un sistem de management integrat al deșeurilor.”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

În prezent, proiectul se află în stadiul de achiziție a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor de la stațiile din județ, la stația din Malovăț.

“Legislația este anevoioasă și întârzie punerea în funcțiune a întregului sistem. Am speranța că în primăvara viitoare, acest sistem de management integrat al deșeurilor va deveni complet funcțional, după ce se vor încheia procedurile de atribuire a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor de la stațiile de transfer din județ și municipiul Drobeta Turnu Severin, la stația din Malovăț.”, a declarat președintele

Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

.

 

 •  

 •  

 

 • Comunicat de presă

        06.11.2018

CERERI DE FINANȚARE ÎN VALOARE DE PESTE 14,5 MILIOANE LEI PENTRU REABILITAREA PAVILIOANELOR DERMATO-VENERICE ȘI A FOSTULUI CĂMIN STUDENȚESC

Consiliul Județean Mehedinți a depus la începutul acestei săptămâni, două cereri de finanțare, pe Programul Operațional Regional pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Secției de boli dermato-venerice din strada Dimitrie Grecescu și a fostului cămin studențesc din strada I.C. Brătianu din Drobeta Turnu Severin.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a avut în vedere, la elaborarea acestor proiecte, pe de o parte, Strategia de eficiență energetică a județului Mehedinți pentru perioada 2016 – 2020, conform căreia își propune să scadă semnificativ consumul de energie și să reducă emisiile de dioxid de carbon în clădirile aflate în administrarea Consiliului Județean Mehedinți, iar pe de altă parte, modernizarea celor două unități. Secția de Boli dermato-venerice face parte din sistemul integrat gândit pentru modernizarea întregii infrastructuri de sănătate aflată în subordinea Consiliului Județean. 
În urma lucrărilor, în valoare de 2,5 milioane lei, care se vor realiza, pacienții Secției de boli dermato-venerice vor beneficia de condiții mai bune pe perioada internării.
În ceea ce privește Pavilionul Administrativ, după ce clădirea va fi reabilitată complet, conducerea CJ Mehedinți își propune să o dea spre folosință mai multor direcții aflate în subordinea CJ Mehedinți: Centrul Cultural ”Nichita Stănescu”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția Publică Comunitară de Evidență a Populației, Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți.

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

       02.11.2018

APEL LA CALM! ÎN MEHEDINȚI NU ESTE PESTĂ PORCINĂ

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu le recomandă mehedințenilor să nu se panicheze din cauza pestei porcine africane întrucât în județul Mehedinți nu a fost confirmată existența virusului, iar măsurile luate până în prezent au fost de prevenire. În același timp, șeful CJ Mehedinți arată că informațiile transmise pe diverse căi trebuie gestionate astfel încât să nu îi sperie pe oameni.

“Îi rog pe mehedințeni să nu se panicheze și nici să nu sacrifice porcii din gospodării!

Totodată, cu toții trebuie să gestionăm cu maximă răspundere informațiile legate de acest subiect, pentru a nu se crea isterie.

În același timp, este necesar să anunțe autoritățile în cazul în care apar semne de boală la animale. De la nivelul Consiliului Județean sprijinim cu tot ce este nevoie pentru a se limita cât se poate ca pesta porcină africană să ajungă pe teritoriul nostru.”, transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Autoritățile din Dolj au anunțat astăzi că în județul vecin nu mai există niciun focar de pestă porcină africană, singurul existent și anume, cel din comuna Secu, fiind eradicat.

 • Comunicat de presă

      23.10.2018

  Urmare a acțiunii consilierilor liberali de a convoca o ședință a Consiliului Județean Mehedinți, astăzi, 23 octombrie 2018, facem următoarele precizări:

  Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a luat act de solicitarea consilierilor liberali, transmisă către CJ Mehedinți și face precizarea că acțiunea de convocare a unei ședințe de îndată, în care sunt menționate data și ora eventualei ședințe, nu îndeplinește condițiile legale de formă și fond, potrivit Legii 215/2001, Legea Administrației Publice Locale.
  Mai exact, potrivit articolului 94 din Legea 2015/.2001, consilierii îi pot solicita printr-o cerere președintelui CJ Mehedinți să întrunească o ședință de îndată, nu o pot, însă și convoca. Că acțiunea liberalilor nu îndeplinește condițiile legii este confirmat și de faptul că la sediul CJ Mehedinți, astăzi, nu a fost convocat niciun alt consilier județean, ci au fost prezenți doar consilierii liberali.
  În cursul dimineții de marți, 23 octombrie 2018, președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu a emis, potrivit Legii, o dispoziție de convocare a consilierilor județeni într-o ședință de îndată, pentru ziua de 24 octombrie 2018, ora 14.00, pe ordinea de zi fiind spre aprobare, proiecte de hotărâre absolut necesare pentru continuarea investițiilor derulate de CJ Mehedinți, cu fonduri europene, în vederea modernizării infrastructurii rutiere județene, a unităților medicale și a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Constantin Pufan”. 
  Alimentarea cu energie termică a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost și este în continuare, o prioritate a președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Acest lucru reiese și din faptul că în cursul iernii 2017-2018, domnia sa a inițiat proiecte de hotărâre pentru alocarea unor sume de bani importante Primăriei Drobeta Turnu Severin în vederea asigurării combustibilului pentru termoficare, ori de câte ori a fost nevoie. 
  În vederea asigurării confortului termic pentru iarna 2018-2019, în Drobeta Turnu Severin, președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu a întocmit împreună cu prefectul județului Mehedinți, domnul Nicolae Drăghiea și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, domnul Marius Screciu, un proiect de Hotărâre de Guvern care a fost transmis Ministerului Dezvotării Regionale și Administrației Publice, necesar pentru ca Executivul României să aloce Primăriei Drobeta Turnu Severin, suma de 27.350.000 lei, din fondul de rezervă, pentru asigurarea combustibilului pentru încălzirea orașului.

 • Comunicat de presă

      12.10.2018

  Refacerea sistemului de irigații este o componentă esențială a Programului de guvernare PSD - ALDE, iar astăzi, ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea a inaugurat Stația de pompare din localitatea Salcia, județul Mehedinți. Investiția s-a realizat pe programul de investiții și reparații în sistemul principal de irigații al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, cu o valoare de 600 000 lei. Banii au fost folosiți pentru reabilitarea navei, a punctului trafo și bazinului de decolmatare. Stația de la Salcia a fost realizată în urmă cu 43 de ani, iar din anul 2003 este nefuncțională. În urma investițiilor făcute, stația va deservi 570 hectare de teren agricol pe un tronson de 2,2 km. Important de știut este că pentru extinderea suprafeței irigabile, Organizația de Udători constituită în zonă trebuie să depună proiect pe măsura 4.3 pentru atragerea de fonduri europene în valoare de un milion de euro pentru achiziționarea de echipamente de irigații. După implementarea proiectului respectiv, Stația va deservi alte 5100 hectare teren agricol.

  Directorul general al ANIF, domnul Ionuț Florin Barbu, prezent astăzi la Salcia, a dat asigurări că atât Stația de Pompare de la Pristol, cât și cea de la Țigănași vor fi reabilitate în 2019 și respectiv 2020, acestea fiind cuprinse în programul de investiții al Agenției

.

 • Comunicat de presă

      02.10.2018

  Vizita doamnei ministru al Sănătății, Sorina Pintea, la Strehaia, a fost un prilej bun pentru a pune în discuție măsurile întreprinse până în prezent, pentru ca la Strehaia, să se reia actul medical, după ce, în anul 2011, Spitalul a fost închis de Guvernul PDL. Sunt demersuri greoaie, dar care sunt susținute atât de domnul primar Ioan Giura, cât și de mine, la nivel politic și la nivel administrativ. Mă bucur că avem sprijinul Ministerului Sănătății pentru acest obiectiv, așa cum doamna ministru a reiterat astăzi și sunt convins că la capătul tuturor etapelor care trebuie parcurse, cei aproximativ 40 000 de locuitori din Strehaia și localitățile din împrejurimi vor putea beneficia de asistență medicală fără să fie nevoiți să meargă la spitale aflate la distanțe mari.

 • Comunicat de presă

           27.09.2018

PROIECT PENTRU ILUMINATUL ARTIZANAL AL CHIPULUI LUI DECEBAL DE PE CLISURA DUNĂRII

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și vicepreședintele Ionică Negru au purtat joi, 27 septembrie, mai multe discuții în vederea concretizării proiectului care vizează iluminatul artizanal al Chipului lui Decebal sculptat în stâncă pe Clisura Dunării, dar și al Podului din zona Mraconia. În acest sens, la fața locului au mers, alături de conducerea Consiliului Județean, directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic, proiectanți care se vor ocupa de efectuarea proiectului tehnic, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, senatorul Liviu Mazilu și primarul comunei Eșelnița, Ioan Ciuru.

Astfel, s-a convenit ca DRDP Timișoara să asigure finanțarea pentru iluminatul podului, iar Consiliul Județean, să contribuie cu fondurile necesare iluminatului Chipului lui Decebal.

 • Comunicat de presă

          24.09.2018

LUCRĂRI DE REABILITARE PE DN 57

 

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru au mers astăzi pe DN 57, în localitatea Eșelnița, acolo unde au demarat lucrările de reabilitare a DN 57, pe tronsonul cuprins între centrul localității Eșelnița și limita cu intravilanul municipiului Orșova. Este vorba de aproximativ cinci kilometri de drum național extrem de important pentru turismul din Clisura Dunării. În luna iunie, directorul general al CNAIR, domnul Narcis Neaga, prezent într-o vizită de lucru în Mehedinți, a promis realizarea unor lucrări ample de reabilitare în această zonă, iar astăzi a început asfaltarea. Lucrările sunt programate să se încheie în cel mult două săptămâni.

 


CJ MEHEDINȚI, PARTENER ÎNTR-UN PROIECT DE PROMOVARE A TEHNOLOGIILOR INTELIGENTE ȘI A POLITICILOR CONEXE ÎN DOMENIUL GESTIONĂRII DEȘEURILOR: WINPOL

Consiliul Județean Mehedinți este partener, împreună cu instituții din alte cinci state, într-un proiect care promovează tehnologii inteligente și politici conexe în domeniul gestionării deședurilor, o delegație din cadrul CJ Mehedinți participând la Gijón, în Spania, la evenimentul de lansare al proiectului WINPOL.

În ultimii ani, tehnologia și inovarea au ajuns în domeniul deșeurilor. Acestea oferă o oportunitate excelentă de a îmbunătăți politicile care vizează minimizarea generării de deșeuri și obținerea eficienței resurselor. Cu toate acestea, gradul de introducere a echipamentelor și practicilor inovatoare variază semnificativ de la un teritoriu la altul. Acesta este motivul pentru care WINPOL, un nou proiect Interreg Europe, tocmai a fost lansat. Proiectul reunește orașe și regiuni europene angajate să integreze utilizarea echipamentelor inteligente și a politicilor conexe de gestionare a deșeurilor pe teritoriile lor și dincolo de acestea.

Întâlnirea de lansare a proiectului WINPOL - Sisteme și politici inteligente de gestionare a deșeurilor - a avut loc la Gijón, în Spania, în perioada 5-6 septembrie 2018, fiind găzduită de EMULSA, compania municipală de servicii urbane din Gijón și partenerul principal al WINPOL. Din acest proiect fac parte: Consiliul Județean Mehedinți și Primăria Drobeta Turnu Severin (România), SNAGA - compania pentru gestionarea deșeurilor și alte servicii comunale din Maribor (Slovenia), Municipiul Heraklion și Regiunea Creta (Grecia), ERA - Autoritatea pentru resursele de mediu din Malta, orașul Anvers (Belgia), precum și ACR + - Asociația orașelor și regiunilor pentru gestionarea durabilă a resurselor, ca partener consultativ.

Acești 9 parteneri își vor uni forțele pe parcursul a 54 de luni pentru a îmbunătăți politicile regionale și locale de gestionare a deșeurilor prin promovarea unui echipament inteligent și a unei planificări inovatoare derivate din acesta. Ei vor face acest lucru în două faze diferite. În timpul fazei de învățare interregională vor identifica bune practici, vor face schimb de experiențe și vor elabora planuri de acțiune privind transferul de bune practici și experiențe pe teritoriul lor. Toate bunele practici identificate vor fi compilate într-un manual, disponibil tuturor. Mai multe vizite de studiu sunt prevăzute în această primă etapă pentru a înțelege situația de pe teritoriile partenere și pentru a descoperi bunele practici din alte orașe, și anume Bergen (Norvegia) și Ghent (Belgia). A doua etapă, "Monitorizarea punerii în aplicare a planului de acțiune", se va concentra pe punerea în aplicare a planurilor de acțiune elaborate în scopul îmbunătățirii instrumentelor de politică ale partenerilor.

Vizitele de studiu au început deja în timpul întâlnirii inițiale la Gijón, în timp ce partenerii de proiect au descoperit programul și echipamentele utilizate de EMULSA pentru a sprijini gestionarea deșeurilor în oraș. Printre altele, partenerii au văzut modul în care se planifică itinerariile pentru vehiculele de colectare și modul în care sistemul de deschidere și colectare a containerelor pentru deșeuri organice este operat prin intermediul unui card individual pentru cetățeni. O altă vizită de studiu a fost organizată de COGERSA, compania pentru gestionarea deșeurilor solide din provincia Asturias. După o vizită a centrului educațional intens interactiv și vizual, partenerii s-au familiarizat cu instalațiile depozitului central de depozitare pentru Asturias, învățând despre evoluția sa și despre proiectele prevăzute, concentrându-se în special asupra instalației de digestie anaerobă.

În lunile următoare partenerii vor organiza Zile de Informare pe teritoriul lor pentru a informa publicul local cu privire la începerea proiectului. Aceste evenimente vor avea loc în județele Mehedinți (România), Maribor (Slovenia), Regiunea Creta (Grecia), Malta, Anvers (Belgia) și Gijón (Spania). Următoarea întâlnire a partenerilor de proiect este prevăzută în februarie 2019 la Bruxelles (Belgia). Până atunci, proiectul poate fi urmărit pe site-ul său web și pe Twitter.

 

 • Comunicat de presă

   11.09.2018

  DJ 671E VA FI MODERNIZAT CU FONDURI GUVERNAMENTALE

  Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi, 11 septembrie 2018, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a DJ 671E, cuprins între localitatea Dâlbocița și intersecția cu DJ 670, pe o distanță de 18,466 kilometri, investiția fiind finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în baza Programului Național de Dezvoltare Locală II.
  Lucrarea are o valoare de 37 317 201,98 lei.
  Tronsonul care va fi modernizat traversează localitățile Dâlbocița (comuna Ilovăț), Firizu (comuna Ilovăț) și Cerna Vîrf (comuna Isverna) și face legătura între tronsonul deja modernizat, până în Dâlbocița și DJ 670, reabilitat cu fonduri europene. Durata de implementare a contractului semnat de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și directorul general al constructorului care a câștigat licitația, Sorin Constantin Surdu, este de 25 de luni.
  Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a arătat că investiția este deosebit de importantă atât pentru locuitorii județului cât și din punct de vedere turistic, DJ 671E traversând una dintre cele mai frumoase zone ale județului.
  ”Din punctul meu de vedere, acest tronson de drum județean este cel mai frumos din județul nostru, ținând cont că este de-a lungul râului Coșuștea, o zonă foarte plăcută care, în condițiile în care se va asfalta, va deveni mult mai accesibilă locuitorilor din zona de nord, dar în același timp și turiștilor dornici să vadă frumusețile din județul nostru.”, a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, adăugând totodată că la achiziția lucrărilor s-a făcut o economie de aproape cinci milioane lei față de contractul inițial semnat de Consiliul Județean Mehedinți cu Ministerul Dezvoltării, banii urmând să fie folosiți pentru alte investiții în comunele din județ.
  La rândul său, reprezentantul constructorului a arătat că la momentul actual, modernizarea DJ 671E este cea mai importantă din județul Mehedinți.
  ”Este o mare provocare și pentru noi, va fi foarte mult de lucru, este cea mai mare investiție din județ, la ora actuală, pe partea de drumuri județene. Proiectarea se va executa în două luni, două luni sunt pentru obținerea avizelor și autorizațiilor, iar 21 de luni sunt pentru execuția lucrărilor. Asta înseamnă că timp de doi ani vom traversa toate anotimpurile și va trebui să gestionăm foarte bine execuția lucrărilor pentru a ne încadra în timp.”, a declarat Sorin Surdu. 
  Consiliul Județean Mehedinți a contractat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în baza Programului Național de Dezvoltare Locală II, trei drumuri județene și un pod, valoarea totală a investițiilor fiind de 81 740 623 lei.

 • Comunicat de presă     

             08.09.2018

LA GODEANU SE VA EXTINDE REȚEAUA DE ALIMENTARE CU APĂ

Astăzi s-a încheiat etapa de semnare a contractelor finanțate în Mehedinți, în baza Programului Național de Dezvoltare Locală II (PNDLII).În prezența președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și a secretarului de stat în cadrul MADR, Alin Chirilă, primarul comunei Godeanu, Adrian Nicolăescu, a semnat contractul de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții “Extindere rețea de alimentare cu apă și branșamente în comuna Godeanu, județul Mehedinți”.Valoarea totală a investiției este de 2.316.865,97 lei. Inițial, în județul Mehedinți, pentru etapa a doua a PNDL, au fost aprobate pentru finanțare 174 contracte pentru diverse obiective de interes local. Ulterior, reprezentanții a trei comune au renunțat la contracte, astfel că avem un total de 171 obiective pentru care s-au semnat contracte.

Suma investită în Mehedinți, în baza PNDLII, este de aproximativ 186 milioane euro. În multe comunelucrările au început deja, iar altele vor începe în perioada următoare.

 

 

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

  06.09.2018

  CNI VA FINANȚA REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA STADIONULUI “DR. ANGELESCU”

  Conducerea Consiliului Județean Mehedinți a fost informată astăzi, oficial, că proiectul ”Reabilitarea și modernizarea Stadionului Dr. Angelescu” este pe lista de priorități a Companiei Naționale de Investiții. Astfel, în urma solicitării făcute de către președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, conducerea Companiei Naționale de Investiții arată că obiectivul deosebit de important pentru județul Mehedinți , nu doar pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului ”Complexuri sportive”, aprobată la sfârșitul lunii august.

  Oficialii Ministerului Dezvoltării dau asigurări că alocațiile bugetare disponibile la acest moment permit finanțarea obiectivului atât de necesar din punct de vedere social pentru județul Mehedinți.

 • Comunicat de presă

  27.08.2018

  DJ 607C VA FI MODERNIZAT CU FONDURI EUROPENE

  Proiectul “Reabilitare/Modernizare DJ607C, DN6- Podeni-Malarişca-Balta (DJ670), L=37,157 km”, depus de Consiliul Județean Mehedinți, a fost admis pentru finanțare cu fonduri europene în valoare de 66 milioane lei prin Programul Operațional Regional, componenta SUERD! Investiția vizează reabilitarea și modernizarea DJ607C, pe o lungime de 37,157 kilometri, cuprins între DN6- Ilovita- Podeni-Malarişca-Balta.

  Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, va semna contractual de finanțare în perioada imediat următoare.

  ”Am gândit modernizarea si reabilitarea tronsonului DJ 607C ca o necesitate pentru cei aproape 4000 locuitori ai comunelor Ilovița, Cireșu, Podeni și Balta, deoarece acest tronson nu a fost niciodată asfaltat, iar condiţiile de trafic sunt îngreunate mai ales în perioadele de ploi şi zăpezi. În urma implementării proiectului va creşte operabilitatea serviciilor de sănătate şi accesul elevilor la educaţie.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

  Traseul propus spre reabilitare traversează localitățile Iloviţa-Bahna-Cireşu-Podeni-Malarişca-Balta, aflate pe teritoriul administrativ al comunelor Ilovița, Cireșu, Podeni, Balta.                                                                                     

                                                    

 

 •  
 •  
 •  

 

 • Comunicat de presă

           26.08.2018

Proiectul “Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”, depus de Consiliul Județean Mehedinți a primit undă verde pentru finanțare, din partea Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

În perioada imediat următoare, președintele Consiliului Județean Mehedinți va semna contractul de finanțare și vor începe procedurile de implementare proiectului prin care 9,6 milioane lei vor fi investiți în reabilitarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin. Investiția cuprinde:
- Construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI. Se va extinde suprafața UPU cu 1550 mp, de la 540 mp, cât are în prezent.
- Amenajarea suprafețelor adiacente;
- Construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.
După semnarea contractului de finanțare, la nivelul Consiliului Județean vor demara procedurile pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție

.

 

 • · Comunicat de presă

       24.08.2018

  Proiectul “Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăţ (DN 67) - Marga L=21,350 km” depus de Consiliul Judetean Mehedinti in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 – componenta SUERD, a fost admis pentru finanțare, urmând să se facă demersurile pentru semnarea contractului.
  Proiectul are o valoare totală de 47,380,504.15 lei și vizează modernizarea şi reabilitarea a 21.35 km de drum judeţean, respectiv tronsonul km 0+000 – km 21+350 al DJ670, aflat în intravilanul și extravilanul comunelor Malovăț, Bâlvănești și Godeanu. 
  Drumul judetean 670 asigură conectivitatea dintre DN67 si DN67D, DN 67 asigurând totodată legătura dintre municipiile Drobeta Turnu Severin și Târgu Jiu – conectivitate indirectă rețeaua TEN-T.
  Tronsonul de 21,35 km al DJ 670 propus spre reabilitare/modernizare, deservește un numar de 4144 locuitori din localitățile Malovăț, Bâlvănești și Godeanu, va avea 7 stații de transport public și alveole construite/modernizate și va dispune de elemente suplimentare destinate siguranței circulației: limitatoare de viteză, parapet, semnalistică cu avertizare luminoasă pentru treceri de pietoni.

   

 •  Comunicat de presa

        24.08.2018

  CJ MEHEDINȚI DEPUNE PROIECT PENTRU MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA AMBULATORIULUI SPITALULUI JUDEȚEAN

  Comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mehedinți au aprobat vineri, 24 august, indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate în cazul proiectului „Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, ce urmează a fi depus în vederea atragerii de fonduri europene pe Programul Operaționa Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.
  Valoarea totală a investiției este de 12 055 298,60 lei.
  Astfel, în urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu.
  Dotarea Ambulatoriului presupune achiziția de aparatură și echipamente moderne necesare actului medical de calitate precum RMN, Videodermatoscop, Ecograf dermatologic de înaltă rezoluție, Videocolposcop, două aparate Ecograf 4D.
  Ținta obiectivului este de a adapta Ambulatoriului de specialitate al celei mai mari unități spitalicești din județul Mehedinți la normele medicale superiore în conformitate cu soluțiile moderne și standardele de performanță la nivel internațional.
  Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, 12 din ele fiind pentru executarea efectivă a lucrărilor

 

 

 

 

 

 • Comunicat de presă

               16.08.2018

 

     LUCRĂRI DE TOALETARE PE MAI MULTE DRUMURI JUDEȚENE

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a dispus efectuarea de lucrări de toaletare pe mai multe drumuri județene care să asigure o vizibilitate bună pentru conducătorii auto, să sporească siguranța participanților la trafic și implicit, să combată răspândirea ambroziei, plantă cu efect alergenic răspândit.

Astfel, conducerea Direcției Tehnice, Investiții și Dezvoltare Teritorială, din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, a semnat ordine de începere a lucrărilor pe DJ 606, pe tronsonul Vânju Mare - limita cu județul Dolj, pe 607B, între Breznița Ocol și Cireșu, pe DJ 562A, pe tronsonul Rogova - Vânjuleț - Pătulele - Gruia, dar și pe DJ 564, pe tronsonul Nicolae Bălcescu - Pătulele - Jiana.

În cadrul lucrărilor de toaletare se cosește vegetația ierboasă și arbuștii din zona drumurilor județene. Totodată, se iau măsuri de eliminare a buruienii ambrozia, în conformitate cu Legea nr. 62/2018, privind combaterea plantei cu efect alergenic răspândit.

 •  Comunicat de presă

                 11.08.2018  

 

       VIZITĂ DE PRECONTRACTARE PENTRU UPU

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia au efectuat vineri, la Consiliul Județean Mehedinți, vizita de precontractare în cazul proiectului “Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”. S-au verificat documente și s-a făcut o vizită și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin. 
În urma acestei vizite, conducerea CJ Mehedinți are convingerea că în aproximativ o lună se va semna contractul de finanțare, în valoare de 9,6 milioane lei.
Noi suntem pregătiți deja cu documentele tehnico - financiare în vederea demarării cât mai curând a procedurilor de achizitie a serviciilor de proiectare și execuție.
Proiectul depus pe Programul Operațional Regional cuprinde:
- Construirea unui corp de clădire cu următoarele caracteristici: unitate de primiri urgențe în legătură cu spațiile existente la parterul corpului, dotată cu toate utilitățile: instalație sanitară, instalație electrică, de climatizare, ventilație, încălzire cu agent termic primar și gaze naturale, PSI. Se va extinde suprafața UPU cu 1550 mp, de la 540 mp, cât are în prezent.
- Amenajarea suprafețelor adiacente;
- Construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.

 

 
 • Comunicat de presă

              24.07.2018  

 

DJ 606B, MODERNIZAT DE CJ MEHEDINȚI

În această perioadă se efectuează lucrări de modernizare pe o porțiune de 3,180 km a drumului județean 606B, între localitatea mehedințeană Corzu, comuna Bâcleș și intersecția cu DJ 561A, fondurile provenind din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgeacu a mers astăzi la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor, constatând că în această perioadă se toarnă primul strat de asfalt. 
“Pentru mine, fiecare comunitate este importantă și merită să beneficieze de condiții optime de trafic și trai, iar DJ 606B este o arteră care în ultimii 15-20 de ani nu a fost reabilitată. Mai exact, în anul 2004, asfaltul a fost tocat, iar pe platforma drumului s-a circulat în condiții de drum pietruit, fapt ce a creat disconfort atât participanților la trafic cât și locuitorilor din Corzu. Pentru a rezolva o problemă, în prima fază, cu fonduri de la Consiliul Județean, am reușit să modernizăm 1,800 km, în localitatea Corzu. Lucrarea a fost recepționată în anul 2017 și a costat aproximativ 1,8 milioane lei. Anul acesta am alocat fonduri din bugetul Consiliului Județean în valoare de 2,1 milioane lei pentru continuarea modernizării drumului până la intersecția cu DJ561A, drum care de asemenea va fi modernizat cu fonduri europene.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lucrările pe tronsonul de 3,180 km au demarat la începutul lunii iulie, în această perioadă se toarnă primul strat de asfalt urmând ca în săptămânile următoare, în funcție de condițiile meteorologice, să se

toarne stratul de uzură și să se realizeze semnalizarea rutiera.

 

 

 • Comunicat de presă

                16.07.2018

CJ MEHEDINȚI A PRIMIT 1,6 MILIOANE LEI DE LA GUVERN PENTRU REFACEREA UNOR DRUMURI AFECTATE DE CALAMITĂȚI

Guvernul României a alocat în ședința de Guvern din data de 12 iulie 2018, suma de 1 600 000 lei Consiliului Județean Mehedinți, bani care vor fi folosiți pentru refacerea unor drumuri afectate de calamități, în prima parte a anului 2018.
Astfel, în urma evaluărilor efectuate de comisia de specialitate întrunită prin Ordinul Prefectului Județului, s-a constatat că pe DJ 606B, în satele Corzu, Bîcleș și Podu Grosului, din comuna Bîcleș și pe DJ 607B, în satul Breznița Ocol, comuna Breznița Ocol, fenomenele hidrometeorologice au dus la producerea unor alunecări de teren care au afectat carosabilul.
În urma proiectului de hotărâre semnat de președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu și prefectul Nicolae Drăghiea, Consiliului Județean Mehedinți i-a fost alocată suma de 1 600 000 lei, banii provenind din Fondul de Intervenție al Guvernului.
Președintele CJ Mehedinți a dispus ca în perioada următoare să înceapă procedurile pentru refacerea celor trei porțiuni de drumuri județene afectate, astfel încât, locuitorii și participanții la trafic să nu aibă de suferit.

 

 

 

 

  ENERGIE, CULOARE ȘI MIȘCARE, LA SKIRT BIKE DROBETA

Fete, flori și biciclete au făcut spectacol în această seară pe străzile din Drobeta Turnu Severin în cadrul unei noi ediții “Skirt Bike Drobeta”, susținută financiar de Consiliul Județean Mehedinți, în calitate de partener al evenimentului.
Câteva sute de doamne și domnișoare și-au decorat bicicletele și au mers la punctul de întâlnire stabilit de organizatori, esplanada Palatului Culturii “Teodor Costescu”, unde au primit flori, tricouri dar și pălării, accesoriul tematic al ediției 2018. Au pornit apoi, pedalând, într-o cursă de câțiva kilometri, pe străzile din Drobeta Turnu Severin, până la Pădurea Crihala. Participantele au fost și premiate în cadrul unei tombole, la finalul cursei.
Voia bună, spectacolul de culoare și energia au caracterizat ediția 2018 a evenimentului devenit deja tradiție care este dedicat cu precădere femeilor și care promovează mișcarea.
Felicitări organizatorilor, Asociația Cyclomaniacs!

#sustinemmiscarea
#SkirtbikeDrobeta2018


 •  Comunicat de presă

                10.07.2018

PROCEDURI DESCHISE PENTRU INVESTIȚII PE DOUĂ DRUMURI JUDEȚENE

Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți au predat astăzi proiectanților, amplasamentul pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Investiții (DALI), în cazul a două tronsoane de drumuri județene ce urmează a fi modernizate și reabilitate, obiectivele fiind prinse pe lista de investiții a anului 2018.
Astfel, se va moderniza DJ 606A, între localitățile Dumbrava și Albulești, pe o distanță de 4,6 km, asfaltul continuându-se până la ieșirea din Albulești.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, a cuprins obiectivul pe lista de investiții, având în vedere discuțiile avute cu locuitorii din zonă care s-au arătat nemulțumiți de praful generat de starea proastă a drumului și disconfortul creat de gropi.
Un alt tronson care necesita reabilitare este porțiunea de 3,1 km a DJ 606D, cuprinsă între localitățile Greci și Colareț. Aici nu s-au făcut lucrări de ani de zile, astfel că drumul devenise impracticabil. Conducerea Consiliului Județean Mehedinți a decis reabilitarea tronsonului cu atât mai mult cu cât acesta leagă două porțiuni pe care traficul rutier se desfășoară în condiții bune.
În urma vizitei din teren de marți, 10 iulie 2018, proiectanții vor realiza DALI pentru ambele obiective în termen de 30 de zile, urmând ca apoi, la nivelul Consiliului Județean să demareze procedurile pentru realizarea proiectului tehnic și atribuirea lucrărilor.

 

 

 •  

 

 

 •  Comunicat de presă

                07.07.2018

COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII ÎN JUDEȚUL MEHEDINȚI

Județul Mehedinți și alte 17 județe din țară se află sub avertizare cod portocaliu de inundații începând din această după amiază, de la ora 16.00 și până marți, la ora 21.00, meteorologii prognozând ploi abundente de 40-50 de litri pe metrul pătrat, pe arii restrânse așteptându-se 70 de litri/mp.
Totodată, hidrologii au emis atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Mehedinţi şi Dolj, avertizarea fiind valabilă duminică, de la ora 13.10 până la ora 18.00.
Specialiștii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au arătat că în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Desnăţui – bazin superior, din judeţele Mehedinţi şi Dolj.
Ca urmare a avertizărilor, la Palatul Administrativ din Drobeta Turnu Severin s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, dar și alți reprezentanți ai instituției, membri ai CJSU. Împreună cu prefectul județului, Nicolae Draghiea, s-au stabilit măsurile necesare pentru limitarea efectelor precipitațiilor abundente.
În cadrul videoconferinței care a avut loc duminică, Ministrul Carmen Dan a declarat că peste 21.000 de angajaţi ai MAI sunt mobilizaţi pentru a interveni în zonele cu risc de inundaţii.

 

 

 

   

 • Comunicat de presă

                07.07.2018

LUCRĂRI DE ÎNTREȚINERE PE DRUMURILE JUDEȚENE

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a dispus efectuarea de reparații
asfaltice pe drumul județean 671 E, pe sectoarele Poiana - Căzănești - DN 67A, respectiv Ciovârnășani- Șișești - Ilovăț. Lucrările au fost necesare întrucât partea carosabilă era degradată, suprafața fiind afectată de gropi, fisuri si crăpături multiple, iar circulația se desfasura anevoios. De asemenea, în perioada următoare se vor monta indicatoare rutiere, se vor marca treceri de pietoni și se va cosi vegetația.

Totodată, în urma sesizărilor primite din partea locuitorilor din zona de est a județului, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a dispus măsuri de reprofilare a platformei drumului județean 607, pe tronsonul Strehaia - Grozești - limita cu județul Gorj. Aici, drumul devenise impracticabil întrucât în urma precipitațiilor se formaseră ravene, astfel că a fost nevoie de încărcare cu material și compactare, pentru ca șoferii să poată circula în condiții decente până la începerea lucrărilor ample de modernizare.
Drumul respectiv este parte a proiectului finanțat cu fonduri europene în valoare de peste 213 milioane lei, derulat de Consiliul Județean Mehedinți, prin care se vor moderniza și reabilita peste 112 kilometri de drumuri județene. În această perioadă se finalizează proiectul tehnic urmând ca apoi să fie demarate procedurile de achiziție pentru execuția lucrărilor.

 

 • Comunicat de presă

          22.03.2018

    DRUMUL JUDEȚEAN 606A, ÎNCHIS TEMPORAR DIN CAUZA VISCOLULUI
    Autoritățile județene au luat decizia de a închide temporar circulația rutieră pe Drumul Județean 606A, pe tronsonul Plopi(DJ 561) – Izvorălu – Balota(DN6), din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, care face imposibilă intervenția utilajelor de deszăpezire.
     Decizia a fost luată joi seara, după ce la fața locului s-au deplasat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea.
Imediat ce viscolul se va domoli, utilajele vor interveni pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, astfel ca în cel mai scurt timp, circulația rutieră să fie reluată.
    La această oră, utilajele operatorului de deszăpezire intervin pe drumurile județene pentru a îndepărta zăpada.
    Județul Mehedinți intră sub cod portocaliu de ninsori abundente, joi seara, la ora 23.00, avertizarea fiind valabilă până vineri, la ora 15.00.
   

 •      Comunicat de presă 

             21.03.2018 

   Judetul Mehedinti a fost reprezentat la evenimentele organizate la Craiova, de Ziua Olteniei, prin intermediul unor expozitii organizate de Centrul Cultural “Nichita Stanescu” si Muzeul Regiunii Portile de Fier.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, a participat in aceasta dupa-amiaza, la evenimentele organizate la Craiova, de Ziua Olteniei.

În Foaierul Teatrului Național, impreuna cu vicepremierul Paul Stanescu, președintii Consiliilor Județene Dolj, Olt, Gorj și Vâlcea, dar și ceilalți oaspeți ai Primăriei Craiova, a descoperit frumoasa lume a Olteniei, cu obiceiuri, meșteșuguri și tradiții, printr-o expoziție unicat de meșteșuguri, costume folclorice, uniforme militare, o expoziție de artă fotografică și postere reprezentative din Primul Război Mondial. La expoziție, Centrul Cultural “Nichita Stanescu” a prezentat portul popular mehedintean, iar Muzeul Regiunii Portile de Fier a prezentat o expozitie de pictura a semnata de Dumitru Ghiata. Punctul culminant al zilei a fost spectacolul „N-auzirăți de-un oltean?“, organizat de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“.

 

 Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu - CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI.

    CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI anunță publicul interesat asupara depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Reabilitare, extindere și dotare U.P.U.- Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”, propus a fi amplasat în județul Mehedinți, municipiul Drobeta-Turnu Severin, b-dul Mihai Viteazu, nr.6D. Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Mehedinți, cu sediul în municipiul Drobeta-Turnu Severin, str. Băile Romane, nr.3, precum și la sediul CONSILIULUI JUDEȚEAN MEHEDINȚI, din Drobeta-Turnu Severin, str.Traian, nr. 89, de luni până joi, între orele 8,00 -14,00. Observațiile publicului se primesc zilnic, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Mehedinți.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

              19.03.2018

 Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant pe drumurile județene.
        Intervenția pentru curățarea drumurilor de zăpadă a început în noaptea de duminică spre luni, în județul Mehedinți.

 Astfel, s-a intervenit cu utilaje dotate cu lamă, pentru îndepărtarea zăpezii strânse pe drumurile județene, cât și cu material antiderapant. Strat de zăpadă, relativ subțire s-a format în zonele înalte din județul Mehedinți, pe DJ 670, dar urmare a intervenției prompte din partea operatorului de deszăpezire, nu s-au înregistrat incidente sau blocaje.
      La nivelul Consiliului Județean Mehedinți, situația drumurilor este monitorizată în permanență, astfel încât să nu existe probleme pe tronsoanele județene.

 

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

                12.03.2018

         Consiliul Județean Mehedinți va aloca bani pentru a se prelungi perioada de alimentare cu energie termică a municipiului Drobeta-Turnu Severin.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, a convocat o ședință de îndată a Consiliului Județean, ce urmează să aibă loc luni,12 martie 2018, ora 13.00, la Sala de ședințe a Palatului Administrativ, pe ordinea de zi fiind un singur proiect de hotărâre. 
        Astfel, proiectul supus consilierilor vizează rectificarea bugetului propriu al județului, pe anul 2018. 
În urma votului consilierilor, se va aloca din bugetul județului suma de un milion de lei, către primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin, pentru ca apoi, banii să fie direcționați către Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică. Suma va fi folosită pentru prelungirea perioadei în care orașul Drobeta-Turnu Severin va fi alimentat cu energie termică.
     

 

 • COMUNICAT DE PRESA

               07.03.2018

     Consiliul Județean Mehedinți se implică în problema încălzirii municipiului Drobeta Turnu Severin.

     Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a participat miercuri, la o discuție alături de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, cu reprezentanții societății Mehedinți Gaz, în vederea găsirii unei soluții pentru încălzirea orașului, începând de iarna viitoare.
     Președintele Consiliului Județean Mehedinți, în calitate de avocat, a propus soluția legală și care se poate aplica în momentul de față pentru ca în timp util, să se poată construi o nouă centrală, având în vedere că procesul municipalității cu firma care nu a reușit să finalizeze investiția, nu s-a încheiat. 
    ”Consiliul Județean s-a implicat în permanență în rezolvarea problemelor pe care le are municipiul. Am susținut întotdeauna demersurile lui Marius Screciu, atât cât a fost legal și atât cât am putut. Astăzi, am fost invitat de primarul municipiului la această discuție foarte importantă cu acționarul majoritar de la Gaz Mehedinți, ținând cont că și Consiliul Județean este acționar minoritar, ca de altfel, și Primăria, la această societate. Pe noi ne preocupă modul în care se va produce și se va furniza agentul termic în Drobeta Turnu Severin. Este principala problemă a municipiului în momentul de față. Trebuie să gândim puțin în perspectivă. În urmă cu o lună am avut o întâlnire și le-am sugerat să câștige puțin timp. În paralel cu desfășurarea procesului cu firma care nu a executat lucrarea contractată, să facă toate demersurile către Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice, să vadă dacă se poate să demareze o procedură de achiziție pentru realizarea unei noi centrale. Contractul să fie încheiat cu firma care va câștiga sub condiție suspensivă, astfel că, la momentul în care hotărârea va fi definitivă, să aibă și constructorul contractat și să se poată începe lucrarea și cu puțin noroc, în iarna acestui an, să avem și centrala terminată. Am profitat de vizita acționarului de la Mehedinți Gaz aici, pentru a discuta posibilitatea ca inclusiv această firmă să analizeze perspectiva realizării centralei pe acel amplasament stabilit în urmă cu trei ani, să fie pregătiți să participe la licitație sau să analizeze varianta unui parteneriat public privat.”, a arătat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în cadrul întâlnirii.
În cadrul întâlnirii, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat că agreează propunerea președintelui Consiliului Județean Mehedinți.
    ”Domnul președinte Aladin Georgescu ne-a dat o sugestie, ca și avocat, pe care am preluat-o. Am făcut o cerere către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, să vedem măsura în care putem demara procedurile pentru o nouă investiție concomitent cu procesul, pentru ca în momentul în care s-a terminat procesul, noi să fim pregătiți să facem o altă centrală.”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.
    Propunerile pentru încălzirea orașului Drobeta Turnu Severin, începând cu iarna următoare sunt mai multe. Autoritățile analizează împreună cu acționarul majoritar al Mehedinți Gaz, varianta ca societatea, împreună cu alți investitori să facă o centrală pe gaze, având în vedere că au un preț mic la gaze pe municipiu, iar Primăria să cumpere toată producția pentru populație. A doua variantă ar fi ca Mehedinți Gaz să încerce să racordeze la gaze întreg municipiul și să se renunțe la sistemul centralizat

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

              07.03.2018

   Consiliul Județean Mehedinți și Municipiul Drobeta Turnu Severin, gazde ale reuniunii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Consiliul Județean Mehedinți a contractat cel mai important proiect din Regiune, pe Programul Operațional Regional.

      Consiliul pentru Dezvoltare Regională din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia s-a întrunit miercuri, la Drobeta Turnu Severin, pe ordinea de zi fiind puncte importante care au vizat organizarea organismului, dar și prezentarea stadiului Programului Operațional Regional, în exercițiul bugetar 2014-2020.
      La evenimentul care s-a desfășurat la Palatul Culturii ”Teodor Costescu” au participat directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu ceilalți patru președinți ai Consiliilor Județene din Oltenia, primarii celor cinci municipii reședință de județ, dar și primarii orașelor mici și ai comunelor care au proiecte în derulare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.
În cadrul ședinței s-a prezentat raportul de activitate al Agenției pentru anul 2017, s-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli și s-a prezentat stadiul Programului Operațional Regional și s-a ales structura de conducere a Consiliului pentru Dezvoltare Regională. Astfel, președinte al Consiliului a fost ales președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. Conform protocolului, președinții Consiliilor Județene dețin conducerea organismului prin rotație, pentru un mandat de un an. Consiliul Județean Mehedinți a deținut președinția anterior. 
      Până în momentul de față, Regiunea Sud Vest Oltenia a reușit să contracteze 33% din sumele alocate acestei regiuni, prin Programul Operațional Regional, iar Consiliul Județean Mehedinți a contractat cel mai important proiect cu o valoare semnificativă la nivel național. Proiectul vizează reabilitarea și modernizarea a 112,525 kilometri de drumuri județene, are o valoare de 48 de milioane de euro și traversează teritoriul administrativ al 13 UAT-uri din judeţul Mehedinţi:
– DJ 562A – Gruia (int. DN 56C)- Rogova (int. DN 56A);
– DJ 563 – int. DN 56A – Oprişor (int. DJ 561 A);
– DJ 561A – Oprişor (int.DJ 563) – Balacita (int.DJ 606) – Gvardinita – Bicles – int. DJ 606A (Plopi);
– DJ 606A – int. DJ 561A – Plopi – Izvoralu (int. DJ 561A);
– DJ 561A – int. DJ 606A – Timna – int DN6;
– DJ 607 – int. DN 67A (Strehaia) – Grozeşti – Pasarani – lim. jud.Gorj).
Drumurile judeţene vor fi modernizate, vor fi conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), de acest proiect beneficiind aproximativ 22.000 de persoane. 
”Prioritatea zero pentru Regiunea Oltenia, pentru toți primarii municipiilor reședință de județ, de orașe și președinții de Consilii Județene din regiunea noastră este aceea de a accesa fonduri europene într-un cuantum cât mai mare. Deja, în ceea ce privește axa prioritară care finanțează drumurile strategice s-a ajuns la o supracontractare de peste 200%, ceea ce este un lucru de bun augur. În ceea ce ne privește pe noi, ca instituție, Programul Operațional Regional este cel mai important program de finanțare cu fonduri europene. S-a dovedit acest lucru atât pe exercițiul bugetar 2007-2013, se dovedește și acum, pe exercițiul 2014-2020. Noi i-am acordat mare atenție și deja am semnat contractul de finanțare în valoare de 48 milioane de euro pentru drumul strategic, pentru cei 112 kilometri de drumuri județene. Am depus de asemenea, cereri de finanțare pentru Spitalul Județean, am depus cereri de finanțare pentru alte trei drumuri județene, astfel că, din punctul meu de vedere, fiecare ședință la acest nivel, a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala este foarte importantă.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
În cadrul întâlnirii, directorul Agenției pentru Dezvoltare Sud-Vest Oltenia a punctat că proiectul drumului strategic are o valoare importantă în raport cu cele contractate la nivel național pe Programul Operațional Regional.
”A fost primul contract de finanțare care s-a semnat anul trecut, la nivel național este de o valoare semnificativă. Pe această axă 6.1 avem o depășire de 222%, am reușit o performanță extraordinară și s-au contractat un număr semnificativ de proiecte la nivel de regiune. A fost o axă foarte bine gândită pentru că s-a făcut o muncă de doi ani, înainte de lansarea hidului, de a selecta acele trasee care se conectează cu acele trasee de drumuri europene și credem noi că impactul va fi unul foarte mare.”, a precizat Marilena Bogheanu.
      Întrunirea Consiliului pentru Dezvoltare Regională a avut loc la Palatul Culturii ”Teodor Costescu”, obiectiv reabilitat, de asemenea, cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional pe exercițiul bugetar 2007-20013.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

             25.02.2018

      În intervalul 26 februarie 2018, ora 3.00 – 1 martie 2018, ora 10.00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare de cod portocaliu de vreme rea, fenomenele vizate fiind temperaturi foarte scăzute atât noaptea, cât și ziua. De asemenea, în intervalul 26 februarie 2018, ora 10 – 27 februarie 2018, ora 14.00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare de cod portocaliu, fenomenele vizate fiind ninsori abundente, temporar viscolite, cu depunere de strat consistent de zăpadă.

    Având în vedere aceste aspecte, astăzi, la ora 11.00, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, domnul Nicolae Drăghiea, a convocat membrii comitetului în scopul analizei acestei situații și diminuarea riscurilor potențiale, prin măsuri de protecție a populației și atenuare a efectelor negative produse de fenomenele meteo prognozate.

   La această ședință a participat și președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, în calitate de vicepreședinte, precum și toți directorii serviciilor descentralizate și deconcentrate cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență. 

    Președintele Consiliului Județean Mehedinți a informat faptul că, până în acest moment, toți operatorii delegați cu deszăpezirea drumurilor județene își îndeplinesc corect sarcinile, pe drumurile din județ circulându-se în condiții de iarnă. De asemenea, domnul Aladin Georgescu a oferit asigurări că deszăpezirea drumurilor județene se va face și în zilele următoare cu aceeași implicare, pe această cale mulțumind operatorilor economici pentru efortul depus.

    Populația este rugată să aibă în vedere condițiile meteorologice din această perioadă, să se deplaseze în alte localități numai dacă este absolut obligatoriu, având autoturismele echipate corespunzător.
Consiliul Județean Mehedinți va monitoriza toate efectele negative produse din cauza condițiilor meteo nefavorabile, asigurând populația că va gestiona corespunzător situațiile create.
 
 • COMUNICAT DE PRESA

             19.02.2018 

   Bugetul Consiliului Judeţean Mehedinţi, aprobat în unanimitate de consilierii judeţeni, va viza investiţii în diferite sectoare de activitate a căror îmbunătăţire va genera creşterea calităţii vieţii mehedinţenilor.
  Vă prezentam, succint, cateva obiective de investiţii, bugetul integral al Consiliului Judeţean Mehedinţi putând fi consultat accesând următorul link: www.cjmehedinti.ro

    #infrastructură
1. Reabilitarea şi modernizarea DJ 670, Malovăţ-Marga, cu o lungime totală de 21,350 km
2. Reabilitarea şimodernizarea DJ607C, DN6 , Iloviţa-Podeni-Malarişca-Balta, cu o lungime de 37,157 km
3. Reabilitare/Modernizare DJ 606 A pe tronsonul cuprins între DJ 561A (Plopi) şi DN6 (Balota), judeţul Mehedinţi
4. Reabilitarea şi modernizarea a 112 km de drumuri judeţene - DJ562A [Gruia (int.DN56C) – Rogova (int.DN56A)]; DJ563 [int.DN56A – Oprişor (int.DJ561A)]; DJ561A [Oprişor (int.DJ563) – Bălăciţa (int. DJ606) – Gvardiniţa – Bîcleş – int. DJ606A (Plopi)]; DJ606A [ int.DJ561A – Plopi – Izvorălu (int. DJ561A)] ; DJ561A [ int. DJ606A – Tîmna – int. DN6]; DJ607 [int. DN67A (Strehaia) – Grozeşti – Păsărani – lim. jud. Gorj]
5. Reabilitare şi modernizarea DJ 607A, pe o lungime de 27,819 km, pornind din E70 Drobeta-Turnu Severin-Cerneti -Valea Copcii-Husnicioara- Peri-Prunisor – DN6 (E70)

    #cultură
1. Consolidarea, reabilitarea și restaurarea Muzeului de Artă din Drobeta-Turnu Severin
2. Finanţarea proiectelor dedicate Centenarului Marii Uniri
3. Amenajarea peisagistică a parcului arheologic din incinta Muzeului Regiunii Porţilor de Fier
4. Consolidarea ruinelor piciorului podului, existent în incinta Muzeului Regiunii Porţilor de Fier.

    #sănătate
1. Reabilitarea şi modernizarea, pentru creşterea eficienţei energetice, a Pavilionului de Psihiatrie I şi II
2. Reabilitarea şi modernizarea, pentru creșterea eficienţei energetice, a Pavilionului Dermato-Venerice
3. Reabilitarea şi modernizarea, în vederea creșterii eficienței energetice, a Spitalului Județean de Urgență, Drobeta Turnu Severin
4. Reabilitarea şi modernizarea, pentru creșterea eficientei energetice, a Pavilionului Boli Infecțioase
5. Reabilitare, extindere și dotare U.P.U, Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin
6. Dotarea Spitalului Judeţean cu echipamente medicale 
7. Lucrări de invesţii în cadrul Centrului Medico-Social Cujmir
8. Lucrări de investiţii la Centrul de Asistenţă şi Îngrijire Pătulele

   #educaţie
Extinderea infrastructurii educaţionale a Centrului Şcolar de Educatie Incluzivă „Constantin Pufan „

   #antreprenoriat
Reabilitarea Centrului Regional de Afaceri Dunărene din Gura Văii

   #turism 
Amenajări pentru introducerea în circuitul turistic a peşterii Topolniţa, din comuna Cireşu, şi a Peşterii de la Pod, din comuna Ponoarele

   #protecţia mediului
1. Sistem de managemnet integrat al deşeurilor solide din judeţul Mehedinţi
2. Realizarea unor Planuri de Amenajare a teritoriului zonal în vederea prezervării patrimoniului natural şi cultural al judeţului Mehedinţi.

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

              31.01.2018 

        Astăzi, 31 01 2018, la sala mare a Palatului Administrativ al Consiliului Județean Mehedinți, a avut loc o întâlnire de lucru organizată de Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, având ca scop informarea și promovarea celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte, în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare România-Serbia.
Astfel, Secretariatul Comun împreună cu Autoritatea de Management, alături de Autoritat...ea Națională din Serbia urmăresc sa faciliteze accesul la informații și instruirea celor care doresc sa acceseze fonduri europene prin intermediul Programului INTERREG IPA de Cooperare România-Serbia.
     La întâlnire au participat domnul Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, alături de doamna Anca Lolescu, directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, doamna Oana Cristea, reprezentantul Autorității de Management, precum și potențiali beneficiari ai acestui proiect .

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

            29.01.2018

       Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, cu sprijinul aparatului de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, au susținut la sala mare a Palatului Administrativ o întâlnire informală privind gestionarea Programului Operațional Regional 2014-2020.
      La această întâlnire au participat președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, doamna Marina Alecu, director Politici Regionale și Comunicare din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regional...a Sud-Vest Oltenia, precum și reprezentanții unităţilor administrativ- teritoriale judeţene, direct interesați în aplicarea programului.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți a subliniat importanța oportunităților de finanțare pentru județul Mehedinți a acestui program, având ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale.
     Reprezentanta ADR Sud-Vest Oltenia, instituție care acordă asistență tehnică specifică pentru accesarea fondurilor, a precizat că, pe lângă proiectele propuse spre finanțare în perioada următoare, vor continua să fie finanțate și investiții aferente perioadei 2007-2013. 

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

             23.01.2018

    Județul Mehedinți a fost inclus în programul de dotare cu aparatură medicală, derulat de Ministerul Sănății, iar în scurt timp, Spitalul Județean de Urgență, din Drobeta-Turnu Severin, va primi un aparat R.M.N.

    Astăzi, președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgenţă pentru a se asigura dacă s-a identificat un spațiu adecvat, unde va funcționa cabinetul de imagistică și, de asemenea, pentru a afla dacă unitatea medicală are specialiști care să efectueze și să intrepreteze acest tip de analize medicale.
    Astfel, a constat faptul că, spațiul identificat este în curs de amenajare, în câteva săptămâni urmând a fi gata și, de asemenea, există o echipă de specialiști capabili să efectueze și să interpreteze analizele furnizate de aparatura R. M.N. .

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

            18.01.2018

       Președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, împreună cu domnul prefect Nicolae Drăghiea, au efectuat o verificare a stării stratului asfaltic al DN 6, în speță, zona viaductelor dintre Drobeta-Turnu Severin și Orșova, despre care aveam sesizări că circulația se efectuează cu dificultate, din cauza gropilor apărute. 
    Atât administratorul drumului, cât și polițiștii de la Brigada Rutieră care se ocupă cu siguranța circulației, au dat asigurări că se vor efectua cât mai rapid plombări cu caracter temporar, urmând a se identifica o soluție pe termen lung pentru ca aceste inconveniente să nu mai survină iar circulația rutieră să se desfășoare în cele mai bune condiții .

 

 
 • COMUNICATE DE PRESA 

             18.01.2018 

    Astăzi, Președintele Consiliului Județean Mehedinți a avut o întâlnire cu Președintele Federatiei Romane de Fotbal, d-l Răzvan Burleanu, care a fost însoțit de domnii Geolgău și Cămătaru în vederea încheierii unui parteneriat pt reabilitarea stadionului ,,Dr. Angelescu" (fostul 1 Mai). In urma discutiilor si a vizitei la stadion, FRF va veni în sprijinul CJ Mehedinți cu suma de aprox. 100 000 - 150 000 euro pentru reamenajarea suprafeței de joc cu un gazon sintetic, urmând ca celelalte cheltuieli de aprox. 1 000 000 euro sa fie suportate de Consiliul Judetean. Aceasta întâlnire a avut loc, în urma discutiilor începute de Președintele CJ MH cu dl. Geolgau cu aproximativ 3 luni inainte, în vederea reabilitarii Stadionului ,,Dr. Angelescu", venind în sprijinul tuturor tinerilor iubitori de sport din județul Mehedinti!

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           18.01.2018

     La sala mare a Palatului Administrativ al Consiliului Județean Mehedinți a avut loc o videoconferința convocată si coordonată de Ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, privind problematica județelor afectate de fenomenele meteorologice recente.
    Alaturi de responsabilii județeni implicati în gestionarea situațiilor de urgență a participat și domnul Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți - instituție care gestionează intretinerea pe timp de iarnă a drumurilor județene.
     Din acest punct de vedere, la nivelul județului Mehedinți nu s-au inregistrat evenimente deosebite, situația fiind gestionată corespunzător

 

 • COMUNICAT DE PRESA

            09.01.2018 

      În scurt timp, RMN la Spitalul Judeţean de Urgenţa Drobeta-Turnu Severin.

   Spitalul Județean de Urgență din Drobeta-Turnu Severin a fost inclus în programul Ministerului Sănătății care vizează dotarea cu aparatură medicală și va primi un aparat de tip RMN. Se pune astfel punct unei situații neplăcute pentru pacienții care aveau nevoie de acest tip de investigații. Și asta, deoarece până în prezent, dacă voiau să facă un RMN pacienții erau nevoiți să aștepte patru-cinci luni pentru investigația decontată de casa de sănătate sau putea face acesată investigație chiar a doua zi, dacă plăteau câteva sute de lei bune.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           19.12.2017

     Consiliul Județean Mehedinți a avut in programul de achiziții, în anul 2017, mai multe obiective de investiţii în domeniul infrastructurii rutiere.
Printre aceste investiții, se află și obiectivul: ,,REFACERE DJ 671 E ILOVĂŢ - SAT FIRIZU = 4,95 km”, lucrare ce a fost începută și si finalizată în cursul anului 2017.
     Lucrarea a avut ca scop refacerea drumului DJ 671E, pe o lungime de 4,95 km, drum degradat în urma calamităților din anul 2016....
Recepția la terminarea lucrărilor a avut loc în data de 19.12.2017, iar valoarea cu care a fost finalizată această lucrare este de 354.632,35 lei.
    Drumul județean DJ 671E are o lungime totală de 64,140 km, din care, tronsonul cu o lungime de 18,466 km, ce face legătura între localitatea Dîlbocița și intersecția cu DJ 670, se va moderniza prin așternerea unui covor asfaltic.
Investiția beneficiază de finanțare prin programul PNDL II și străbate teritoriul administrativ al comunelor Ilovăț, Izverna și Balta.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

            11.12.2017

     Astăzi, 11 decembrie 2017, la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi, domnul preşedinte Aladin Georgescu, în prezența doamnei Nicoleta Mincu, director executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi și a viceprimarului orașului Dolna Mitropolia(Regiunea Pleven ), Tsetso Andreyski, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Fluidizarea traficului rutier din zona transfrontalieră a Dunării". Finanţat prin Programul INTERREG V-A Romania-Bulgaria, ...Axa prioritară 1 drumul județean DJ607A, asigură conexiunea centurii Drobeta-Turnu Severin cu localitatile Cerneți - Valea Copcii - Husnicioara - Peri - Prunisor, în final realizându-se legatura cu E70 (DN6). În cadrul acestui proiect se va reabilita/ moderniza noul traseu al DJ607A, cu o lungime de 27.819 Km, cunoscut fiind faptul că vechiul traseu a fost închis în urma unei alunecari de teren, produsă în mai 2016, devenind impracticabil. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 5.058.051,76 euro din care 85% -ERDF 4.299.343,99 euro, 13% bugetul de stat 657.496.16 euro, 2% contribuția proprie 101.211.61 euro, la care se adaugă cheltuieli neeligibile de 1.584.917 euro.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           08.12.2017

      Astăzi, 08.12.2017, la sediul Consiliului Județean Mehedinți, a fost semnat contractul având ca obiect „Servicii de întreținere curentă de iarnă a drumurilor județene 2017-2018”, lot 3, zona de sud. Aceste servicii acoperă sudul județului Mehedinți, vizând drumuri județene importante, care însumează o lungime de circa 221 de km, după cum urmează :
- DJ 561A - Tronson lim. Dolj - Oprişor -DJ606 (Bălăcița);
- DJ 562 - lim. jud.Dolj - Dîrvari - Obârşia de Câmp - DN 56A, DN 56B... - Devesel -Scăpău - DN 56A;
- DJ 562A - Tronson DN56C (Gruia) -Pătulele - Vînjuleț - DN 56A(Rogova);
- DJ 562B - Vrata(DN 56C) - Cujmir(DN 56A);
- DJ 563 - DN 56A-Punghina-Oprişor-DJ 561A;
- DJ 563A- Tronson Vlădaia (int. DC 94) -DJ606;
- DJ 564 - DN 56A (Nicolae Bălcescu) -Pătulele - Jiana - Scăpău (DJ 562);
- DJ 565 - Jiana Mare (DJ 606) - int. DN 56C - Burila Mare - Crivina-Vrancea-Batoți - Tismana - Dunărea Mică;
- DJ 606 - Lim. jud. Dolj - Bălăcița - Dobra - Corlățel - Vânju Mare - Hotărani -Vînjuleț - Jiana - Jiana Mare - Gogoşu - DN 56B (DJ 566);
- DJ 606 G - DN 56C (Balta Verde) - Porțile de Fier II;
În acest fel, va fi asigurată fluidizarea circulației rutiere între unitățile administrativ - teritoriale din zona respectivă, în beneficiul comunităților din sudul județului Mehedinți.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           16.11.2017

     Spitalul Județean de Urgență Drobeta- Turnu Severin a întâmpinat reale dificultăți în asigurarea actului medical în ceea ce priveste investigațiile de înaltă performanță, cauzate de defectarea Computerului Tomograf. Dat fiind faptul că pentru a repara Computerul Tomograf era nevoie de o suma de 171582,54 lei, spitalul se afla în imposibilitatea de a face aceasta achiziție. Acest lucru a fost însă posibil cu sprijinul        Consiliului Județean Mehedinți, care a finanțat spitalul cu... întreaga sumă necesară punerii în funcțiune a Computerului Tomograf.
    Conducerea Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin mulțumește domnului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, pentru că a răspuns prompt și în regim de urgență solicitărilor noastre, venind astfel în sprijinul cetățenilor din județ și, în special, în sprijinul pacienților care beneficiază de serviciile medicale ale spitalului nostru.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

          08.11.2017

     Contracte de finanțare în valoare de 80.682.353 lei, semnate de Președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene.

      Președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, a semnat astăzi, 08.11.2017, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în prezența viceprim-ministrului Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administratiei publi...ce și fondurilor europene, precum și a secretarilor de stat, domnii Alin Chirilă și Adrian Gîdea, contractele de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea a trei sectoare de drum județean, prin care se vor asfalta 36,799 km, cu o valoare totală de 80.682.353 lei, banii provenind de la bugetul alocat Programului Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a.
    Este vorba despre reabilitarea și modernizarea:
- “ Modernizare DJ 571 E – Dîlbociţa – int. DJ 670, L = 18,466 km” . Valoarea totală este de 42 579 347 lei, cheltuielile totale eligibile fiind în cuantum de 41 222 454 lei.
- “ Modernizare DJ 671A pe tronsoanele: int. DC 52 ( Crăguieşti ) – int. DJ 671E( Ilovăţ), int. DJ 671E( Ilovăţ) – Studina ( la asfalt ) şi int. DC 45( Şovarna ) – Rudina ( la asfalt), L = 12,359 km”
    Valoarea totală este de 26 780 818 lei, cheltuielile totale eligibile fiind în cuantum de 25 906 828 lei.
- “ Modernizare DJ 563A km 8+740 Slaşoma – km 14+714 Petra( int. DC 91 ), L = 5,974 km „ .
Valoarea totală este de 11 322 188 lei, cheltuielile totale eligibile fiind în cuantum de 10 952 350 lei.
Drumul judeţeam DJ 671 E are o lungime totală de 64,140 km, din care se vom moderniza, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală o lungime de 18, 466 km , între localităţile Dîlbociţa şi intersecţia cu DJ 670, pe teritoriul administrativ al comunelor Ilovăţ, Izverna şi Balta.
    Cele trei sectoare de drum care vor fi reabilitate vor conduce la creșterea gradului de ocupare în zonă și vor oferi condiții de acces facile către municipiul Drobeta Turnu-Severin ajutând, în același timp, la crearea unui climat socio-economic îmbunătățit pentru locuitorii de aici.
     Necesitatea acestor investiții este dată de starea tehnică a sectoarelor de drumuri județene care împiedică desfășurarea circulației în condiții normale de siguranță și confort și aduc costuri suplimentare atât utilizatorilor acestor drumuri – costuri cu reparația și întreținerea autovehiculelor, cât și administrației județene, din cauza lucrărilor de întreținere ce trebuie realizate pentru menținerea unui nivel minim de confort.
    Mulțumim atât Guvernului României pentru modul corect și echidistant în care stabilește prioritățile de investiții la nivel național, cât și președintelui Partidului Social Democrat, domnul Liviu Dragnea, pentru ca este receptiv la nevoile și necesitățile mehedințenilor.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

          02.11.2017

      Încă un proiect al Consiliului Județean Mehedinți s-a calificat în faza de evaluare tehnică și financiară, în cadrul apelului de proiecte POR 2017/6/6.1/SUERD/1, și anume proiectul “Reabilitare/Modernizare DJ607C, DN6- Podeni-Mălărişca-Balta (DJ670), L=37,157 km”, ce are o valoare totală de 65,967,698.31 RON, cheltuielile totale eligibile fiind în cuantum de 65,375,877.99 RON.
     Traseul propus spre reabilitare face legatura între drumul național DN6/E70 și d...rumul județean DJ670, în localitatea Balta, traversând localitățile Iloviţa-Bahna-Cireşu-Podeni-Malarişca-Balta, aflate pe teritoriul administrativ al comunelor Ilovița, Cireșu, Podeni, Balta.
Modernizarea și reabilitarea tronsonului DJ 607C va avea un impact deosebit asupra celor 3697 locuitori ai comunelor sus-menționate, deoarece este neasfaltat, condițiile de trafic în această zonă fiind absolut îngreunate, mai ales în perioadele de ploi şi zăpezi, prin această reabilitare crescând operabilitatea serviciilor de sănătate şi accesul elevilor la educaţie.
     De asemenea, prin modernizarea și reabilitarea celor 37,157 km ai DJ 607C, se va permite accesul direct în și din zona traversată de DJ607C la UAT municipiul Orșova, inclusiv la instituțiile financiar-administrative aferente, respectiv portul Orșova, zona Clisurii Dunării, traficul în această zonă fiind deviat prin DJ 607B către Drobeta Turnu-Severin, apoi pe DN6 către destinații, din cauza condițiilor precare de circulație și stării foarte proaste a DJ 607C.
Îmbunătățirea infrastructurii rutiere pe tronsonul DJ607C creează premisele unei dezvoltari socio-economice, determinând creșterea gradului de mobilitate a persoanelor și bunurilor.
     De asemenea, va asigura accesul mai facil şi mai rapid către furnizorii de servicii de sănătate, sociale, educative din marile municipii, precum și între zonele industriale și porturile Drobeta Turnu-Severin și Orsova, pentru populația aflată în zonele rurale din Mehedinți conducând la o creștere a adaptabilității acesteia la nevoile pieței forței de muncă atât la nivel regional/local, cât și transfrontalier (comerț).

 

 • COMUNICAT DE PRESA 

          01.11.2017

      Proiectul propus spre finanțare de Unitatea Aministrativ Teritorială județul Mehedinți - ”Reabilitare/modernizare pentru creșterea eficienței energetice la Pavilionul Psihiatrie I și II” - în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, a trecut etapa de verificare a conformității administrative și eligibilității și a fost admis în următoarea etapă a procesului d...e evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară.
     Cu o valoare totală de 2,807640,31 lei(valoare eligibila 2,547,132.27 lei) proiectul vizează reabilitarea și modernizarea din punct de vedere energetic a clădirilor Pavilion Psihiatrie I și Pavilion Psihiatrie II, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin, situate pe str. Carol Davila, nr.3, în municipiul Drobeta Turnu-Severin, județul Mehedinți.
    Cele mai evidente beneficii ale acestui proiect sunt: creșterea confortului pacienților de pe raza județului Mehedinți, precum și creșterea calității actului medical în unitatea spitalicească menționată.

     

 • COMUNICAT DE PRESA     

          31.10.2017 

      Proiectul “Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăţ (DN 67) - Marga L=21,350 km” propus pentru finanţare de Consiliul Judeţean Mehedinţi, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 – componenta SUERD, a fost admis în faza următoare a procesului de evaluare şi selecţie, respectiv evaluarea tehnică şi financiară.
     Cu o valoare totală de 47,380,504.15 RON, din care bugetul eligibil reprezintă 47,352,358.27 RON, vizează modernizarea şi reabilitarea a 2...1,35 km din drumul judeţean DJ670, în intravilanul şi extravilanul comunelor Malovăţ, Bâlvaneşti şi Godeanu.
Tronsonul propus reabilitării/modernizării aduce beneficii multiple populaţiei din zona de nord a judeţului deservind peste 4000 de locuitori din comunele Malovăţ, Bâlvăneşti şi Godeanu, în special prin asigurarea conectivităţii cu două reşedinţe de judeţ, respectiv municipiul Drobeta Turnu-Severin şi municipiul Târgu-Jiu.
     Porţiunea de drum judeţean supusă reabilitării, va fi prevazută cu următoarele dotări: va avea 7 staţii de transport public şi alveole construite/modernizate şi va dispune de elemente suplimentare destinate siguranţei circulaţiei şi anume: limitatoare de viteză, parapet, semnalistică cu avertizare luminoasă pentru treceri de pietoni.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           13.10.2017 

     Un nou proiect, care vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere în județul Mehedinți, a fost depus prin Programul de Finanțare INTERREG V-A Romania-Bulgaria, Axa prioritară 1: O regiune bine conectată, având denumirea ” The streamline of the traffic in the cross border Danubian area” (Fluidizarea traficului rutier din zona transfrontalieră a Dunării) – număr 15.1.1.037/e-MS code ROBG-138”, cu o valoare totală de 5.081.088,03 Euro.
Obiectiv specific al pro...iectului este: Îmbunătăţirea planificării, dezvoltării şi coordonării sistemelor de transport transfrontaliere pentru conexiuni mai bune la reţeaua de transport TEN-T .
      În data   11 octombrie 2017, Comitetul de monitorizare pentru programul mai sus meţionat, prin Decizia nr. 53, a aprobat noua cerere de finanţare depusă pentru reabilitarea/modernizarea noului traseu al DJ 607A. Vechiul traseu al DJ 607A a fost închis în urma evenimentelor din mai 2016, fiind afectat de o alunecare de teren, devenind impracticabil și periculos pe o lungime de cca 3 km.
      Pentru remedierea situației, Consiliul Județean Mehedinți a identificat un nou traseu denumit Varianta Ocolitoare. Ocolirea zonei calamitate prin Varianta Ocolitoare se va face pe sectoare de drum ce au aparținut DC 21, sector de drum aflat pe teritoriul Comunei Șimian, fostul drum comunal DC 21A, sector de drum amplasat pe teritoriul Comunei Husnicioara, care au fost luate în patrimoniu.
      Noul traseu al drumul județean care se dorește a fi reabilitat/modernizat în cadrul acestui program, DJ 607A, pornește din E70( DN 6) din nodul terțiar municipiul Drobeta Turnu Severin și traversează localitățile aparținătoare Județului Mehedinți – Cerneți – Valea Copcii – Husnicioara – Peri – Prunișor, iar la final face legătura tot cu E70 (DN 6).

 

 • COMUNICAT DE PRESA

           03.10.2017

   Consiliul Judeţean Mehedinţi a găzduit astăzi conferinţa de presă pentru proiectul “Parteners in Safety”, proiect în care sunt implicaţi ca parteneri U.A.T. comuna Braniștea, județul Mehedinți, municipalitatea Boynitsa, oraşul Vidin, Bulgaria și U.A.T. comuna Broșteni, județul Mehedinți. Proiectul va fi implementat pe durata a trei ani, având o valoare totală de 1.040.809,39 euro, din care valoarea atrasă de U.A.T. Braniştea este de 431.316,26 euro Finanţat prin programul Int...erreg V-A România-Bulgaria, Axa prioritară nr. 3: O regiune sigură, Obiectivul specific 3.1: Pentru îmbunătățirea gestionării comune a riscurilor în zona transfrontalieră - proiectul vizează achiziția de echipamente corespunzătoare reacției în caz de situații de urgență, având ca scop dezvoltarea capacităţii operaţionale. La conferinţa de presă au participat preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Aladin Georgescu, precum şi reprezentanţii partenerilor implicaţi în proiect: primarul comunei Branşitea, domnul Marin Ion, primarul comunei Broşteni, Alexandru Borugă.       Preşedintele a subliniat necesitatea și oportunitatea atragerii de fonduri europene de către cât mai multe unități administrativ teritoriale judeţene asigurând de susţinerea si disponibilitatea Consiliului Judeţean Mehedinti.

 

 • COMUNICAT DE PRESA 

            27.09.2017

      Astăzi, Unitatea Administrativ Teritorială Mehedinți, prin Consiliul Judeţean Mehedinţi, a depus cererea de finanţare pentru proiectul ”Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăț (DN 67)-Marga L=21,350 km”, în cadrul apelului POR 2017/6/6.1/SUERD/1, prioritatea de investiție 6.1. Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute ...de Aria prioritară 1 – Interconectarea regiunii Dunării, a Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării.
    Proiectul, cu o valoare totală de 47.380.504,15 lei ( din care 47.352.358,27 lei reprezintă valoarea eligibilă), vizează reabilitarea unui tronson de circa 21 km între localitaţile Malovăţ si Marga, va aduce beneficii multiple pe plan local şi regional, avand şi un impact economico-social deosebit asupra populaţiei din nordul judeţului, in special asupra celor peste 4.000 de locuitori ai comunelor Malovăț, Bîlvanesti şi Godeanu.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

          21.09.2017

     UAT Județul Mehedinţi, prin Consiliul Judeţean Mehedinţi, a finalizat demersurile administrative în vederea depunerii cererii de finanţare cu titlul “Reabilitare/Modernizare DJ 670 Malovăţ (DN 67) - Marga L=21,350 km” în cadrul apelului POR 2017/6/6.1/SUERD/1 în cadrul priorității de investiție 6.1. Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T(Reţeaua trans-europeană de transport ), inclusiv a nod...urilor multimodale dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute de Aria prioritară 1 - Interconectarea regiunii Dunării a Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării.
Astfel, au fost aprobaţi atât indicatorii tehnico-economici, cât şi acordul de parteneriat dintre U.A.T. Județul Mehedinţi şi UAT- urile Malovăţ, Bîlvăneşti şi Godeanu.
Modernizarea şi reabilitarea tronsonului de 21,350 km al DJ 670 şi conectarea indirecta la TEN-T conduc, în principal, la :
   1. Creșterea calității drumurilor județene în judeţul Mehedinţi, precum şi a măsurilor de siguranţă a traficului, în vederea sporirii ratei de utilizare a acestei infrastructuri regionale şi locale de transport şi atragerii de investiţii private suplimentare în zona traseului regional.
   2. Asigurarea continuităţii, fluidizării traficului şi conexiunea cu coridorul Rin - Dunăre TEN-T Core şi TEN-T Comprehensive.
   3. Asigurarea unei căi suplimentare de acces rutier între DN67 si DN67D, DN 67, asigurând totodată legătura dintre Drobeta Turnu-Severin (reşedinţa judeţului Mehedinţi) şi Târgu-Jiu (reşedinţa judeţului Gorj) precum şi un culoar eficient de acces rutier către trei reședinţe comunale din judeţul Mehedinți, respectiv: Malovăţ, Bâlvăneşti, Godeanu.

   

 • COMUNICAT DE PRESA

         08.09.2017

Consiliul Județean Mehedinți a depus astăzi, 08.09.2017, cererea de finanțare cu titlul Reabilitare/modernizare DJ607C, DN6-Podeni-Malarișca-Balta(DJ670), L=37,157km, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 - Componenta1 POR2017/6/6.1/SUERD/1, Axa Prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Operațiunea: Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumuril...or județene.
Proiectul se va implementa în zona de Sud-Vest a Judetului Mehedinti, Regiunea S-V Oltenia, iar traseul propus spre reabilitare face legătura între drumul național DN6/E70 si drumul județean DJ670 C, în localitatea Balta, traversează localitățile Ilovița-Bahna-Cireșu-Podeni-Malarișca-Balta, si totalizeaza o lungime de 37,157 km.
Bugetul total eligibil al proiectului este de 65.375.877,99 lei.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

31.08.2017

      În data de 31.08.2017 la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi- Partener Lider al proiectului ”Îmbunătațirea  conectivității de-a lungul Dunării” -  a avut loc Conferinţa de lansare a proiectului, la care a participat şi preşedintele instituţiei, Aladin Georgescu.

      Acesta a subliniat importanţa regională a implementării acestui proiect care vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de legătură dintre localităţile Mehedinţi şi Golubac( Serbia).

      Proiectul ”Îmbunătațirea  conectivității de-a lungul Dunării” - cod e-MS RORS-29 este implementat în parteneriat cu Primăria Golubac, finanţat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România- Serbia, Axa prioritară 3: Mobilitate durabilă şi accesibilitate, Măsura 3-1 „Mobilitate şi infrastructură de transport şi servicii” si are o valoare totală de 1.917.846,42 euro.

      Beneficiile rezultate în urma derulării proiectului în perioada 20.06.2017-19.06.2019, constau în realizarea unui tronson de 5,4 km drum judeţean reabilitat în judeţul Mehedinţi (DJ 607 B Bunoaica-Cireşu), respectiv 3,9 km drum nou în localitatea Golubac, Serbia.

 • INVITATIE

31.08.2017

      Stimate Domn/Stimata Doamna

      In perioada februarie 2016 - februarie 2018, Asociatia Romana pentru lndustrie Electronica si Software Filiala Oltenia, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala si Centrul de Afaceri (ARDBC)Vidin (partener lider) si Agentia de Dezvoltare Regionala si Centrul de Afaceri 2000 Montana deruleaza proiectul "Aventura cu balonul-un nou produs turistic comun" (Cod Proiect 15.2.1.058) ROBG 14, proiect finantat in cadrul Programului lnterreg V-A Romania·Bulgaria 2014-2020, Axa prioritarii nr. 2 ,,0 regiune verde", Obiectivul specific 2. 1 ,,imbunatatirea utilizarii durabile a patrimoniului si a resurselor naturale si a patrimoniului cultural".

      Proiectul are drept obiectiv crearea unui nou produs turistic, si anume balonul cu aer cald, prea putin cunoscut in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria si implicarea tuturor factorilor interesati in dezvoltarea turismului din aceasta zona.

      In cadrul proiectului vor fi organizate workshop-uri cu factorii interesati (agentii de turism, hotelieri, institutii publice, firme sau ONG-uri interesate de dezvoltarea turismului) pentru crearea de oferte turistice comune transfrontaliere.

      in acest sens va invitam sa participati la workshop-ul care se va desfasura in perioada 05.09.- 06.09.2017 la Drobeta Turnu Severin, incepand cu orele 10.00 in sala de conferinte a Hotelului Continental, Bulevardul Carol 2, Drobeta-Turnu Severin 220111.

      in cadrul evenimentului vor fi prezentate: proiectul, strategia de marketing si va stabilita impreuna cu cei prezenti o baza de cooperare si promovare a noului produs turistic - zborul cu balonul, in scopul dezvoltarii turismului in aceasta zona.

        

 

 

 • COMUNICAT DE PRESA

28.08.2017

      Îmbunătăţirea conectivităţii de-a lungul Dunării

      Consiliul Judeţean Mehedinţi implementează, în perioada 20.06.2017-19.06.2019, cel de-al treilea proiect transfrontalier comun în parteneriat cu Primăria Golubac din Serbia.

     Proiectul cod e-MS RORS-29 „Improving connectivity along the Danube”, finanţat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, Axa prioritară 3: Mobilitate durabilă şi accesibilitate, Măsura 3-1 „Mobilitate şi infrastructură de transport şi servicii”, are o valoare totală de 1.917.846,42 EUR şi vizează  îmbunătăţirea infrastructurii rutiere ce face legătura între localităţi din Mehedinţi şi din Golubac.

      Rezultatele obţinute în urma implementării proiectului vor consta în 5,4 km drum judeţean reabilitat în judeţul Mehedinţi (DJ 607 B Bunoaica-Cireşu) şi 3,9 km drum nou în localitatea Golubac, Serbia.

      Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, consideră că: „Reabilitarea şi modernizarea drumului Bunoaica-Cireşu contribuie la dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontaliere prin îmbunătățirea accesibilităţii locuitorilor, cât şi turiştilor, în zona de nord a judeţului Mehedinţi şi a Complexului Carstic Topolniţa - Epuran."

    21.08.2017

    Contact:

    Amalia Livia Vişan– Manager proiect

    Tel: 0372521159; E-mail: amalia.visan@gmail.com

 • COMUNICAT DE PRESA

20.08.2017

      Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionică Negru, alături de domnul prefect, Nicolae Draghiea, domnul senator, Liviu Mazilu și domnul secretar de stat, Alin Chirilă, au participat astăzi în localitatea Cireșu, la Sărbătoarea Peșterii Topolnița, ajunsă la cea de-a 54-a ediție, fiind una din cele mai longevive sărbători din județul Mehedinți. Peștera Topolnița, singura rezervație speologică din județul Mehedinți, atrage anual sute de turiști, fiind situată într-un cadru deosebit al județului oferit de relieful carstic al munților Mehedinți.  

      Autoritățile județene și locale, locuitorii zonei precum și zeci de iubitori ai muntelui și tradițiilor populare au ținut să marcheze acest eveniment, participând în număr destul de mare la târgul meșterilor populari, la recitalurile de folclor autentic mehedințean. Aceste sărbători populare au menirea de a păstra vie tradiția și cultura strămoșilor noștri, parte importantă a identității noastre naționale.

    

  

 • COMUNICAT DE PRESA

19.08.2017

      Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, împreună cu senatorul, Liviu Mazilu, au participat în această seară la Festivalul Smochinelor, care deja este o tradiție pentru județul Mehedinți, în localitatea Șvinița, festival ce a ajuns la Ediția XVIII- a.
      ” Este o bucurie să vezi oamenii îmbrăcați în costumul național specific acestei zone, ducând mai departe tradițiile și obiceiurile etnofolclorice ale acestui colț de rai al Mehedințiului. Am venit cu plăcere, deoarece merită să guști din celebra dulceață de smochine, cât și din țuica de smochine, făcute după rețete, transmise din generație în generație, ale locuitorilor acestei zone. Felicit atât pe organizatorii acestui festival, cât și pe participanți, locuitori dar și turiști veniți în număr mare în Clisura Dunării, împreună contribuind la păstrarea vie a obiceiurilor și tradițiilor populare românești.” A declarat vicepreședintele, în cadrul evenimentului.

         

   

 • COMUNICAT DE PRESA

31.07.2017

Reabilitare şi modernizare drumuri judeţene, judeţul Mehedinţi

            Președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu, în calitate de beneficiar, împreună cu doamna viceprim-ministru, Sevil Shhaideh și domnul director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională S-V Oltenia, Marilena Bogheanu în calitate de reprezentant al Organismului Intermediar, au semnat în data de 29.05.2017 cu Autoritatea de Management, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene cel mai ambițios proiect depus de Consiliul Județean Mehedinți, privind reabilitarea și modernizarea a 112,525 km de drumuri județene, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARA 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regional, Prioritatea de investiții 6.1. - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale. Proiectul “Reabilitare şi modernizare drumuri judeţene, judeţul Mehedinţi - DJ562A [Gruia (int.DN56C) – Rogova (int.DN56A)]; DJ563 [int.DN56A – Oprișor (int.DJ561A)]; DJ561A [Oprișor (int.DJ563) – Bălăcița (int. DJ606) – Gvardinița – Bîcleș – int. DJ606A (Plopi)]; DJ606A [ int.DJ561A – Plopi – Izvorălu (int. DJ561A)] ; DJ561A [ int. DJ606A – Tîmna – int. DN6]; DJ607 [int. DN67A (Strehaia) – Grozești – Păsărani – lim. jud. Gorj]” are o valoare totală: 213.792.063,66 lei (48.260.059,52 euro), din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 207.356.161,42 lei (46.807.259,91 euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă, iar contribuţia proprie este de 6.435.902,24 lei (1.452.799,60 euro), din care 4.231.758,40 lei (955.250,20 euro) reprezintă contribuţia de 2% la cheltuielile eligibile, iar 2.204.143,84 lei (497.549,40 euro) contribuţia la cheltuielile neeligibile.

            Investiţiile în modernizarea şi reabilitarea acestei infrastructuri de transport vor determina creşterea gradului de mobilitate a persoanelor şi bunurilor, vor asigura accesul mai facil şi mai rapid către furnizorii de servicii de sănătate, sociale şi educative din marile municipii pentru populaţia aflată în zonele rurale şi în oraşele de dimensiuni mici de pe traseul drumurilor judeţene din Mehedinţi, ceea ce va determina o creştere a adaptabilităţii populaţiei la nevoile pieţei forţei de muncă de la nivel regional/local.

            Traseul „drumului strategic”, ce traversează teritoriul administrativ al 13 UAT-uri din judeţulMehedinţi: UAT Comuna Gruia, UAT Comuna Pătulele, UAT Comuna Jiana, UAT Comuna Vînjuleţ, UAT Comuna Rogova, UAT Comuna Punghina, UAT Comuna Oprişor, UAT Comuna Bălăciţa, UAT Comuna Bîcleş, UAT Comuna Dumbrava, UAT Comuna Tîmna, UAT Oraş Strehaia, UAT Comuna Grozeşti – partenere în proiect, are o lungime de în lungime de 112,525 km, asigură conectarea la reţeaua TEN-T și este compus din drumurile judeţene: DJ562A Gruia – Rogova, DJ563 Punghina – Cearangu – Drincea – Oprisor, DJ561A Oprisor – Balacita, DJ561A şi DJ 606A Gvardenita – Bacles - Silistiuta – Vladica – Adunatii Teiului – Plopi prin DJ 606A – Boceni – Tamna, DJ607 Strehaia – Carceni – Grozesti – limita judet Gorj.

 

Contact:

Silvia Iuliana Trancă – Manager Proiect

Tel: 0721740074 ; E-mail:silviatranca@yahoo.com

Andra Moldoveanu – Responsabil vizibilitate și promovare

Tel: 0745318915; E-mail:andramoldoveanu77@gmail.com

                  

 

 • COMUNICAT DE PRESA

24.07.2017

   Finantarea europeana pentru reabilitarea Muzeului de Arta - Drobeta Turnu Severin 

 • COMUNICAT DE PRESA

24.07.2017

 Campanie vaccinare ROR

In scopul informarii corecte si permanente a populatiei cu privire la derularea Programului National de Vaccinare, Directia de Sanatate Publica Mehedinti prin compartimentele „Supraveghere Epidemiologica” si „Evaluarea si Promovarea Sanatatii”, deruleaza campania de informare si educare “Vaccineaza – ti copilul impotriva rujeolei (pojarului) pentru cel mai sigur inceput in viata”. Campania este realizata intr-o stransa colaborare cu medicii de familie, asistentii medicali comunitari, mediatorii sanitari romi si  maternitatea din cadrul sectiei de Obstetrica – Ginecologie a Spitalului Judetea de Urgenta Drobeta Turnu Severin si Spitalului Municipal Orsova.

Medicii de familie au obligatia legala de a consilia parintii privind vaccinarea, asigurata prin programul Ministerului Sanatatii in mod gratuit, pentru toti copiii, si in ascelasi timp de a efectua vaccinarea copiilor la consimtamantul tutorilor, in urma unui consult medical.

Medicii neonatologi din maternitati, consulta si efectueaza vaccinarea in primele zile de viata ale nou-nascutilor.

Asistentii medicali comunitari si mediatorii sanitari romi efectueaza mobilizarea pentru vaccinare a copiilor conform catagrafiilor realizata de medicii vaccinatori.

Estimarile oficiale ale Ministerului Sanatatii sunt ca dozele de vaccin ROR (rujeola-oreion-rubeola) furnizate DSP Mehedinti vor fi suficiente pentru acoperirea necesarului de vaccin pentru minimum 6 luni, urmand ca, in functie de rata de consum, cantitatea sa fie suplimentata.

  Rujeola, oreionul şi rubeola sunt boli comune, deosebit de infecţioase şi care pot genera complicaţii severe, inclusiv meningită, inflamarea creierului (encefalită) şi surzenie. În sarcina pot crea complicaţii care afectează fătul şi se poate ajunge chiar şi la avort spontan.

  Ce este vaccinul ROR?

  Vaccinul ROR conţine variante atenuante de viruşi vii de rujeolă, oreion şi rubeolă. El provoca sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi împotriva acestor trei boli ale copilăriei. În momentul în care persoana căreia i s-a administrat vaccinul vine în contact cu virusul, organismul sau îl va recunoaşte imediat şi va produce anticorpi pentru a lupta împotriva lui.

 VACCINUL ROR.

 Rujeola (pojarul) poate fi fatală şi cauzează complicatii care includ:

- infecţii ale urechii

- diaree

- bronşite

- convulsii

- leziuni cerebrale

Acestea sunt primele simptome ale RUJEOLEI. Mergi de urgenţă la medic cu copilul tău!

Oreionul poate cauza meningite virale la copii, dar şi manifestari ca:

- surzenie temporară

- pierderea sarcinii

- pancreatită (inflamarea pancreasului)

- inflamarea şi dureri testiculare (la bărbaţi)

Rubeolă cauzează:

- artrită (încheieturi dureroase)

- encefalită (inflamarea creierului)

Rubeola afectează bebeluşii din pântecul mamei expuse la virus, putând duce la pierderea sarcinii. O femeie care face rubeolă în timpul sarcinii poate avea un copil cu sindrom rubeolic congenital, care este cauza unei surzenii parţiale, orbirii sau leziunilor cerebrale sau la nivelul inimii.

Toţi aceşti viruşi se răspândesc pe calea aerului, o persoană infectându-se stand lângă cineva care prezintă virusul.

Când şi cum se administrează vaccinul ROR?

Prima doză de vaccin ROR se administrează copiilor ca parte din programul naţional de vaccinare în intervalul de vârstă 12-15 luni. Cea de-a doua doză se administrează la începerea şcolii, de obicei  la 7 ani, deşi poate fi realizată chiar şi la 3 luni de la prima imunizare. În jur de 5-10%  dintre copii nu sunt complet imuni ROR după prima doză de vaccin, acesta fiind motivul pentru care este necesară şi ce-a de-a doua doză, în urma căreia rămân aprox  1% din copii parţial imuni împotriva celor 3 boli ale copilăriei. Dacă o persoană a omis vaccinarea, ambele doze pot fi făcute oricând după vârsta de 7 ani, spatiate la 1 an diferenţa.

           Câteodată, vaccinul ROR  se poate administra mai devreme de  împlinirea vârstei de 1 an şi anume:

- când copilul a fost expus virusului rujeolei (pojarului)

- în cazul epidemiilor de pojar, lucru valabil şi pentru adulţi, întrucât anticorpii se dezvoltă mai repede în urma vaccinării decât în cazul infectării pe cale naturală. Adulţii deja imunizaţi de 2 ori nu prezintă niciun risc în efectuarea unei a 3-a doze de vaccin (de exemplu dacă nu se cunoaşte istoricul medical al pacientului).

- când plecaţi din ţară într-o zonă cu incidenţa mare a rujeolei

Cum se administrează vaccinul?

Vaccinul se injectează printr-o singură injecţie, subcutanat, adică sub pielea (şi nu în muşchiul) coapsei sau braţului.

Gravidele care prezintă anticorpi insuficienţi împotriva rubeolei şi plănuiesc să rămână însărcinate, vor trebui vaccinate ROR, mai ales dacă nu au făcut-o în timpul campaniilor şcolare. Femeia va evita să rămână însărcinată în prima luna de la administrarea vaccinului. Cele care au rămas însărcinate şi descoperă în timpul sarcinii că au imunitate scăzută împotriva rubeolei, pot fi vaccinate după naşterea copilului, de obicei la controlul de 6 săptămâni.

 Vaccinul nu se administrează în următoarele situaţii:

- sarcină şi alăptare

- au fost administrate injecţii cu imunoglobulină (anticorpi pentru lupta împotriva infecţiilor) sau alt compus de sânge în ultimele 3 luni

- reacţie adversă severa la neomicină (antibiotic) sau gelatină

- persoană are un sistem imunitar slăbit

- copilul este foarte bolnav (copilul va fi supus unui control medical riguros înainte de efectuarea vaccinului, iar la cei bolnavi sau cu febra se va amână vaccinarea până la însănătoşire).

Efecte secundare vaccin ROR

Consultaţia amănunţită este obligatorie înainte de vaccinare

De regulă, vaccinarea ROR nu prezintă efecte secundare pentru majoritatea copiilor vaccinaţi, însă unii dintre ei pot acuza o uşoară durere şi roşeaţa la locul injectiei şi chiar febra. Dintre efectele secundare uşoare şi moderate amintim:

- febra (1 din 6 copii)

- iritaţia (1 în 20 copii)

- inflamarea ganglionilor (rar)

- epilepsia (1 în 3000 cazuri)

- articulaţii dureroase (1 din 4, mai ales femei tinere)

- scăderea numărului de trombocite/ sângerare ( 1 din 30.000)

Deoarece este vorba de 3 vaccinuri separate, pot apărea mai multe efecte secundare la intervale diferite de timp, însă acestea sunt de obicei uşoare, mult mai puţin supărătoare decât posibilele complicaţii pe care una din cele trei boli le-ar putea provoca.

Efectele secundare includ:

- o formă uşoară de rujeolă (pojar) care poate dura 2-3 zile: iritatie, febra, lipsa apetitului şi stare de sănătate proastă

- o formă uşoară de oreion care poate dura 1-2 zile: inflamarea ganglionilor.

E recomandat ca imunizarea împotriva acestor trei boli (rujeolă, oreion, rubeolă) care sunt aparent doar „boli ale copiilor” să fie luată în serios: la vârsta adultă, oreionul poate cauza umflarea ovarelor sau a testiculelor, iar rubeola poate provoca avorturi spontane, nașteri premature sau a unor copii cu malformații.

În grupele de risc pentru cele trei boli intra si persoanele ce lucrează în branșa medicală, dar și persoanele care locuiesc in comun (studenți la cămin, militari ș.a.)

Vaccinul trebuie evitat de persoanele alergice la componentele sale, de persoanele cu o imunitate scăzută sau compromisă, de cele care fac transfuzii, cât și de femeile însărcinate ori care încearcă să conceapă un copil.

VACCINUL ROR. Rujeola (pojarul)

Rujeola este cauzată de un virus care, odată introdus în organism, se localizează la nivelul celulelor din zona gâtului și a plămânilor. Transmiterea se realizează foarte ușor prin contactul direct cu secrețiile nazale sau orale ale unei persoane bolnave, răspândidu-se cu ușurință prin strănut sau tuse, dar se poate produce chiar și respirând același aer cu un bolnav.

Deși vaccinul ROR are o largă răspândire (în 2011, 84% dintre copiii sub un an au fost vaccinati), rujeola continuă să rămână una dintre bolile care produc cele mai multe decese anual, în rândul copiilor.

Progresele înregistrate de la răspândirea în masă a vaccinului sunt importante: 158.000 de morți în 2011 față de 2,6 milioane în 1980. OMS constata 430 morți cauzate de pojar în fiecare zi, cel mai des în țări subdezvoltate, cu o igienă precară, cu o rată mică a vaccinării și cu o imunitate slăbită de alte boli. Chiar dacă în țările civilizate riscul de a contacta pojar este minim, riscul există încă prin  libera circulație în țări în care virusul încă se manifestă violent.

Biroul european al Organizației Mondiale a Sănătății și-a propus ca până în 2015 să ajungă să declare eradicată rujeola, obiectiv realizabil numai printr-o vaccinare susținută.

VACCINUL ROR. Oreionul

Numit și „parotidită epidemică”, este o boală infecțioasă care se răspândește printr-un virus .

Deși mai puțin contagios decât rujeola, oreionul se transmite cu ușurință pe calea aerului, prin  inhalarea aerului sau a stropilor de saliva ai unei persoane bolnave, expulzați prin tuse sau strănut. De asemenea, virusul se poate transmite și prin atingerea suprafețelor contaminate ( atinse anterior de secreții ale persoanei bolnave) și ulterior, a nasului sau a gurii. Perioada din an în care oreionul se răspândește cel mai ușor este ianuarie-aprilie.

Atunci când boala se instalează în copilărie, urmările sunt mici. Aproximativ 15% dintre cei infectați cu virus dezvoltă meningită, dar se bucură de o recuperare ușoară, fără repercursiuni pe termen lung.

Cazurile de pierdere a auzului înregistrate ca urmare a îmbolnăvirii de oreion sunt rare, dar totuși demne de luat în calcul în decizia de a ne proteja de boală : unul la 20.000 de bolnavi. Oreionul pune probleme atunci când este contactat la maturitate, în special pentru bărbați, dar și pentru femeile însărcinate.

VACCINUL ROR. Rubeola

Rubeola se răspândește prin intermediul unui virus. Din cauza asemănărilor dintre manifestări, rubeola mai poartă denumirea de „rujeolă germană”, deși cele două virusuri care cauzează aceste boli nu au nicio legătură.

Rubeola se transmite tot  pe calea aerului, prin tuse, strănut sau contact direct cu secrețiile nazale și bucale ale unei persoane infectate. Cele mai afectate categorii de persoane sunt copiii, de aceea  vaccinul ROR este strict recomandat. Rubeola  afectează într-un număr semnificativ și femeile însărcinate, care odată infectate cu virus, transmit în 80% din cazuri infecția la făt, astfel că pot avorta sau naște copii cu malformații, suferind de Sindromul Rubeolei Congenitale (CRS). Anual, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, se nasc peste 110.000 de copii cu acest sindrom, ce provoacă probleme grave, precum invalidități, probleme cardiace, autism, diabet, probleme ale glandei tiroide, afecțiuni oculare. CRS se întâlnește de regulă în zonele cu programe de imunizare defectuoase,  fiind aproape eradicat în zonele dezvoltate ale lumii. De-a lungul deceniilor, se observă o scădere extraordinară a cazurilor de rubeolă de la apariția vaccinului împotriva acestei boli și până în prezent.

Statele europene membre ale Organizației Mondiale a Sănătății intenționează, prin continuarea ritmului de vaccinări ROR, să elimine rubeola din spațiul european.

 

 • COMUNICAT DE PRESA

19.07.2017

      Președintele Consiliului Județean #Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost astăzi, într-o vizită de lucru, împreună cu senatorul, Liviu Mazilu și deputatul, Vlad Bontea, pe drumul județean ce face legătura între comuna Corcova și orașul Strehaia.

                               


      „Una dintre cele mai circulate artere de drum județean din Mehedinţi va deveni cu mult mai sigură pentru şoferi. Este vorba despre un tronson de aproximativ 500 de metri cuprins între localitățile Strehaia și Corcova. Această porțiune de drum va fi reabilitată pe fondurile alocate de la bugetul DRDP, în urma solicitărilor noastre. Era nevoie urgentă de reabilitare în zonă întrucât aici au avut loc și foarte multe accidente, asta din cauză că, asfaltul se termina brusc și începea o porțiune de drum pavată cu piatră cubică, extrem de periculoasă pentru șoferi, mai ales în contextul în care carosabilul era umed. Am făcut o intervenție în sensul acesta și cu ocazia prezenței în Mehedinți a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cel care a răspuns cu maximă promptitudine solicitărilor noastre!” A declarat președintele, Aladin Georgescu.

 • COMUNCAT DE PRESA

18.07.2017

      Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, alături de prefectul județului, Nicolae Drăghiea, a participat astăzi la ședința Grupului Județean pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar la nivelul județului Mehedinți.

      

       În cadrul ședinței, s-a analizat activitatea pe semestrul al II-lea al anului școlar 2016-2017, prezentate de către Inspectoratul de Poliție al Județului Mehedinți și Inspectoratul Școlar Județean Mehedinţi. Din raportul prezentat, la nivelul județului #Mehedinți, nu s-au înregistrat infracțiuni grave produse nici în rândul elevilor, nici al cadrelor didactice.

 • COMUNICAT DE PRESA

26.06.2017

      Domnul vicepresedinte Ionica Negru a participat astazi la Ziua Drapelului National, care este o sarbatoare de suflet a romanilor.

      

     “ Drapelul este simbolul devotamentului, credintei, ordinii si a disciplinei pe care o reprezinta oastea. Drapelul este intotdeauna trecutul, prezentul si viitorul tarii, intreaga istorie a Romaniei”.

     A declarat in cadrul evenimentului vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Ionica Negru.

      

 • COMUNICAT DE PRESA

24.06.2017

        Consiliul judeţean Mehedinţi, reprezentat de Președintele Aladin Georgescu, a lansat ieri, 24.06.2017, filmul de prezentare a județului “THE LAND BEYOND GOD’S BRIDGE”, documentar ce surprinde Mehedinţiul în toată splendoarea lui!

       

        Am avut onoarea să ne fie alături regizorul filmului Radu Tora, cât și criticul de film Irina Margareta Nistor.

       Filmul, în regia lui Radu Tora, cuprinde cele mai importante obiceiuri și tradiții, obiective turistice și culturale, care surprind specificul și particularitățile acestei zone unice, tradițiile și spiritul mehedințean în toate cele patru anotimpuri. Proiecția de film a avut loc la Palatul Culturii “Teodor Costescu”

       Filmul va fi disponibil în mediul online pe canalul youtube „Mehedinți România” https://www.youtube.com/channel/UCQZsyNboyfk5tt9cZm7__yg

   

      Organizatorii mulțumesc tuturor celor care s-au implicat activ și au făcut posibilă realizarea acestui film, cât și celor ce au ales sa ne fie alături la acest eveniment!

 • COMUNICAT DE PRESA

23.06.2017

       Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat astăzi la un interesant și de foarte mare actualitate simpozion, organizat de Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, cu tema „Etică, integritate și anticorupție în instituțiile publice” 
„Conștientizăm că lupta cu flagelul corupției are un rol esențial pentru sănătatea ,integritatea și funcționalitatea relațiilor sociale și instituționale, fiind o mare și permanentă provocare pentru un stat democratic, civilizat și prosper.

      

      Consider că este de prisos de a discuta despre rolul important pe care îl are Direcția Generală Anticorupție în prevenirea, combaterea și limitarea acestui flagel, iar în această idee pot aprecia ca fiind remarcabile eforturile Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți, transpuse printr-o activitate laborioasă, dinamică și în același timp eficientă.
       Consiliul Județean Mehedinți va rămâne angajat în continuarea demersurilor și eforturilor anticorupție, prin toate mijloacele legale și administrative disponibile.” A declarat președintele, Aladin Georgescu, în cadrul simpozionului.

      

 

 • COMUNICAT DE PRESA

20.06.2017

        În data de 20.06.2017, la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în calitate de beneficiar,  împreună cu doamna director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, în calitate de reprezentant al Organismului Intermediar, au semnat contractul de finanţare  cu Autoritatea de Management, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pentru proiectul cu titlul “Consolidare, Reabilitare şi Restaurare Muzeul de Artă, Drobeta Turnu Severin”, finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5 - Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiţii 5.1 -  Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

    

      Proiectul are perioada de implementare de 37 de luni, iar  valoarea totală este de 9.580.948,77 lei,  cu o contribuţie proprie în proiect a Unităţii Administrativ Teritoriale – Judeţul Mehedinţi în  valoare de 324.274,47 lei din care 188.911,72 lei –cheltuieli eligibile, inclusiv TVA aferent şi 135.362, 75 lei - cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA aferent.

      Dorim să subliniem importanţa reabilitării acestei impozante clădire, cu o arhitectură aparte, ce a fost construită, în 1890, de familia Sabetay, una dintre cele mai bogate şi mai renumite de pe aceste meleaguri şi pentru construcţia căreia  au fost aduşi meşteri italieni, care au decorat-o cu stucaturi baroce, vitralii şi mozaicuri de oglinzi, dar care în momentul de faţă se află într-un stadiu avansat de degradare.

     Proiectul de reabilitare, consolidare şi restaurare a Muzeului de Artă Drobeta Turnu Severin va asigura prin abordarea sa inovativă redeschiderea muzeului către publicul larg, iar impactul asupra acestui public va fi extins şi pe termen lung. De asemenea, efectul asupra turismului local va fi unul ridicat, reuşindu-se exploatarea eficientă şi durabilă a potenţialului turistic. Beneficiile aduse comunităţii sunt: creşterea gradului de atractivitate al oraşului, exploatarea avantajelor oferite de potenţialul turistic local, relansarea muzeului ca obiectiv cultural şi turistic major la nivel local şi regional.

    

 • COMUNICAT DE PRESA 

19.06.2017

      Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul "Îmbunătățirea conectivității de-a lungul Dunării" privind modernizarea drumului județean DJ 607 B Bunoaica-Cireşu. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, este implementat de Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Primăria Golubac din Serbia, având o valoare de 1.917.846,42 de euro.
       Aladin Georgescu consideră că: "Reabilitarea drumului Bunoaica-Cireşu contribuie la dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere prin îmbunătățirea accesibilității locuitorilor, cât și turiștilor, în zona de nord a județului Mehedinți și a Complexului Carstic Topolnița - Epuran." 
      Până la finalizarea proiectului vor fi modernizați 5,4 km de drum judeţean în Mehedinţi şi 3,9 km de drum în localitatea Golubac din Serbia.

      

 

 • COMUNICAT DE PRESA 

15.06.2017

      Cu ocazia comemorării celor 1900 de ani de la moartea Împăratului Traian, Muzeul Regiunii Porților de Fier, a organizat ,,Simpozionul Intenațional Drobeta ediția a-IV-a".
      Evenimentul care se desfășoară pe parcursul a 3 zile, se bucură de prezența mai multor personalității din domeniul culturii și artei naționale și internaționale, precum Ph. D. Martin Galinier, Universitatea Perpignam- Franța, Prof. Ph. D.Mihai Bărbulescu, Universitatea Babeș-Bolyai - Cluj Napoca, Prof Ph. D. Constantin C. Petolescu, Institutul de Arheologie,,Vasile Pârvan”- București.
      Ca și cu alte ocazii evenimentul se bucură de susținerea și sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, instituția fiind reprezentată la nivel de vicepreședinți, de domnul vicepreședinte Ionică Negru și doamna vicepreședinte Renatta Nanciu.
      Consiliul Județean Mehedinți susține prin toate pârghiile instituționale pe care le are la îndemână toate proiectele derulate de Muzeul Regiunii Porților de Fier avându-se în vedere chiar și promovarea acestora.

      

 • COMUNICAT DE PRESA 

13 decembrie 2016

     Consiliul Judetean Mehedinti a avut in programul de achizitii pe anul 2016 mai multe obiective  de investitii  in domeniul infrastructurii rutiere.  Printre aceste investitii se afla si  obiectivul: ,, “MODERNIZARE DJ 606B sector IZVORU ANEȘTILOR-VALEA IZVORULUI, km 82+000-84+000”” lucrare ce a fost inceputa si finalizata in cursul anului 2016. Lucrarea a avut ca scop modernizarea drumului DJ 606B pe o lungime de 2,00 km . Receptia la terminarea lucrarilor a fost facuta in data de 13.12.2016, iar valoarea cu care a fost finalizata aceasta investitie este de 1.306.481,60 lei . La receptie s-a constatat ca lucrarile au fost realizate  in mod corespunzator, in concordanta cu Proiectul Tehnic      

         

 • COMUNICAT DE PRESA 

12 decembrie 2016

     Consiliul Judetean Mehedinti a avut in programul de achizitii pe anul 2016 mai multe obiective  de investitii  in domeniul infrastructurii rutiere.  Printre aceste investitii se afla si  obiectivul: ,, Modernizare  DJ 671A, sector Rudina-Bala de Sus, km 18+898-km 21+898, judetul Mehedinti” lucrare ce a fost inceputa si finalizata in cursul anului 2016. Lucrarea a avut ca scop modernizarea drumului DJ 671A pe o lungime de 3,00 km . Receptia la terminarea lucrarilor a fost facuta in data de 12.12.2016, iar valoarea cu care a fost finalizata aceasta investitie este de 2.317.916,15 lei . La receptie s-a constatat ca lucrarile au fost realizate  in mod corespunzator, in concordanta cu Proiectul Tehnic.

          

 • COMUNICAT DE PRESA 

07 noiembrie 2016

Consiliul Județean Mehedinți a derulat proiectul „Promovarea potenţialului   turistic, a resurselor naturale, istorice şi de civilizaţie ale oraşului Drobeta Turnu Severin prin metode specifice de marketing si comunicare in scopul creşterii  numărului de vizitatori si consolidării turismului local si naţional cu focalizare pe  Cetatea Medievala a Severinului”, COD SMIS 22554, finanțat prin POR 2007- 2013.

 Pentru asigurarea sustenabilității proiectului mai sus amintit, instituția noastră  organizează  festivalul antic și medieval Drobeta – un oraș de legendă”,  în  data de 12 noiembrie 2016, începând cu orele 11,00 în incinta Cetății  Medievale a Severinului din Municipiul Drobeta Turnu Severin.

Festivalul va aduce în atenția participanților meșteșuguri, tradiții, veșminte, muzică și dansuri din perioada medievală.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!                                          

Programul evenimentului este următorul:

Ora 11:00 -  Deschiderea atelierelor, cu Compania DRACO NIGRUS:

 • Meșteșugari din lumea textilelor: croitorie, cusătorie, broderie,  imprimarea țesăturilor;
 • Atelierul meșterilor curelar: pielărie, făurirea cataramelor și ornamentelor, crearea centurilor ornamentale, jartierelor și chingilor pentru armuri.
 • Atelierul cizmarului: opinci, pantofi din secolul XIV-lea
 • Farmecul lemnului înfrumusețat: crestături în lemn, tacâmuri, obiecte decorative, ștanțe pentru imprimare.

Ora 15:00 - Incursiune în lumea bătăliilor medievale cu Compania DRACO NIGRUS:

 • Prezentare de arme și armuri, demonstrații de luptă full – contact

Ora 16:00 -  Concert al formației de muzică veche TRUVERII

         

 • COMUNICAT DE PRESA 

21 ianuarie 2016

       Evenimente specifice zilei de 24 Ianuarie la Biblioteca Județeană Mehedinți

     Vineri, 22 Ianuarie 2016, la Sediul Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu,, Mehedinți, vor avea loc activități pentru marcarea a 157 de ani de la Unirea Principatelor înfăptuită de către Alexandru Ioan Cuza. Seria de manifestari inchinate acestei zile vor debuta la ora 10, cand in urma parteneriatului deja existent intre biblioteca si Penitenciarul Drobeta Turnu Severin si materializat de-a lungul anilor in diverse expozitii de icoane, expozitii de felicitari, expozitii de carte, vizionari de filme si donatii de carte vom primi vizita tinerilor privați de libertate din Penitenciar, cărora le va fi prezentat un PowerPoint având ca temă Mica Unire, ulterior având loc o discuție interactiva si un colocviu pe baza celor vizionate.

     De la ora 12.00, va avea loc acțiunea Moș Ion Roată și Unirea dedicată preșcolarilor de la Grădinița Nr.19 (în incinta gradinitei) prin vizionarea unui desen animat cu această temă si discutii interactive cu prescolarii.

     Evenimentul va fi marcat in toate secțiile bibliotecii prin diverse expoziții de carte, de desene si colocvii pe tema Micii Uniri.

 

 • COMUNICAT DE PRESA 

14 ianuarie 2016

     Astăzi, 14  ianuarie 2016, a avut loc ședință de îndată a Consiliului Județean Mehedinți convocată pentru a dezbate și a supune la vot două proiecte de hotărâre privind bugetul pe anul 2016 și alocarea sumelor pentru proiecte de dezvoltare locală și acoperirea cotelor de cofinanțare pentru proiectele cu finanțare europeană și raportarea excedentului anual al bugetului Consiliului Județean Mehedinți rezultat la încheierea exercițiului bugetar în exercițiul financiar al anului 2015.

     În urma discuțiilor, cele 2 proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean au fost aprobate.

     Consiliul Judeţean Mehedinţi implementează proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Mehedinţi”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 „Dezvoltarea Sistemelor Integrate de Management al Deseurilor si Extinderea Infrastructurii de Management al Deşeurilor”, derulat începând cu data de 22.08.2013, cu finalizare la data de 31.12.2015, având o valoare de 97.094.421 lei, din care 72.620.476 lei valoare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.​ 

 • INVITATIE CONSULTARE PUBLICA

     Ca urmare a ședinței publice de consultare privind Strategia de branding a Județului Mehedinți, vă atașăm documentul propus spre dezbatere.

     Așteptăm cu drag și interes remarcile, propunerile și ideile la adresa de e-mail: cjmehedinți@cjmehedinți.ro

     @Copyright : Acest material nu poate fi preluat, folosit sau transmis fără acordul autorilor și fără a fi semnalat conform legislației din domeniu.